Polttoaineen suodatin mallia purettava/puhdistettava

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Vermilion, 3.5.2017.

  1. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  2. kippis

    kippis Gearhead

    Nopea googlaus ja tuloksena janicolracing.fi
     
  3. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Eipä oo tullut vastaan noin isolla liitännällä, muistelisin, että Biltema/Motonet puljuissa olisi, mutta äkkiseltään katottuna ei noin isolle. Ja harvemmin kai ne halpissuodattimet purettavia malleja.

    Mihin tarvii noin järeällä liitännällä olevan, oletan että puhut nyt letkun sisähalkaisijasta?

    Kas, sieltä joku osaavampi osas googlettaa nopeammin. :)
     
  4. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Tulee polttoaineen huohotus venttiilin jatkoksi, että ei mene polttoaine tankkiin pölyä/moskaa ja toisen meinasin laittaa tasaamaan polttoaineen paineensäätimen alipainevaihtelua...

    Polttoaine tankissa on huohotus letkulähtö 1/2" letkulle... ei viittis laittaa enään jatko kappaletta että saa pienennettyä. Toi 1/2" on kait aika sopiva ei mee kahden polttoainepumpu imuvoiman takia tankki kurttuun. Jostain sen tarvii saada ilmaa.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No siihen ei kyllä isoa reikää tarvita. Voisin hihaarviolla vetästä, että ihan mikä vaan filtteri riittää sulle lopuks ikää.
     
  6. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    6x 1248cc/min/3 bar suuttimia ruiskuttaa 5bar paineella soppaa elikä parhaillaan jotain 1500-1700cc luokkaa heitetään nyt 8-10litraa minuutissa menis soppaa... sen korvaamiseen menee myös jonkun verran ilmaa... metrin pitkä letku vielä tuossa huohotusjutussa ja tälläisen kautta https://www.tyagiracing.com/products.php?product=1{47}2-Non-Return-Valves-13mm
    vastustaa jonkun verran toikin. (tää on se mihin etsin eka mutta tulee toiseenkin paikkaan)


    Niin ja se mikä tulee alipaine linjaan niin mitä isompi ilmasäiliö iskun vaiventimella niin tasaa kyllä hyvin alipaine vaihteluita. Vähän kuin otettaisi keskiarvo vaihtelevasta käyrästä. Kova nokkaa saa aika paljon epätasaisuutta käyntiin pienillä kierroksilla. Toisaalta taas pitäs kestää myös ahtoja, sen takia tollanen puretta on hyvä vois itse tehdä sinne filterin.
     
  7. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No, kun jätetään kärjistys pois, niin ideana joku 10litraa ilmaa minuutissa menee aika pienestäkin reiästä ilman mainittavaa paineen laskua helposti. Eikä polttoainepumpun imupuolella pieni paineenalenema juuri vaikuta, ainakaan jos painepuolta kuitenkin säädetään/rajoitetaan. Eli minusta esim. 10mm kertakäyttöfiltterikin ajaisi asian tuossa. Saahan senkin vaihtaa kokonaisena vaikka kuin usein. Vai pitääkö sen näyttää haitekilta?
     
  8. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ei sen tarvi näyttää high techiltä... ja olet oikeassa toi on kärjistettynä 10 litraa, mutta
    pahimpaan aina pitää varautua. Tankissa ja jos tekee sovitteen 1/2" => 10mm niin sinne vois
    10mm suodattimen laittaa se meniskin siellä. Muovista en huoli alipaine puolelle kun paperi suodatin kamat tuppaa hajoamaan pumppaavassa paineessa varsinkin alueella -0.5 bar => +2 bar välillä.

    Mutta joo näillä pohdinnoilla varmaan ostelen nyt jonkunlaiset.
     

Kerro tästä muillekin!