Ultraäänipesu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nurto, 29.5.2016.

Tags:
  1. plagu

    plagu Gearhead

    Myöhässähän tää tulee, mut ostin moisen kun oli niin halpa, ni joku tuossa ku epäili et tuskin ne silmälasitkaan tulee puhtaaks no tietty testasin ja lähti heijastuksenesto pinta kävelemään :mad:

    Käytin dieselin korkeapaine säätimet ja parit anturit pesussa niin lähti kyllä putipuhtaiks. Käytin pesuaineena sitä motonetissä olevaa oregonin ainetta.
    Aino vika siinä on se että alko välittömästi himottaa isompi KUNNON laite kun tuokin yllätti positiivisesti.
     
  2. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Juu en epäile toimivuutta. Mulla 3 litranen ollut reilu vuoden ja on kyllä hyvä ihan mihin vain.
     
  3. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Tekniikanmaailmassa oli testissä 2L malli ja siinä annettiin sellainen kuva, että puhdistusteho on vähän mitä sattuu ja että vaatii useamman/useita pesukertoja. Tais olla 40kH, 120€ ja 50W ilmoitetut arvot.
     
  4. north

    north Gearhead

    Pituus 470mm
    Leveys 265mm
    Korkeus 85mm
    Mä ostin tommosen niin saa pestyä pienetkin osat.
    [​IMG]
     
    BRC1 tykkää tästä.
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Kiitos!
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Lidl;istä itelle ostin sen ultra pesurin mikä siellä nyt on myynnissä


    90s+180s kylmää vettä sellaisiin lusikoihin jotka ei edes astianpesukoneessa tai karhunkielellä puhdistu, kiiltää ny kuin paketista otetut, paperilla pyyhkästen lähti pinttymät ultrauksen jälkeen

    Eli toimiva se ainakin on, kun vaan ois puhdisteltavia kohteita

    Takertelevat ovien lukot varmasti saa uuden toimivuuden, kun vuosikausien taskunukat sun muut jankit saa irtoilemaan
     
  7. nurto

    nurto 1st gear

    Sellainen vinkki, että jos pesette silmälaseja kotikoneilla, niin ei kannata pitää pesussa 30sek kauempaa :) Laseissa usein on eri pinnoitteita ja vaikka olisi kuinka mietoa pesuainetta, niin kavitaatio "hakkaa" pinnoitteet irti, joten mielummin lyhyempi kuin pitempi pesu...

    ps. Koitetaan tässä veljen kanssa hommia kasvattaa entisestään ja yksi toimisto teki meille uudet sivut: www.sonicwash.fi -mitäs tykkäätte? (kaikki neuvot ovat arvokkaita)
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Hyvät sivut, googlelinkistä avaus kesti kauan. Vika voi olla mulla tai sitten siellä, en tiedä.

    Sivuilta löyty heti ne kolme mun mielestä tärkeintä eli: Mitä tehdään? Millä hinnalla? Kuka tekee?



    Tympeimpiä ovat sivut missä joku noista on piilossa, yleensä hinta tai yhteystiedot. Varsinkin suht uusissa asioissa, millanen UÄ pesukin on, on hyvä olla hinnat näkyvissä koska ihmiset ei tiiä maksaako se nyt kymppitonnin vai kakskymppiä.
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Sivuista en tiiä vielä, vilkasin vaan hinnaston joka on hyvin esillä :odsmile:


    Ainoo mitä kaipaa on tossa hinnastossa hintojen perään onko kyseessä kpl vai tunti veloitus, vaikka hinnoittelu onkin suuntaa antava.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuon takia kaverillekin hommattiin se oma pesuri kun olis maksanut firmassa tuplaten. Vaikka varmaan tehokkaampi onkin firmassa mutta saahan sillä kotikoneella jyskyttää monta kertaa.


    Ei oo tarkotus hyökätä ketään vastaan mutta kaikkia palveluita en aina nykymaailmassa ymmärrä hinnoittelultaan.
     
  11. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Kerran kun pilaa yhden korvaamattoman tai arvokkaan osan, niin alkaa eri tavalla arvostamaan yrityksen palveluita. Minulla ei ainakaan ole omakohtaista kokemusta varaa kokeilla.

    Eikö kannata pistää kilpaileva yritys pystyyn ja pyydä vain puolet. Rahaa alkaa satamaan taivaasta, eikö?

    Ei ole minunkaan tarkoitus hyökätä ketään vastaan.
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai sitten ei vaan käytä omastamielestään ylihintasta palvelua mikäli ei koe saavansa siittä rahamäärää vastaavaa hyötyä.

