Paskat tuotteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Quest, 5.9.2009.

  1. mustang66

    mustang66 2nd gear

    En lähtisi motonettiä haukkumaan kuitenkaan, miksi esim. rukon kierretapit tai vingun terät olisi huonompia kuin muualla? Pitää vain tietää mitä ostaa, sieltähän saa hyvät hiomatuotteet, kemikaaleja, öljyt, joitain työkaluja, maaleja ja ynnä muuta. Parasta on se, että hinta on se mikä hyllyssä on, ei tarvi erikseen tingata joka nippelin hintaa.
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Monet selittää, et pitää ostaa sitä top-of-line mallistoa kunnei köyhällä ole varaa halpaan

    Niissäkin on merkitystä kumpi on järkevää laatua vai sitä kertakäyttöistä


    Kyllä se takuuseen jää saamatta kun akkupora tippuu katolta kalliolle vaikka olisi kalleinta mitä löytyy

    Pilipali sirkkelin terä 5e vai merkkituote 50e ja naula, kumpihan harmittaa enemmän kun hampaita lentelee siihen ensimmäiseen halkaisuun


    Mitä käsisirkkeleitä kattelin, niin itellä on 29e tarjous powertool
    Sit pyörittelin käsissä bossikohan oli merkki konetta, samalla tavalla heilu jalka, yhtä huonosti oli terä keskellä 0-merkkiä saman verran laakereissa väjää ja hinnassa oli vaan bossissa nolla perässä

    Molemmat varmasti ajaa asiansa, mutta enemmän se vituttaa kieroa sahata 300e;n bossilla kun samaa saa vaikka v-lopun vetäisi urakalla perseet olalle
     
  3. onre

    onre 3rd gear

    Just eilen töissä mietittiin tätä, miten löytyy sekä porukkaa, jolle kelpaa vain paras ja toisaalta myös niitä, jotka kehuskelevat sillä miten paskoilla työvälineillä onnistuvat töitä tekemään. En välttämättä ymmärrä oikein kumpaakaan ääripäätä.
     
  4. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Olin hommaamassa tommosta pientä, yhden käden, tasohiomakonetta puutöitä varten viitisen vuotta sitten. Ostin jostain King Kongista, jonkun 'Ime Szlerbaa' -merkkisen koneen, makso vissiin yhden punaisen setelin verran tjsp - yleensä en osta näitä 'haista paska' -merkkejä, kun ei niistä oo vielä kovin montaa hyvää kokemusta.

    Paskaa huuleen, koko vempele ei inahtanukkaan. Eikun takaisin ja uutta tilalle, toisen kanssa sama: ei inahtanutkaan. Kolmatta en ottanut, vaan punaisen setelin takas ja kurvasin hakemaan Boschin tilalle. Maksohan toi Bosch enemmän, mutta sentäs se käynnisty ja jopa hiomisoperatsiooni onnistuu.


    Toinen, aivan helmi ja naurattaa vieläkin: ostin muistaakseni Bauhausista jiirisahan, siis tommosen manuaali-nylkyttimen, siitä alkaa olla 10 vuotta jo aikaa. Tää aparaatti tuli osina paffikopassa ja vimpainta kootessa oli jo vähän semmonen olo, että mahtaako tää kestää mitään, mutta lohdutin itteäni että ei niitä listoja nyt niin montaa ole sahattavaksi.

    Lista hollille ja tukeva ote sahan kahvasta - ekalla sahausliikkeellä kuului vain vitullinen kilinä, kolina ja räminä ja perään kiroilua. Muija juoksee kattomaan, että mitä tapahtuu. Siinä se on laadukas jiirisaha pitkin lattiaa, eikä vissiin ollut enää yksikään osa toisessa kiinni; oikeasti tämä vempain hajosi likimain atomeiksi siihen lattialle! Mulkoilin osia hetken ja totesin, että taitaa olla ruuvit ja siipimutteritkin tinasta tehty, kun kaikista oli kierteet kadonneet. Heitin osat ja kourallisen ruuveja takaisin laatikkoon ja viskasin paskan takaisin Bauhausiin.

    -JJ-
     
    Dusturecarn tykkää tästä.
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sitten ne joilla ei tunnu toimivan mikään tai kiinalaisia ollut paskoja heti kaupasta kuten tässäkin ketjussa.

