Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. eilhik

    eilhik Double Gearhead


    Eikös se ole jo tuossa rahtihinnassa tuskin asiakkaan sentään tarvitsee sitä pakettiaan skannata mihinkään järjestelmään kun on palvelusta jopa maksanutkin.

    Se on sitten toinen juttu jos siellä loppupisteessä ei hoideta sitä työtä josta on sovittu ja rahastettu, eiköhän sen valvoja ole itse matkahuolto eikä asiakas.
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Postihan on jossain ilmoittanut, ettei heillä ole vastuuta ilmoittaa vastaanottajalle, vaan lähettäjän pitää varmistaa että vastaanottaja tietää hakea pakettinsa.

    Kuitenkin sivuilla lukee:
    Lähetystä säilytetään postissa saapumisviikon lisäksi 2 täyttä kalenteriviikkoa, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle tämän kustannuksella. Lähetyksen saapumisesta ilmoitetaan vain kerran.

    Voiko tuohon vedota, että ovat luvanneet ilmoittaa edes kerran lähetyksen saapumisesta.
     
  3. qaw

    qaw 2nd gear

    Siis nimenomaan MH vie kyllä paketin sinne SiwaTaloon, mutta siellä henkilökunta ei skannaa pakettia saapuneeksi, joten MH järjestelmä ei päivity eikä lähetä viestiä, että voisi noutaa.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin ja nykyään kun ei ne ilman lähetystunnusta anna pakettia nii vaikea mennä utelemaankaan että onkos tullut.
     
  5. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Kyl ul siwas toimi matkahuollon lähiaketin nouto. Aina tuli viesti et voit hakee. Siwa loppu ja siirty joroisten teboilille. Hain elloksen paketin ja vajaa 2 viikkoo siit tuli viesti etten oo hakenu pakettia. Eivät olleet merkanneet haetuksi.
     
  6. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    Netpostin oon kokenu käteväks,ei mitään paperihommia/kynähommia,saat maksaessa koodin lähettämistä varten->menee vastaanottajalle tekstarina noutoa varten.Lappuilmoitusta ei tule.
    Hinnatkin ihan ok 6,90e maks 35kg 12x36x60,pari isompaakin vaihtoaehtoa on.
    Mitään ongelmia ei ole ollut ja noita on tullut lähetettyä paljon.
     
  7. qaw

    qaw 2nd gear

    Nyt tartteepi kyllä hiukka avautua. Rockauton pikkupaketti matkasi Ameriikasta Helsinkiin 5 arkipäivää. Nyt on neljäs päivä kun se tekee matkaa Helsingistä Ouluun. Tai ei se mitään matkaa tee, kun makaa Helsingissä edelleen.

    Rockauto:

    23.2.2016 Your order has shipped!


    Fedex:

    In transit to destination country Feb. 25, 2016

    Received by destination post Mar. 01, 2016


    Itella:

    Lähetys on saapunut kohdemaahan.
    01.03.2016 klo 15:42
    HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI 01000

    Lähetys on rekisteröity.
    03.03.2016 klo 13:09
    HELSINKI


    Tuon enempää ei tapahtumia ole vielä tänään 7.3.2016 klo 8:51, no kaipa se joskus tulee...
     
  8. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kuriiriyhtiöt osaavat tehdä samanlaisia viipeitä myös ilman Suomen Postin apua. Ei oo 1. tai 2. kertaa kun DHL tai UPS makuuttaa pakettia viikon kaks jossakin välivarastossa.
     
  9. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Eiks sulle ole tullu Postilta saapumisilmoitusta laatikkoon? Tullaus?
    Mulle ainakin tupsahtaa aina se postin paperi-ilmoitus lootaan, vaikka tullaisin sen heti, kun netistä seuraamalla nään että on paketti maassa...
    Sen kirjeen tulo vaan kestää aina pari päivää.
     
  10. qaw

    qaw 2nd gear

    Juu ei oo tullut ja ei ole tullattava paketti, kun arvo niin pieni. Ja kyllä sen pitäisi seurantaan päivittyä kun on Oulussa lajittelussa ja myöhemmin kun on noudettavissa. Saapumisilmoitushan lähetetään vasta tämän jälkeen.

    Kysyin postin asiakaspalvelusta mikä maksaa. Vastaus oli, että jotta voi asiaa selvittää, pitää ehdottomasti kertoa osoitetiedot, paketin sisältö, sisällön arvo sekä tietoja paketin päällä olevista teipeistä ja tarroista. Just joo, ihan kuin millään noista olisi mitään merkitystä. Ymmärtäisin jos kysyttäisiin paketin kokoa, painoa, muotoa tai muuta olennaista.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Niitä kysytään sen vuoksi, että se varastettu paketti voidaan tunnistaa ja vaatia rehelliseltä itellalaiselta takaisin, tai hakea sieltä "kadonneen" tavaran varastosta ja laittaa eteenpäin o_O
     
