Hyvä musta autovaha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Nyypäle66, 2.5.2016.

  1. Nyypäle66

    Nyypäle66 Gearhead

    Joku armas kanssa autoilija on merkannut huolella mun Compassin takaoven. Onneksi koko oven mittainen ja 3cm jälki vei vain maalia mutta mikä olisi hyvä mustavaha?
    Viimeksi kun vahasin sen ei vaha näyttänyt millään tasoittuvan vaan jäi kokoajan lääpityn näköiseksi.
     
  2. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Kuinka syvä naarmu se on? Jollakin mustalla värivahalla voi koittaa meikata sitä, mutta jos jälki ei mene kovin syvälle niin sen voisi saada aika hyväksi pelastettua oikeilla "myllytys"vehkeillä.
     
  3. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kuulostaa kyllä siltä että vaha ei enää pelasta... Onko metallihohtomaali, ja onko jälki vain lakassa vai näkyykö pohjamaali? Jos on vain lakassa niin vesissä hionta ja myllytys saattaa vielä pelastaa tilannetta.
     
  4. BBC

    BBC Guest

    Usein näkee mustia tai tumman sinisiä autoja jotka vahattu normi vahalla ja on aika karsean näköinen kun holokrammia pukkaa joka paikka valon heijastaessa pinnasta.

    Presta ja Mequiars varmaan löytyy tummien autojen vaha ja ovat minusta hyviä tuotteita, mutta itse olen joskus tummaan autoon käyttänyt Autoglym musta etikettistä joka tarkoitettu mustiin autoihin. Komia tuloo ja helposti.

    ah
     
    Nyypäle66 tykkää tästä.
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Vahan ei ole tarkoitus peittää naarmuja vaan suojata maalipintaa. Ne naarmut on tarkoitus saada pois ennen vahausta.
     
  6. BBC

    BBC Guest

    Pertti K, luepa ajan kanssa tytön teksti uusiksi. Hän kysyi vahaa jolla ei jää pinta "lääpityn näköiseksi".

    Hän ei puhunut naarmun korjaamisesta mitään eli se asia on jo hoidossa !
     
  7. Nyypäle66

    Nyypäle66 Gearhead

    Tytön :mad::confused::eek::oops:
    Tuota jälkeä on jo muutama poika katsonut ja pojat ovat olleet sitä mieltä että värivaha riittää.
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    BBC:lle lähinnä kohdistin vastaukseni. Holot on pieniä naarmuja jotka pitäisi kiillottaa pois ennen vahausta. Toki fillaavaa vahaa käyttämällä ne saa osin piiloon niin kauan kuin vaha kestää.
     
  9. jrasi

    jrasi Gearhead

    Värivahat on tarkoitettu pommejen myyntimeikkauksiin, kestää just ekaan vesisateeseen tai auringonpaisteeseen.

    Tapausta näkemättä lähtisin ensin vahaamaan koko auton huolellisesti esim. punaisella autoglymillä ja siihen kultainen päälle. Tällä reseptillä Cadillacin luumunvärisestä maalipinnasta sai naarmuja aika hyvin jemmaan. Pahemmat paikat ajoin jollain vielä hiovammalla ensin, olisko ollut Fareclan G3.
     
    Nyypäle66 tykkää tästä.
  10. Jukkaw

    Jukkaw 1st gear

    Itelle tuli joskus hommattua Poorboys Black Hole vahaa ja on juuri tarkoitettu tummien autojen vahaukseen. Tuo väriin syvyyttä ja peittää pieniä naarmuja. Sitten halutessa päälle joku toinen normi vaha vielä, niin johan kiiltää. En tiedä saako tuota Suomesta itselle tuli tilattua Clean your Car puljusta, kun oli isompi kimppa tilaus vetämässä.
     
  11. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Noita hologrammeja tulee jos maalipintaa hinkataan väärillä tai likaisilla laitteilla ja aineilla. Näkyvät parhaiten tummissa väreissä. Synteettisellä tummalle pinnalle tarkoitetulla sealantilla ne saa piiloon, mutta niinsanottu normaali autovaha ei niitä peitä.
     
  12. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Tollein itekki autojani vahannu(mustia ovat tupanneet olemaan melkein kaikki) ja kiiltää kyllä ku juutalaisen eväät!Hyvin käsin pesty auto tietysti eka ja sit kuivaan(tietysti) autoon autoglymin punaisella vahaus ja sen jälkeen glymin kultaisella toisen kerran päälle...hyvä tulee noin ja vahauskin mun mielestä kestää ehkä hieman pidempään kuin pelkkä yksinkertainen vahaus.
    Varmasti muitakin ja parempiakin vahoja on mut toi nyt toimii ainakin mainiosti.
     
  13. jrasi

    jrasi Gearhead

    Tosiaan, tähänkin hommaan lähtiessä pitää muistaa huolellinen pesu ja puhtaat vehkeet...
     
  14. DD6

    DD6 Gearhead

    Nyypäle66 tykkää tästä.
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuonne kun pistää viestiä että mitä tarvii ja mihin tarkoitukseen, niin tulee suositukset ja ostoslista paluupostissa: http://www.autonhoitokauppa.fi/ Laatutuotteita ja silti hinta saattaa olla edullisempi kuin markettituotteissa per käyttökerta tai vuosi.

    Ja tuosta itseopiskeluun: http://www.autonhoitokauppa.fi/ohjeet_ja_vinkit

    Nimim. Oletko sinäkin vahannut autosi aina väärin?
     
    Nyypäle66 tykkää tästä.
  16. Nyypäle66

    Nyypäle66 Gearhead

    Kiitos. Kokeilen ensin omin voimin ja jos ei onnistu niin myllyyn.
     

Kerro tästä muillekin!