Akun lataaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja homer, 29.12.2016.

  1. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    onko käyttöautossa kiinni?
     
  2. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Bilteman akku on käyttiksessä.
    Mätänetin vastaava kalsiumhopee irrallaan vara-akkuna, jota tulee latailtua vähä useemmin koska satunnaisesti käytän sitä mökin ledvalaistukseen.

    Tän ikä ehkä kolmisen vuotta.
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Miettikääs nyt... Erilaisia auton akkuja lataillaan miljoonissa erilaisissa autoissa ja varmasti niiden latausjännitteet vaihtelee melkoisesti mossesta mersuun, ja rotkesta cadillakiin ja nissanit vielä ja eri-ikäiset. Saatikka ihmisillä olevat laturit autotalleissa, varmasti on monen tasosta hinnoiltaan, laadultaan ja iältään, perinteiset ja älymallit, kiinalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset jne...
    Nyky akut kestää 2-5 vuoteen, tuurilla pidempään. Ei ne nyt niin herkkiä ole lataukselle kun moni tuntuu luulevan. Kuivaksi keittäminen perinteisellä laturilla on melkein ainoa millä saat akun pilattua...
    Heti kun akun tai älylaturin valmistaja vähän varoittelee (takuun raukeaminen), niin tullaan ylivarovaiseksi. Ja kalsium, hopea, geeli, agm akut nyt kuitenkaan ihan avaruustiedettä ole.
     
    Muokattu: 8.1.2017
  4. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    nii. mitä sitte? missä pähkinä?
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Sitä sitte, että ei noilla älylatureilla saa pilattua mitään akkua.
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulle on myyty rysleriin vaan parinvuoden akkuja, joskus alle. Viime vaihdon jälkeen oon lataillut kerranpari kuussa setekillä akun täyteen, ajot kun on välillä aika lyhkäsiä.
    V.loppana laitoin em laturin sisätilan lämppärin pistokkeesta haaroittimella pukkaan virtaa röökisytkärin pistokkeesta, se etu ainakin että lataa aina kun auto on narunpäässä eikä tarvi viritellä laturia pellin alle.

    Saas nähä tuoko ekstra lataamiset lisäaikaa patterille.
     
  7. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ei jumalauta:D Yhy yhy, eikö lähtenyt käymään -30c?

    Anna mulle se akku joka ei jaksanutkaan käynnistää -30c. Osta itsellesi uusi.
    Itse todennäköisesti käyttäisin sitä vielä kauan.;)
     
  8. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    todista?
     
  9. ville400

    ville400 2nd gear

    onkos kukaan tollasta kokeillut? mitä toi epsom suola on?
     
  10. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    ei toimi
     
  11. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    se on mangesiumsuolaa
     
  12. ville400

    ville400 2nd gear

    mikä tossa hommassa on idea, miten se voi vaikuttaa akkuun?
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kylpysuolaa :odeek:. Löytyy säkki kylppäristä. Magnesiumsulfaattia.
    Ei hajuakaan mikä oli idea tossa. Luultavasti pelkkä ravistelu tuottaa saman tuloksen? Ol skool automiehet on mulle kertoneet että pyörittämällä akkua varovasti ympäri pari kertaa saa sakkaantumisen takia oikariin menneet kennot kuntoon kun sakat leviää vähän laajemmalti. Voi toimiikin?
     
    helvetinkat tykkää tästä.
  14. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Aikoinaan tuli harrastettua vastaavanlaista pelleilyä. Peltoautosta kun oli akku huonossa hapessa, niin enpä lisäillyt akkuun vettä, vaan toisesta paskasta akusta happoa. Muistaakseni toimi jotenkin tai sitten vaan aika kultaa muistot :)
    Nykyisin, jos kaikki muu on kunnossa, niin akku näyttää kuolemaansa vain kerran...
     
  15. ville400

    ville400 2nd gear

    sitä vähän aattelin että jos ois noin helppoa niin ei paljon uusia akkuja myytäisi, mutta joskus jos tulee tilaisuus vois kokeilla
     
  16. B68

    B68 1st gear

    Ajattelin tehdä samallaisen jutun. Mutta huomasin että tupakansytkästä menee virrat poikki kun ottaa avaimen. Ei ois akku latautunu.
     
  17. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    eiku sitä pitää potkia ja heitellä niin ne oikkarit rikkoutuu, siis tosissaan väkivaltaa! en jauhanu paskaa niissä aiemmissa viesteissäni.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  18. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    käsittelyn jälkeen kun sen huuhtelee tislatulla vedellä ja hapottaa uudelleen niin saattaa saada jollain lailla toimivan akun.
     
  19. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Muokattu: 16.1.2017
  20. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ei ole käyttiksissä kuin omat laturit,ei ole tarvinnut erikseen latailla,motohome ainut kun siinä käytetään hupiakkua toisella tavalla,siinä on halpis 45A laturi gener.tai verkossa ollessa mutta ei sekään lataa 45 kuin hetken tyhjää akkua,3v kesti hupiakku jatkuvaa purkamista ja latailua,nyt agm 250Ah katsotaan miten kestää.
     

Kerro tästä muillekin!