Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Ostin 1999 Seville STS:n tuossa viikonloppuna, kyllä tuli töistälähtiessä kolmelta tyypiltä melkosia kyselyitä ja ihailuja kun patsastelivat siinä tutkien sisustaa jne.

    Ja kyllähän tuo äiteekin kommentoi takapenkiltä viikonloppuna että "Ohhoh, tämähän on kuin taksissa mutta parempaa" kun käytin lyhyellä ajelulla :D

    Ihme ja kumma ettei oo vielä kulutuskyselyä tullut... Sitä odotellessa.
     
  2. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Viikonloppuna Viialassa pari ala-asteikäistä kundia polkaisi fillareillaan Deltan keulan edestä ja toinen kohotti kättään pyöräilykypärän lippaan kuin kunniaa tehden :).
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oon viimeaikoina lukenut vanhoja tuulilaseja ja tekniikanmaailmoja. Kyllä siellä ainakin jenkkien innovaatioista oli puhetta, varususta ylistettiin pääosin joka artikkelissa jne.

    Toki ohjaus/alusta sai omansa mutta se einyt ole iästä kiinni.

    Kivikautisuuspuheita ei onneksinole kuulunut ja menis samaan kastiin jos joku sillanpäätä heteroks väittäis.
     
  4. impala67

    impala67 Double Gearhead

    olipas hauska muistelu, sattumalta osui silmiin tämmösen vaarin muistelossa, ja ansaitsee päästä tähän vaikka onkin ikiwanha legenda:

    "Siitä se autoilu alkoi. Se Pobeda oli sen aikaiseksi autoksi paljon ajettu, melkein 300.000 kilometriä, mutta sillä
    toimitettiin niitä kaupan tiimoilta välttämättömiä ajoja toista vuotta. Isä ajoi ajokortin silloin syksyllä 1960 ja tottui ajelemaan tällä kohtalaisen rauhallisen menon Pobedalla. Kun sitten syksyllä 1961 ostettiin yhtä vanha Chevrolet, jossa oli melkein sadan hevosvoiman kuusisylinterinen kone, oli ensimmäinen isän ajotapahtuma sillä autolla ihan oma lukunsa. Käytiin hakemassa Lihakunnalta makkaralasti. Isä sanoi että hän haluaisi opetella ajamaan myös tällä autolla. Niinpä vaihdettiin kuskia. Oli ensimmäiset liukkaat. Pobedassa sai kaasun painaa pohjaan heti kättelyssä, se lähti omia aikojaan. Kun isä teki tämän saman siinä letukassa, meiniki oli ihan toinen. Siinä oli kesärenkaat alla ja kuin ukko painasi kaasun pohjaan, letukka alkoi pyöriä kuin karuselli siinä Lihakunnan parkkipaikalla ja hirmuinen määrä perkeleitä täytti letukan ohjaamon.
    Sain jossain välissä sanottua isälle että löysää kaasua ja kun auto siitä asettui hän sanoi että tuon perkeleen rattiin en ikinä koske. Mutta kyllä hän ajoi."

    Lähde:http://www.tormunet.fi/masa/Masan muistelmat_print.pdf


    (kommenttina; itseä huvitti erityisesti varmaan 50-luvun blueflame letukan "melkein sadan hevosvoiman kone". eli maailma totisesti oli ennen toisenlainen kuin nykyään ja elämäntahti ja maailmanmeno verkkaisempaa- ja autot hitaita ja ankeita).
     
  5. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    kuuntelin kaverin parvekkeella alakerran parvekkeella olleiden naisten juttelua.

    "katos alas liikennevaloihin. ei ole tainnut viime aikoina tuon pakettiauton kattoakaan tulla pestyä"

    "joo tietääköhän se itse tuosta tekstistä, jos se onkin tarkoituksella tehty, luettavaksi vain kaikille jokka asuu kerrostalossa. julistaa julkisesti salaa suuntaumustaan."

