Talliin paineilmaputkitus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VRC, 12.9.2006.

  1. Luulija

    Luulija Gearhead

    Muovista 1,5" vesiputkea jäi käyttämättä abt 20m ja tuosta tekiskin komian runkolinjan tallikompleksiin. 8)

    Paineenkestohan tuolla on se "jatkuva" 10bar eli sen puolesta ok. Vaan pakkanenko se tuon sitten rikkoo kun ei näy suosiossa olevan? Vaihtoehtona että teen sinkityistä vesijohtoputkista. Muoviputkesta sais toki ilmaista säiliötilaa melko isosti, mutta turha tuota kait on suunnitella jos ei kestä? Vaiko eikö?
     
  2. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Kun tossa tuli jo toinenkin threadi aiheesta ja itekin pitäis tällainen laittaa (ennen yläkerran lattiavalua, tulee nimittäin alakerrasta yläkertaan lattian läpi eli pitäis olla pitkäaikainen asennus) niin ymmärsinkö yhteenvetona ja kysymyksinä oikein:
    - Mannesmann: kallis, todella hyvä mutta vaatii jotkut hillittömän kalliit vehkeeet asentamiseen?
    - muoviputki: ei oikein kestä kipinöitä joten ei ehkä paras pitkäaikasiin asennuksiin?
    - musta/sinkitty vesijohto: ei niin kestävä ja mites ne liitokset?
    - Rosteri : maksaa vähän enemmän, kestää mutta mites tuossa liitokset?

    Valuharkkoa kun on seinät niin roilotus ois aika homma (ja sit sais olla ikuinen putkisto), tosin hienommaltahan se näyttäis kun pintavetona. :D
     
  3. No H2O

    No H2O Gearhead

    Mulla tuommoinen linja, 100mm rosteriputki katon rajassa, 11metriä pitkä, puolen tuuman kierrelähtöjä riittävästi. Kierrelähdöissä letkunipat kiinni, joista normaalit paineilmaletkut alasvetona vanhoihin hanakulmiin joissa pikaliittimet. Noita hanakulmia on sitten tarpeellisissa paikoissa, kuten esim työpöydän yläpuolella...

    Toimii hyvin, linja hieman kallellaan, toisessa päässä noin 50cm alaslaskettu putki jonka päässä hana+letkua, vesitys toimii kuten valssi kesällä, eli letku ovesta ulos ja paineet pihalle :lol:

    Hieman olen futsinut sitä että jos tarvitsen enemmän paineilmaa saa esim. kompuranlohkon laitettua suoraan tuohon linjaan kiinni, äkkiä laskettuna pitäisi olla vajaan 100 litran pytty?
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Normi kierteittettävä sinkkiputki on halpa ja kestävä. Mut jos haluu hipostella niin voi ne tehä vaikka titaanista.
    Sinkkiputki holvista läpi ja siihen joku läpivienti hylsy,( muovi ei käy jos on eri paloalue)
     
  5. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Tyhmä kysymys mutta onko siinä siis kierteet valmiina eli että saisin varmasti tiiviit liitokset? (ja millä nimellä tuo myydään?)
    Tiedätkö saako rosterista samanlaista?
     
  6. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ei ole, kierteet pitää itte vääntää jenkaklopalla, klopasettejä saa alennushalleista jo viidelläkympillä joissa on yleensä päät 1/2-1 putkille.
    Tai lainaa joltain ....
    Hamppuu ja unipakkia jenkoihin niin ei vuoda.
    RST-HST putket on niin kovia ja ohutseinämäisiä ettei kierteitys onnistu
     
  7. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    rst/hst putket kovia? Eikös ruostumaton ole sitkeää, ei suinkaan kovaa?
     
    Seppä Leonardo tykkää tästä.
  8. umpio

    umpio 3rd gear


    Tuohon läpivetoon nyt sen verran, että oletko varmasti ottanut huomioon kaikki mahdolliset sähkö-/telekaapelivedot alakerrasta yläkertaan ja päinvastoin? Nyt on nimittäin helppo vielä jättää pari suojaputkea varalle tuonne valun sisään, mutta se poraus/piikkaus on paljon veemäisempää...