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Kävin eilen lunastamassa autonosapaketin postista tai asiamiespostista, ei sillä väliä.
    Postiennakkolla se oli ja kassaneiti (vaiko ehkä rouva) sitten sanoi summan. Hetken aikaa mietin, että olenko vaan hiljaa ja maksan summan pois mutta ajattelin sitten, että lähettävä firma ei kumminkaan saa postilta kinuttua rahojaan, ne vetoaa johonkin ihmeelliseen kuitenkin. Sanoin kuitenkin, että ei taida nyt olla ihan oikein.
    Lähtöpään virkailija oli näpytellyt väärin ja oli jäänyt pakettikortissakin selkeästi lukevasta summasta ensimmäinen numero pois.
    Kivahan se minulle olisi ollut saada osat viidesosahinnalla mutta ei varmaan myyjälle kiva ollenkaan.
     
    jimi henrikki tykkää tästä.
  13. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Taas jäi matkahuollon ilmoitustekstari tulematta. Onneks ne lähettää ilmaisen säilytysajan viimeisenä päivänä 2. tekstarin joka kuitenkin tuli perille. Eli heillä ongelmia järjestelmässä.

    Maksoi muuten 20€ jälkivaatimussummalla olleen 3 kg painoisen osan kulut 24€. Aika ryöstöä
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Tampereen Hervannasta katoo posti 4.4.2016 klo 17.
    Pikku siwa alkaa leikkiin postina 5.4.2016 klo 10. (Matkahuollon palvelu siellä jo on)
    Sain just Matkahuollon paketin ko. siwaan! Kassajono oli noin 20 henkilöä. Sinne vaan sisälle kauppaan kassajonon perään jonottamaan, muista kaupoista kanniskelemien ostoksiensa kanssa, maksettua pakettiaan hakemaan. :-(
    Eikä siwassa ollut henkilökuntaa, kuin se kassa!
    (Varmaan pelais, kun olis tilaa, ja henkilökuntaa yhtä paljon lisää, kuin nykyisessä postissa. Ei vaan oo tilaa niille.......)
    Sais siwan johtaja tulla kassan palkalla siks ensimmäiseks viikoks hommiin. (en usko, että tulee, kun niitä hommia ei pysty isollakaan palkalla puhumalla hoitamaan, joutus oikeesti tekeen jotain :) )
    Pitää alkaa kattoon mites tuo pakettiautomaatti pelaa. Pitää vissiin hankkia tarratulostin? Tai jonottaa siwassa se tulostus?
    Varmaan sama kohtalo on monella muullakin paikkakunnalla?
     
  15. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Mietittäväksi miksi se Posti/Matkahuolto palvelu on huonoa sen jälkeen kun se yhdistetään johonkin kauppaketjun-kioskin tiskille?
    Olisiko suurin syy Eurot meidän kylällä perinteinen Matkahuolto joka kyllä toimii 100% asiallisesti ja sen jälkeen valintatalo joka yrittää toimia Matkahuollon lähipakettinoutopisteenä vaihtelevalla menestyksellä K-kaupasta tuli Posti.
    Eurot ne merkitsee mutta montako asiaa se myyjä/tär pitää osata kun pahimmillaan myydään postipalveluja matkahuoltoa HSL:n lippuja Junaan matkalippuja ja muut Kenot siihen kylkeen ei käy kyllä kateeksi ja kyllä se näiden "kuljetusfirmojen" kate tehdään muualla kuin siinä tiskillä.
     
  16. Tero59

    Tero59 3rd gear

    Tänään duunissa kohtasin mielestäni erikoisen tapauksen kun oltiin maanantaina lähetetty paketti matkahuollolla Savonlinnaan ja jälleenmyjä soitti kun ei ole vielä tekstaria tullut matkahuollosta. tarkistin seurantanumerolla ja siellä näkyi että tiistaina oli jo aamusta kirjattu Savonlinnassa saapuneeksi, mutta tiistai-iltana myöhään kirjattu että saapumisesta on ilmoitettu asiakkaalle kirjeitse !! Siis matkis on laittanut postiin saapumisilmoituksen !?!?
     
  17. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Lähettäjä määrittää ilmoitustavan ja jollei lähettäjällä ole ollut antaa puhelinnumeroa lähtee saapumisilmoitus kirjeellä. ennen tiedot jäivät jemmaan nykyään pitää joka kerta antaa tiedot uudelleen(joku tietosuoja juttu)eli ikävä kyllä on lähetetty puutteellisela tiedoilla
     
  18. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    ukon veli teki muuttoilmotuksen postiin ja ukon posti meni sit veljen uuteen osotteeseen. miten kahesta eri nimisestä saa samannimisiä.
     
  19. jarona

    jarona Gearhead

    Tilasin virosta AK24 kaupasta tavaraa postin toimittamana,
    16.3 olivat lähettäneet sähköpostin mukaan, ei vieläkään täällä... vittu.
     
  20. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    joo ,sama juttu mutta vastaanottaja tietää mihin tai miten se on pakattu
     

Kerro tästä muillekin!