    "niinpä. hyvinkin voi olla. harmi jos ei tiedäkkään. eikä haluaisi tuota siinä lukevan. tosin.. ei sitä tiedä kehtaako sitä jollekin jenkki paku kuskille mennä kertomaan pokkana että tiijätkö että sun auton katto on perkeleen likanen, ja siihen on joku kirjottanut likaa pyyhkimällä "jari o yks vitun homo" ja lisäkoristeena on myös perseen kuva."

    "no hyvä että me itse tiedetään ja voidaan aina nauraa kun nähdään toi auto kadulla. ja kysyä onko hän jari ihan itte."

    ....onkohan tämän chevy/gmc katto jo tullut pestyä.. lokakuussa tää kuitenkin tapahtui jo.



    kaksi viiskymppistä naista kerrostalon parvekkeella.
     
    leivonharri tykkää tästä.
  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ...toivottavasti Jari seuraa grinderin lisäks OD:a...
     
  7. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    No eihän nyt iFartilta mahdottomia voi vaatia, miten joku moottorin tilavuus voisi olla oikein jos merkki, malli ja valmistenumerokin saadaan väärin? Otin ihan kuvankin kun ei sitä kukaan kuitenkaan usko. Paljonkohan tuon muutoskatsastus maksaisi, perävaunupainojen lisäys oli 3,57€ merkiltä.[​IMG]
     
  8. ata

    ata Gearhead

    Vai että "Chevrolet"... Kyllä tosiaan tuo 1GT valmistajakoodi tarkoittaa tosiaan USA:ssa valmistettua GMC Truck:ia. Chevy truckeilla on eri koodit, niitäkin on useita, mutta ei koskaan T:tä kolmantena merkkinä.

    1. merkki kun tuossa GM:n amerikkalaismallisessa VIN-koodissa kertoo valmistusmaan (esim. 1: USA, 2: Kanada, 3: Meksiko, K: Etelä-Korea, 6: Australia, L: Kiina ym.)
    2. merkki kertoo konsernin, eli G: General Motors. (F: Ford, B: Dodge jne)
    3. merkki kertoo GM:llä auton merkin (Fordilla ja Moparilla se käy ilmi jo 2. merkistä). 1: Chevrolet, 2: Pontiac, 3: Oldsmobile, 4: Buick, 5: GMC, 6: Cadillac, B: Buick, Y: Cadillac MPV, E: Cadillac incomplete, B: Chevrolet Incomplete Truck, C: Chevrolet Truck, N: Chevrolet MPV, A: Chevrolet bus, K: GMC MPV, D: GMC incomplete truck, T: GMC truck, J: GMC bus, 0: Holden MPV

    Mutta Trafin listoja tuossa tutkin itse vähän aikaa sitten ja niissä on niin järkyttäviä virheitä niin paljon että hirvittää oikein...
     
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    kerran oli gto judgesta tm lehdessä,spoilerin kuva ja teksti .siiven on tarkoitus nostaa auton perää kovassa vauhdissa,toinen.katkaisijat siellä täällä kojelaudassa,eipä ne ole jenkkejä haitannut käytössä kun aina olleeet samalla tavalla,no sitten -98 blazer testi,kun viiksessä on ,vilkku,cruise,ajovalot,pyyhkijä olikin heti liikaa samassa kepissä,selkänojissä verkkopussit joille toimittaja naureskeli että on vanhasta junasta ne keksinnöt,samat skodassa niin oli innovatiivinen keksintö,paljon on samaakin joten judgen omistajan sam´noin :testaisivat vaan pesukoneita ja vatkaimia.propaganda paskaa,itse tuovat maahan VAG romuja jotka ovat maailman parhaita,kaikki autoilun keksinnöt on tehnyt mersu vaikka todellisuudessa muut on keksineet ne paljon aikaisemmin,niistä on oikein listakin mikä automerkki on ensin kehittänyt ja minkäkin,sakemanni ei todellakaan ole keulilla.jokainen saa uskoa mitä haluaa mutta kun nämä tm uskovaiset tulee aina avautumaan kun auton pysäyttää.kunhan sähköauto lisääntyy nämä urpot ei muuta tee kun ajelee huoltsikalle ja kysyy minkä letkun autoosi laitat,parhaimmat ajaa ryssiin saakka kyselemään.voi vittu.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo. Jossain kohdassa ne jutut meni enempi lynkkauksen puolelle kuin innostuksen ja ihailun.
     
