Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. partakukko

    partakukko 3rd gear

    no 160hp ja 6140kg omapainoa :) ei ole mitään välijäähdytystä. allisonin automaatti tossa on mutta en ole perehtynyt että mikä malli kyseessä, senverran kurkkasin että laatikon kyljessä on öljynsuodatin että onkohan siellä sisällä lainkaan suodatinta kun pitäs ruveta joskus huoltoa tekemään ettei turhaan aukase öljypohjaa.
     
  2. Ranee

    Ranee Gearhead

    Kansa vaatii kuvia.

    Ensimmäisenä vähän perusteita kuntoon jos laite on uusi tuttavuus. Täydellisenä suodatin ja öljyhuolto. Ajelee ja kuulastelee onko vehkeet kunnossa.
    Sitten vähän pumpulta etsimään lisää vauhtia.

    Välijäähdytin on hyvä mutta ei täysin välttämätön heti alkuunsa.
     
  3. partakukko

    partakukko 3rd gear

    mika5115, NoSmokeNoPower ja Saetkae tykkäävät tästä.
  4. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Eikö osaa kukaa sanua mitää? Ei kehtais monia tilailla jotka ei sit edes käy
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    No se riski on vaikka kommentoitaisiin mitä vaan :confused::confused::confused:

    Kun mitä olen nettiluetteloihin tutustunut Dodgen osalta, niin ne osien sopivuudet ja sijainnit on ihan miten sattuu, täysin epäjohdonmukaisesti laitettu!!!
     
    turbosleeper tykkää tästä.
  6. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Kyllä väittäsin että tommonen -99 mallin raidetangonpää siihen käy suoraan.
     
  7. simu_l

    simu_l Gearhead

    Mittaa vanhan osan niin uskosin löytyvän sopivan ekalla kertaa, ainakin rockauto antaa hyvin mittoja jne.
    Itellä on kans ebay halpa T sarja ja ulkomuistista uskaltaisin väittää että passeli pää vasemmalle on MOOG ES3496, 10" (25,4cm) pitkä ja halkaisija 1-1/8 (n.28,5mm) ja tuo löytyy siis ainakin -99 kohalta, siihenkin saa kahta ja tuo T malli eikös ole se "heavy duty"
     
  8. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Joo eilen tilasin tuon MOOG ES3496. Uskoisin kanssa että sopii. Kiitoksia vastauksista :) Vielä on viikko aikaa ennen leiman loppuakin eli hyvin kerkee :p Oletteko muuten joutuneet vaihtamaan omiin kulkineisiin noita tuulettimen kytkimiä eli "wiscoja"? Omasta 2004 mallista se taitaa olla sökö kun ei ainakaan lähde ilmastoinnin kytkeytyessä päälle. Nostaa meinaan paikallaan käydessä ilmastoinnin paineet aika tappiin
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei se visko tiedä että sulla on ilmastointi päällä, ei ole sähköinen. Jos on sähkösiipi, niin se ei oo hihnojen varassa ja se taas ei silloin oo visko...
     
  10. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    kapa73 tykkää tästä.
  11. Ck

    Ck Gearhead

    Onpas ja eipäs.

    2004 mallissa on visco missä on lisäksi sähkökytkentä. Kytkeytyy kiinteäksi mm.kun ilmastointi tarvii lisäjäähdytystä tai moottori on tosi kuuma.
     
  12. Ck

    Ck Gearhead

    Mulla oli omasta ilmastoinnin painekytkin rikki, paineet huiteli siellä 32bar tienoilla ja sillon kompura päästä sisäisesti "läpi" ettei mikään hajoa.
     
  13. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Onko se painekytkin kompuran sisällä vai linjassa jossain? Yritin keväällä ettii tietoo mut en mistää löytäny mitää varmaa. Uuden kompuran sekä kuivaimen hommasin hyllyy kyllä jo viime talvena :D
     
  14. Ck

    Ck Gearhead

    Se kytkin on siinä linjassa. Kompressorilta 15cm. parhaiten pääsee käsiks kun irrottaa oikean puolen sisälokarin mutta alakauttakin pääsee huonosti.

    osanumero 5073617AA
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    No en semmoista ole nähnyt, uutta tietoa mulle, aina oppii kun sekaantuu muiden juttuihin...
     
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    On sama kuin Jeepissä, just vaihdoin yhteen, löytyy hyllystä lisää (jos tarvetta)... Tuommoinen: http://jamant.fi/fi/tuote/2472152-painekytkin-kj-cro5072138aa
     
    nakkertton tykkää tästä.
  17. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Katsellaan kun(jos) vielä joskus saan auton pajalta kotiin ja pääsee sitä tutkimaan. Vaihdan ainakin tuon tuulettajan kytkimen nyt alkuun, koska se ei joka tapauksessa toimi oikein.
     
  18. TurboDiesel90

    TurboDiesel90 1st gear

    Mitähän tuollanen -97 rami vaatii katsastuksessa ku lähetään kilpiä hakeen. Ilmeisemmin lavalle rauta suojaahan takaikkunaa ja äärivalot piti laittaa. Onko muuta?
     
  19. Jakkehh

    Jakkehh 2nd gear

    Sivuvilkut, taakse oranssit vilkut, kaikki valot mallia e-hyväksytyt TAI asiantuntijalausunnolla DOT-valot, mutta ajovalojen kuvion tulee olla inssiä miellyttävä.

    Äärivalot/sivuvalot tarvitaan jos ajoneuvolla on pituutta yli 6m eli pitkä hytti ja pitkä lava.
     
  20. Ck

    Ck Gearhead

    Edellisten lisäksi 1997 tarvii myös meluista ja päästöistä todistuksen. Päästöistä riittää jos moottorissa on CARB tarra. Mutta jos vaatimuksenmukaisuuspaperin joutuu tilaamaan niin samalla ne kaikki siinä tulee,

    Lavalle 6 kpl kiinnityslenkkejä, alkuperäisiä taitaa olla 4
     

Kerro tästä muillekin!