    Noh tuuria varmaan ollu muttei oo ikinä ollu valmiiks lahoa. Hiilet meni yhestä aika aikaseen mutta vaihdoin mieluummin varahiilet kun menen kympin takia nurisemaan toiselle puolelle kylää ja aikaa menee tunti.
     
  6. Jukkaw

    Jukkaw 1st gear

    Itse yritän suosia sitä keskitietä, eli ostan mieluiten tarjouksesta laatumerkkejä tai sitten halvemmalla sitä hyvää keskitasoa, riippuen nyt mitä on ostamassa ja paljonko sillä tuotteella on käyttöä. Google on hyvä kaveri jolla nopeasti selvittää millaisesta tuotteesta yleensä on kyse. Kaikista halvimman "Kiina paskan" jätän suosiolla ostamatta, niistä on tullut sen verran kokemuksia, etten niihin halua enää koskea, enkä edes pienelläkään summalla tukea tällaista kertakäyttö tavaran tuottamista.

    Viime hairahdus tapahtui paikallisessa IKH myymälässä, kun silmiini osui pattereilla toimiva ledi taskulamppu/työvalo varsin edulliseen hintaan. Noh miten kävi, kolme vaiheinen nappi ei tahtonut aina toimia ja pattereiden kosketuksessa oli jo uutena selvästi vikaa kun pienellä ravistelulla lamppu pelasi tai ei. Kerkesihän se sitten pariviikkoa ollakin käytössä kun lamppu ensimmäisen kerran tipahti lattialle n. vyötärön korkeudelta ja patterit ja yllätys yllätys myös ne pattereiden johtimet ja niiden muovipohjat lensi samalla kertaa lampusta pihalle. Se oli kerrasta sitten selvä se lamppu. Tulipa taas päätettyä että paskaa ei kannata ostaa, oli hinta kuinka houkutteleva tahansa.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    No mua ei niin paljoo harmittanu kolmen euron taskulampun pesukoneessa pyörittäminen kun led lenserin piippuun tiputtaminen. Juu irtos kädestä ja sinne meni. "Pidä kiinni pidä kiinni ja käsi sanoo enpäs pidä" en tajuu vieläkään. Pesukoneessa käytetty silti melkein toimii.
     
  8. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joo, ei mullakaan pelkkää huonoa sanottavaa, saahan Mätänetistä sitä samaa Boschin rälläkkää kun muistakin kaupoista... Ehkäpä paras ostos ikinä Motonetistä on ollu halpa 49€ räikkäsarja "alumiinisalkussa" (=pahvia), räikät oli melko kolhoja ja harvalla hammastuksella, mutta puolikkaita ja varttisia räikkiä on laatikot täynnä niin so not. Paras osa sarjassa on ollut hylsyt, löytyy milliset ja tuumaset, tuumasissa jopa ne kaikki pikkukoot mitä sarjoissa monesti ei ole, ja hylsyt on ollut oikeesti kestäviä! Yleisimmin käytetyistä on lähtenyt paikoin satiinipinnoite kävelemään, mutta hylsyjä onkin käytetty ihan surutta pulttipyssyllä, hakattu, prässätty jne. Ostaisin samantien toisen sarjan jos noita vielä olis Motonetissä...
     
  9. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Olen ostanut nyt 3 pumppupulloa, joilla olen käyttänyt DeBeerin rasvanpoistajaa. Kestoikä tunnista viikkoon. "Vitoni" -pullo kesti pisimpään.
     
  10. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Sama ongelma. Ite käytän teollisuusbensiinipohjasta rasvanpoistajaa ja toistaseks pisin pullo kesti vuoden verran. Niitäpä ei vaan enään saanu ja nyt kun oon ostanu vuoroin kallista ja halpaa niin kestoikä on justiin tuota vajaasta päivästä maks viikoon. Hinnalla ei tunnu juurikaan olevan merkitystä kestoon. Yleensä pulloista sulaa imuputket ja/tai pumpun mäntä leikkaa kiinni/tiivisteet hajoaa.
     
  11. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Äläpä hättäile. Kaveri tossa kertoo WURTHin pullon kestäneen jo pari vuotta. Mahtaisko uskoa...
     
  12. Dusturecarn

    Dusturecarn 3rd gear


    Pakko kysyä tässä yhteydessä mitä on melkein toimiminen? >>Pysyy kädessä muttei valaise?
     