  11. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Ton takia peruin tm:n, kun toisessa autossa oli "vain" ja toisessa "jopa". Mersuissa ei haittaa mikään, on se sit koliseva alusta tai pienempi tavaratila, niin aina se on parempi kuin verrokki.
     
  13. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Äsken parkkeerasin Deltan duunipaikan vieressä kadunvarteen. Autosta ulostautuessani kuului matkan päästä terhakkaa koiran haukuntaa ja tien toista reunaa lähestyi musta pystykorva omistajana kanssa.
    Noo, koiraihminen kun olen niin tietty siinä ryhdyin juttusille; "mitäs sinä haukut, tuu vaan moikkaamaan". Haukkuhan tietty tuli ja sitä sitten siinä rapsutellessani, alkoi omistaja kehumaan kulkinettani; "sulla on biili siistissä kunnossa. Tuollasella sitä saa pehmeää ja mukavaa kyytiä, eikä ole ahdasta. On nuo ihan toista luokaa kun nykyiset kopperot".
    Mitäpä siinä muuta kuin myöntelemään :).
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Taas tuli likainen mielenlaatu todistettua. Lukiessani lausetta "Tuollasella sitä saa pehmeää ja mukavaa..." ehdin jo kuvitella lauseeseen ihan toisenlaisen lopun. Noh, kyytiä joka tapauksessa. Mitäpä sitä muuta kuin työntelemään, eiku...

    No hyi :soosoo:
     
    onoff road, Skoll, soppa79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  15. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    ^
    Uusia topickeja pukkaa kohta:
    Kenelle antaisit pehmeää ja mukavaa kyytiä ?
    Keneltä sait pehmeää ja mukavaa kyytiä ?
    Kenelle antaisit, vaikka olisi pehmeä mutta mukava ?
    :poff:
     
  16. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Heh. Tuolla yleìsellä on ihan oma topikki, mitä ajattelet juuri nyt, ni jatkot vois kuvailla sinne. :D
     
  17. Mäöräkoera

    Mäöräkoera 2nd gear

    Reilu vuosi sitte ku ajettii kapriisio kotiin, ni pysähyttii syömää johonki huoltsikalle ja kun tultii pihalle ni chevyn vieree oli ajettu joku "normaali" auto ja siinä sitte äiti ja joku n. 6vee poika odotteli. No ei ne mitää sanonu mutta ku pyöräitettii auto käyntii ni pojan ilmeestä näki, että ne oli jääny siihe oottamaa, että millo me lähettäs. Poika oli iha täpinöissää vaikkei tuo täysin vakio 350 tbi yhellä putkella jossa oli noin kyynervarren kokone reikä nyt nii hienoltakaa kuuloostanu 8)
     
  18. Ranee

    Ranee Gearhead

    Talvisempien lämpötilojen saapuminen keskisempään suomeenkin on tuonut korvilleni taas tuttuja kysymyksiä siitä kuinka vaan olet vanhan dodgen saanut pakkasesta käyntiin ja päässyt työmaalle.
    Rauhallisesti olen vastaillut että hyvin lähtee käyntiin ja kuljettaa mutta oma nuukuus harmittaa kun ei viitsi eberillä lämmittää ohjaamoa tarpeeksi, nahkastula tuntuu kylmältä alle +15 asteisena.
     
  19. esmi

    esmi Gearhead

    Eilen kun tossa Lahden keskustassa ajelin Deltalla niin yksi vanhempi rouva hymyili ja silitteli konepeltiä,kun annoin tietä suojatiellä!,kai toikin jonkunlainen kommentti oli!:)
     
  20. Keränen

    Keränen Gearhead

    Joskus näinkin päin...Itsellä mummeli pamautti nyrkillä mussen konepeltiin kun puskuri oli suojatien puolella. :D
     

Kerro tästä muillekin!