Kokemuksia automaattisista hitsauskypäristä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VRC, 15.4.2005.

  1. wj

    wj Gearhead

    Noita on nähty monenlaista. Mutta paras on ollut normi vanhanliiton maskiin tuleva automaatti linssi missä on päällä semmoset valokennot.
    Ei kerkiä nähdä edes coltin sytkäristä salmaa kun tummenee. Ja hitsatessa näkee oikeasti ja ennen syttymistä. Merkkiä tai mallia en ole koskaan sen kummemmin kattonut. Kun eräs vanha hitsari 30v kokemuksella on minulle noita joskus pari antanut eikä ole tarvinnut edes toista käyttöön ottaa. Mennyt jo 7 vuotta sama linssi. Kun päälle voi vaihtaa laseja. Itse linssi ei kulu mihkään.
    Plussana vielä se ettei tartte vaihtaa erikseen maskia hiontaan. Senkun nostaa läpän ylös.

    Kaveri hitsailee päivittäin ammatikseen ja käyttää esabin säädettävää automaatti maskia. Se on ollut kokeilemista automaatti maskeista paras. Näkee ennen ja jälkeen. Eikä välähdä silmille. Kumminkin aikaisemmin mainitsemani on mielestäni parempi.

    Olen montaa muuta automaatti maskia kokeillut mutta suurin ongelma on säädöissä. Jos säädät sen niin että näät hitsana aina laukoo silmille. Taas jos haet säädöt jossa ei lauo niin ei nää hitsata paskaakaan. Myös paskassa valossa ennen sytyttämistä et nää mitään. Pakko teippaa taskulamppu maskiin kiinni jos haluaa että hommista tulee jotain.

    Jos joku "ammatti" hitsari tosissaan väittää ettei noilla tee mitään kärsii pahasta asenne ongelmasta tai sitten ei ole testannut kunnollista. (tunnen muutaman)
     
  2. Aki_A

    Aki_A 1st gear

    Itellä joku keskisen malli mikä oli puoleenhintaan aikoinaan, maksokohan joku 30...40€? Enään ei tee mieli kyllä tavallisella hitsailla niin kauan ku ei kolmatta kättä ole olemassa :D ja helppo säätää :) Mitä enemmän hitsailee puikoilla niin vielä enempi hyötyä musta ku miggi hommissa ku ei tarvi puikkoja vaihdella vähän väliä.
     
  3. L.P.

    L.P. Gearhead

    Enpä hoksannut automaattikypärän säätömahdollisuutta. Pitääpä perehtyä asiaan ja testata uudestaan jos mielipide muuttuisi. Kiitoksia tiedosta!
     
  4. Piru

    Piru 1st gear

  5. orlovi

    orlovi 1st gear

    Millä valuuttakurssilla tuo maksaa 36 euroa kuluineen?
     
  6. Piru

    Piru 1st gear

    No eipä näköjään millään kurssilla enää, joko ovat hilanneet hintaa 20$ ylös tai minä katoin sen väärin, oli kyllä tuossa eka sivulla kun katoin vaan eipä ole enää. 35e kieppeillä oli hinta kun ostin omani, kurssia en muista ja myyjä oli tuo samainen oregontools

    Tuossa koko ebayn valikoima: http://shop.ebay.com/i.html?_kw=auto%20 ... pos=&gbr=1
     
  7. MasterP

    MasterP 1st gear

  8. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    3M Speedglass. On hyvä, sain töiden loputtua viedä muistona kotiin. Sain sen raitisilmapuhaltimenkin vielä. Tässä on erillinen läppä, missä tummeneva kiinni ja sen alla kirkas lasi hiomishommia varten.
     
  9. dd64

    dd64 Gearhead

    Automaattimaski on hyvä oikeassa paikassa. Olen hitsarina ollut yli 15 vuotta ja monenlaisia maskeja on tullut käytettyä. Automaattimaski oli muuten hyvä, mutta rälläköidessä veti kyllä mustaksi, vaikka valmistaja muuta väitti. Ja koko on vähintään perinteisen mukainen. Perinteinen maski on syvältä. Euromaski on mun mielestä monipuolisin. Siinä kun pystyy sen "kirkkaan" ja tumman lasin suhteita säätämään kompromissiksi useaan tarkoitukseen. Ja paras puoli on keveys. Omassa tallissa mulla on euromaski ehkä sen keveyden vuoksi. Eikä se pään liike vaalean ja tumman lasin välillä ole iso. Suuria plussia kun auton alla touhuaa. Työkseni hitsaan alumiinia enimmäkseen, ja ne käryt ei ole niin terveellisiä. Siksi töissä käytän perinteisen kaltaista raitisilma maskia. Joka niissä oloissa on loistava. Sen paketin kanssa ahtaisiin paikkoihin ahtautuminen tosin vaatii hermoja. Mutta terveys ennenkaikkea...
     