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kertakäyttökulttuuria vastaan täälläkin. Vaikka olisi euron kampe mikä hajoaa kättelyssä ja kaupassa käynti maksaa 3 e ja vaivat päälle, niin vien kyllä takaisin.
     
  14. f34

    f34 Double Gearhead

    Hyvä kysymys.. Vastausta odotellen...
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Boshilla on siniset ja vihreet koneet. Toiset tarkoitettu ammattikäyttöön ja toiset harrastukseen. Harraste-bosh on keskikuraa.
     
  16. rouskut

    rouskut 1st gear

    Wurthin pumppupullo kestänyt 8 vuotta ja ollut pitkiä aikoja käyttämättömänä nesteet sisällä.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite korjasin ruiskukannun painemännän kun emäntä pesi hevostallia

    Kattelin et ihmeellisen veteläksi on onnistuttu se mäntä saamaan ja ei pelitä niin millään

    Noh siitä sit kattelemaan sopivia korvaavia gummeja ja löytyihan se oikeen hyllystä ja kaikki, ei mitään tietoa minkä alapallon suojakumi se on, mutta täydellisen sopiva
    Ainoo mikä sit alko vuotaan oli pumppu/täyttökorin tiivari
     
  18. pas2

    pas2 Gearhead

    Hehe, on olemassa, pysyy siis kädessä. Valaisee (mutta vain silloin kun haluaa).
     
    Dusturecarn tykkää tästä.
  19. yarno

    yarno 1st gear

    Mä ostin motonetistä sivuleikkurit. Kauheella kiireellä kun muutakin tavaraa ostin niin nappasin hyllystä vaan jotkut mikkä näytti mielestäni hyvältä.
    Himassa sitten ehtoolla yritin suorittaa johtotehtäviä. En onnistunut saamaan ainuttakaan johtoa poikki ko.työkalulla.
    Otin parikytä cm pitkän normikaiutinjohdon palasen ja ne sivarit ja seuraavana päivänä töiden jälkeen taas motonettiin. Menin tiskille ja näytin kuitin ja pyysin myyjää ystävällisesti näyttämään kuinka sivarit toimii, eli leikkais mulle mallix tuota johtoa. Myyjä oli jonkun matkaa hämillään mutta alko hommiin. Noin parikymmentä kertaa yritti niillä saada johtoa poikki mutta käytännössä johtoon ei tullut edes kuoreen nirhaumaa. Sitten hän tuumi että olen saanut huonolaatuisen tuotteen.
    Menimme yhdessä työkaluosastolle ja myyjä alko muita samanmerkkisiä sivareita ottaa paketista pois ja niillä leikkaamaan johtoa. Yhdelläkään samanlaisista sivareista ei leikannut johtoa poikki, ei edes kunnon jälkeä saatu johtoihin. Sitten myyjä otti halvempia sivareita ja lopputulos sama, johto on ja pysyy yhtenä kappaleena. Kyllä siinä otettiin monet sivarit pois paketeista ja todettiin että valtaosa heillä hyllyssä olevista työkaluista on valitettavan huonolaatuisia. Sitten otettiin kalleimmasta päästä muutama ja avot, johdon persoona jakautui ja meidät valtasi huima onnistumisen tunne. Jouduin maksamaan erotuksen kalliimpaan työkaluun.
    Onneksi seudulla on vielä työkaluliike josta on työkalut haettu sen jälkeen.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  20. starcraft

    starcraft Gearhead

    Meillä töissä käytössä wurthin pumppupulloja joissa on saman valmistajan rasvanpoisto ainetta. Hyvin tuntuisivat kestävän. En yhtäkkiä muista koska viimeksi on pullo antautunut.

    Muuten tulee työkalujen kanssa ostettua parempaa laatua niiden kanssa, joita paljon tarvitsee. Harvemmin tarvittavien kanssa monesti halvempi laatu riittää. Muuten yksi huomio työkalujen kanssa. Kalliimmat ammattitason koneisiin saa monesti varaosia, jos tulee tarve. Halvempiin sitten ei. Ja paineilma työkaluissa parempi laatu tarkoittaa parempaa vääntöä ja pienempää ilmankulutusta. Huonoin vaihtoehto on pikkukompura ja halpis työkalut. Tulee taukoja työhön turhankin paljon.
     

Kerro tästä muillekin!