    Mihin oman firman perustaminen liittyy? Itte en ainakaan osta sen vuoksi palveluita että tuen yrittäjiä vaan siksi että koen saavani niistä suurimman hyödyn vaihtoehtoihin nähden.

    en ole pesulla onnistunut pilaamaankaan mitään korvaamatonta.
     
    Muokattu: 27.3.2017
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mun vastaus olis tohon lähinnä että en lähtis alalle josta ajattelen että se ei lyö leiville. Enkä myöskään tiedä mitä vois kotikoneella pilata? Joku valmiiks tukkinainen suutin ei rupeakaan toimimaan niin menetys?

    Tai kultaketjukaan tuskin vituiks menee.

    Eriasia varmaan jotkut tosi hienot ja kalliit osat mutta ketä normijamppa niitä sitten omistaa tai pesee?


    Onhan yrittäjyys hienoa enkä kyseistä firmaakaan dissaa. Varmasti on tarkasti laskettu katteet ja kannattavuus. Enkä epäile etteikö olis hyvää jälkeä.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai jos käyttää vähän järkeä mitä sinne koneeseen pistää. Ming vaasit ja ming kanamunakupit kannattaa varmaan pestä käsin.
     
    Nikuzai ja Karpov tykkäävät tästä.
  15. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Tarkoitus oli korostaa, että yrityksen ilmoittamat hinnat tuskin ovat ryöstöhintoja. Oletettavasti ne on hinnat millä toiminta on yrittäjälle kannattavaa. Tiedättehän miten yritys pyörii, ei siitä enempää.

    Ymmärrän, että tuollainen palvelu antaa helposti väärän kuvan tekemisestä. Helposti ajattelee, että koneeseen laitetaan likaiset osat ja ohjelman jälkeen nostetaan puhtaat kuivumaan. Oikeasti työ vaatii tietoa ainakin erilaisista materiaaleista ja kemikaaleista. Fysiikan perusteet oltava ja paljon ammattitaitoa.

    Jos haluaa osia pestä ei itselleen mielestäni kannata hankkia ultraäänipesulaitetta. Suuttimet, kaasarit ja muut menetelmää vaativat osat vie firmaan pestäväksi. Työ tulee tehtyä oikein ja sille saa takuun. Loput osat voi pestä liottamalla ja mekaanisesti puhdistamalla, jolloin kustannukset lähellä nollaa. Paljon osia pesevä hankkii vanhan astiapesukoneen osien pesua varten.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Miksi veisin suuttimet firmaan jos saan itse koneen 30€? Ja muutama firma ei edes suostunut toimimattomia suuttimia pesemään koska ne oli heidän mielestään rikki. Tämä siis autokorjaamo 1 ja 2 kenellä tuota palvelua, ei liity tämän topicin firmaan.


    Kaasaria ei enää 30€ koneeseen sovitellakaan mutta 100-200€ saa jo sen kokosen. Sitä isommat tavarat vaatinee jo niin kalliin koneen että ei kannata ostaa itse.
     
  17. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Voihan sitä yksittäisten osien pesuun jotain tuollaista markettilaitetta kokeilla, mitä käyttää vaikka päivän putkeen tuloksia odotellen. Jos ei onnistu, maksoi kokeilu vain noin puolet ostetusta työstä. Ilmoitetut hinnathan olivat suuntaa antavia.

    Lainaus sonicwash.fi nettisivuilta:
    Oheinen hinnasto on suuntaa antava ja jokainen kappale hinnoitellaan erikseen riippuen lian tyypistä ja kappaleen muodosta. Hintaan vaikuttaa myös kappaleiden lukumäärä, sillä pienempiä osia pystyy yleensä pesemään useita samalla kertaa.

    Kyseiset palvelua tarjoavat yritykset ovat keskittyneet tämän palvelun tuottamiseen. Voidaan olettaa heidän olevan ammattilaisia alallaan. Korjaamot eivät työtä luultavasti ota vastaan, koska laite hankittu omiiin töihin ei toisten pesuihin. Korjaamon helpompi sanoa ettei kiinnosta ja keskittyä omaan alaan, ellei ole lopputuloksesta täysin varma.
     
  18. Gerball

    Gerball Gearhead

    Toivottavasti kaukaista suuntaa. Esim. parin sylinterin kannen pesu n.700eur. Ihanan kallista
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ne on sillon ryöstöhintoja jos hinnalle ei koe saavansa vastinetta.
     
    Karpov tykkää tästä.
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jep ja taas mihinkään tiettyyn liittymättä joskus voi ihan jo liiketoimintasuunnitelmaa tehdes huomata että ei kannata. Tai kannattavaksi saa kaikki jos kate ja myynti kohdallaan mutta se ei aina ole realismia.
     

Kerro tästä muillekin!