  10. JesseX

    JesseX 1st gear

  11. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Tänään tuli tuollanen tilattua, alle 39e yhteensä :) . Toivotaan et on vähintään hintansa väärti :wink:
     
  12. Discovery

    Discovery 1st gear

    On tullut hankittua pari automaattimaskia. Ensimmäinen on K-raudasta ostettu. Ajattelin ostaa laatua ja kallis kampe olikin 80€. Se ei ole toiminut koko aikana.
    Menin ja ostin toisen Motonetistä. Ei kallis. Ja yllätys yllätys toimii ko junnan vessa. Suosittelen.
    Joskus näinkin päin.
     
  13. arska82

    arska82 1st gear

    Ihan hyvä maski. Toimii heppailessa ehkä aavistuksen liian hitaasti, mutta omat silmät, ei oo ainakaan vuotanu kertaakaan tuon takia?! Lisäksi plussaa keveys!
     
  14. v 100

    v 100 1st gear

    Joo eiköhän toi Esab oo aika palio kehittäny tuotantopuolella just
    tohon ergonomiaan ja kuinkas ollakaan että joku Migatronic sai
    lanseerattua aivan itte kehittelemän jousenkaula polttimen
    koneillensa, Esab:han teki sen jo vuosikymmenet sitten.
     
  15. sami

    sami Gearhead

    Optrell satellitessa on nappi hiontaa varten. Ei vedä tummaksi. Siinä on myös säätö 5-13DIN eli voi myös kaasuhitsata.
     
  16. sami

    sami Gearhead

    Kyllä 80€ ei ole paljoa automaattimaskista ja tuolla rahalla ei kannata odottaa yhtään enempää kuin 49€ maskista. Kunnollinen monikäyttöinen maski missä on tarpeeksi nopea kasetti maksaa helposti 200€.

    Noissa alle satasen maskeissa tarttee samanlaista tuuria kuin ostaessa einhellin rälläkkää. Joku toimii hyvin iät ja ajat kun toiset on ihan paskoja.

    Sitä en kiellä etteikö edullisella maskilla tekisi mitään. Ite käyttäny nyt neljä vuotta Clearvision maskia minkä aikaa ollaan sitä myytykkin. Hintaa
    99€ alv 0%.
     
  17. sami

    sami Gearhead

    Uusi migatronicin mig a twist poltin on kyl ihan hyvä. Sitä en tiedä mitä tarkotat jousenkaulalla? Mutta tossa uudessa polttimessa on tosi taipuisa kahvan juuri, 180 astetta kääntyvä kaula, liipasimen saa säädettyä kahteen asentoon joko pitkä- tai lyhytliikkeiseksi ja kaukosäädön saa irti muutamalla sormen liikkeellä niin eipähän kukaan hitsaa koneella kun ottaa säätimen taskuun.

    Normaaliin MB15 tyyppiseen mig polttimeen on myynnissä myös taipuisaa
    kaulaa.
     
  18. v 100

    v 100 1st gear

    Joo sori tarkoitin joutsenkaula poltin, tais tullla kiriootusvirhe,
    eli polttimen pään saa irroitettua kahvasta ja käännettyä eri kulmiin
    kahvan jossa liipaisin pysyessä vakio asennossa.
    No tulikohan taas monta kymmensormisekaannusta.
     
  19. sami

    sami Gearhead

    Joo ei itelläkään aina tää kaksisormijärjestelmä toimi ilman kirotusvihreitä.
    Tosi on että kempillähän on myös ollut jo pitkään pyörivällä kaulalla olevaa poltinta, mutta noita kaikkia ominaisuuksia mitä migatronicin poltin pitää sisällään ei tähän asti kellään valmistajalla ole ollut. Jotain tietty kertoo sekin että tuota mig-a-twist poltinta on saatavilla myös kempin koneiden kaukosäätöön yhteensopivana. Ja on muuten aika paljon edullisempi kuin kempin oma kaukosäätöpoltin...
    Tuo poltinhan löytyy nykyään myös migatronicin automig sarjasta missä esim. 183 ups voimavirtakone ilman kaukosäätöä maksaa stadissa alle
    900€ :wink:
    Tohon kylkeen oma hiilipullo säätimen kanssa n. 200€ koneen oston yhteydessä, niin ei paljoa kannata enää vanhasta kempistä maksaa.
     

Kerro tästä muillekin!