    Itse tekisin tuon paineilmalinjan vedon kanssa niin, että sopivaan paikkaan jättäisin paineilmalinjastoa varten läpiviennin, josta sitten saisi vetää minkälaisen linjaston vain.
     
  9. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Joo on otettu huomioon mutta oikein hyvä pointti! Niitä ei ole vielä vedetty ja just tässä vaiheessa sinne voi vielä laittaa niitä ylimääräisiä läpivientejä/suojaputkea. Nyt vaan just tässä vaiheessa haluisin jo miettiä millasen putkiston siihen laittais kun on niin paljon muutakin pähkäiltävää. (ja toi palo-osastointikin pitää ottaa huomioon)
     
  10. -vellu

    -vellu Gearhead

    Tuossa yks kaveri väsäilee jenkeissä just parhaillaan putkistoa autotalliinsa ja siinä on keskustelussa paljon hyviä pointteja:

    http://www.camaros.net/forums/showthrea ... 5&page=225

    Topicista 3363 alkaa ja siitä muutama sivu eteen päin tähän päivään asti.
     
  11. samaseon

    samaseon 1st gear

    tallin paineilmaputkitus

    siitä sinkitystä putkesta myös nimimerkki rokki383 :siinä putkessa on reikä keskellä johon se sinnkki menee ja kun se ilmareikä on oltava kaikissa sinkattavissa kappaleissa !
     
  12. laakkius

    laakkius Gearhead

    Re:


    200m putkea vedettiin 750m2 halliin, runkolinja 40mm alastulot 25mm. Olipas helppoa ja mukavaa tehdä kun osat ei paina juuri mitään ja kasaaminen on lasten leikkiä. Kiitos nopeasta toimituksesta ja hyvästä palvelusta, tänään saatiin paineet verkkoon. 8)
     
  13. GBS

    GBS 2nd gear

    Mitens on kestäneet nämä pvc putket?
     
  14. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Ei varmaan juuri kovempaa, mutta sitkeyden ja muokkauslujittuvuuden kyllä huomaa jengatessa.
     
  15. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Omaankin pitäisi vaihtaa putket ruostumattomaan,jäänyt purkuhommista joitakin kierteisiä osia joita voi hyödyntää.Kierteityskin onnistuu oikealla leikkausaineella.Pieniä pätkiä mm seinämävahvuudella löytyy .ehkä saan niistä tarvittavat osat.
     
  16. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Meillä tallilla pvc putken n 15 vuotta. Hyvin on kestäneet sen 8 baaria mitä ruuvista lähtee eikä lennä ruostevesi.
     
  17. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    jep,ihan käy muovinen vesijohtoputki
     
  18. GBS

    GBS 2nd gear

    Mietin vaan että pvc putkihan on aikas kovaa. Ajattelin jos rungon olis vetäny 40mm ja alastulot 25mm pn16 putkilla.
     
  19. Minä tein Kalajoen talon autotalliin sinisestä muoviputkesta, joka tarkoitettu paineilmaverkkokäyttöön. Oli helppo kasata, hyvin löytyi kulmat ja kaikki osat Rautio Oy:n varastosta. Hiljainen, siisti ja helppo tehdä kun voi rautasahalla katkoa, fiksata päät ja liimata kulmat, haarat jne kiinni. Niin ja siistin näköinen. Maksoi varmaan jotain, en kyllä muista mitä.

    Nämä pienet tallit mitä itsellä, menee yhdellä paineilmakelalla hyvin ja jos pihalla tms. tarvii on 30m lisäletku roikkumassa räkissä.
     
  20. laakkius

    laakkius Gearhead

    paha sanoo kun en ole siellä enää ollu töissä vuosiin...
     

Kerro tästä muillekin!