Hengityssuojain

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Naula, 3.11.2013.

  1. Naula

    Naula 3rd gear

    Löytyykö muita, joita on alkanut huolestuttamaan ja potuttamaan mustan liman yskiminen keuhkoista, lyhyenkin rälläkkäsession jälkeen? Ei viittis pilata hengityselimiä metallipölyllä, jota kuitenkin aika usein tulee hengiteltyä. Osaiskohan kukaan suositella käyttökelpoista suojainta harrastehommiin, kun noilla valkoisilla paperimaskeilla ei tunnu tekevän mitään.
     
  2. TiM

    TiM 1st gear

    Itse käytän puolinaamaria pölysuodattimilla hiontahommissa ja samaa voi käyttää maalatessa kun ensin laittaa pölysuodattimien alle kaasusuodattimet.

    3M:n puolinaamaria löytyy esim Prismoista.
     
  3. ViLU

    ViLU Gearhead

    Täältä myös peukut tolle 3M puolimaskille. Menee myös muualla kun auto hommissa. Sitten mulla on myös käytössä M71 kokomaski jos homma menee oikeen pölyiseksi.
     
  4. juy40

    juy40 Gearhead

  5. TiM

    TiM 1st gear

    Nuo Scottin ja 3M:n puolimaskit on suunnilleen saman hintaisia ilman alennuksia, itsellä vaakakupin painaa 3M:n puolelle juurikin tuo marketissa myynti, saa suodattimia muulloinkin kun arkipäivänä virka-aikaan... itsellä se tarve tulee jostain syystä just aina viikonloppuna. :-?
     
  6. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

  7. Gutless

    Gutless Gearhead

    Autoflow on hyvä laite. Töissä tulee käytettyä sellaista useamman tunnin päivässä ja vapaa-ajallakin sitä osaa arvostaa. Euromaskista löytyy raitisilma-versio, mikä kiinnittyy suoraan moottorisuodatinyksikköön.

    Hiekkapuhallus ja ruiskumaalaus on kuitenkin sellaisia töitä, mihin suosittelen ulkoisella ilmansyötöllä varustettua kypärää / maskia.
     
  8. Naula

    Naula 3rd gear

    Noi moottoroidut laitteet alkaa olemaan omaan käyttöön jo vähän turhan ammattimaisia vehkeitä. Kuitenkin tulee jumpattua hitsausmaskia ja muita suojaimia edestakasin monta kertaa tallisession aikana. Näyttäis siltä, että noi puolimaskit on just sitä mitä oon ettiny, kiitti vinkeistä!
     
  9. Gutless

    Gutless Gearhead

    Myöskin Etrassa kampanjahinta Autoflowssa. Löytyy uudesta tarjouslehdestä (meganews tms...).
     
  10. DX

    DX Double Gearhead

    yks varteenotettava apuväline on oikeesti tehokas/suunnattu ilmanvaihto.
     
  11. J.Käkriäinen

    J.Käkriäinen 1st gear

    Oon käyttäny kaljatölkkiä vähän väliä naaman edessä ja sit välillä käyn hengittämässä raikasta ilmaa ulkona. Maalaushommissa vedän t-paidan kauluksen nenän päälle ja koitan hengittää mahdollisimman vähän sisäänpäin.
     
  12. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Alkaako kalja tulla ylös jos ei käy välillä ulkona ? :rotfl:
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

  14. J.Käkriäinen

    J.Käkriäinen 1st gear

    Alkaa :rotfl: ja kusikin rupee lurisee lahkeesta :poff: :rotfl:
     
  15. Richardo

    Richardo 1st gear

  16. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Onko jostain tai joltain saatavissa vielä Kemira/Scott Silner 12 -hengityssuodattimeen uusia patruunoita? Ostin muutama vuosi sitten tuollaiset, nyt tuotannosta poistuneet hengityssuojaimet ja nyt ei meinaa löytyä mistään suodattimia. No, vielä on jokunen tunti patruunoissa jäljellä, tyhmää vain heittää menemään lähes käyttämättömiä maskeja. Minusta ne ovat vielä muutenkin paremman oloisia kuin vaikka 3M:n uudet, mitä olen kaupasta ostanut. Mihinkään ilmastoituun kypärään en meinaa vielä panostaa.
     
  17. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Scottia ja 3m maskeja käyttänyt ja scott on kyllä omaan naamaan selvästi mukavampi. 3m painaa nenää ikävästi pitkässä käytössä. Mutta kai tuossakin naama ratkaisee.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    3D kopio koneella sovitin johonkin lähelle olevaan suotimeen?
     
  19. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Ei taida saada enää uusia. Viritys: avaa vanha patruuna (taitaa olla alumiinista), valuta aktiivihiilet ulos ja vaihda uudet sisään, jostain mistä vaan uudesta patruunasta.
     
  20. mpg55

    mpg55 2nd gear

    http://m.tori.fi/vi/28910133.htm

    Samanlaisen M-71 mallin ostin joskus kait kympillä, pro-vehje vieläkin ja patruunoita saa (40mm vakiokierre).

    No okei se puolinaamari riittää useimmin... mutta taistelukaasujen kanssa tuo on parempi ;)
     

Kerro tästä muillekin!