Galaxie LTD 1967 ilmastoinnin kompura

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja twincam6, 6.6.2017.

  1. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Kyseisessä autossa on ilmeisesti jokin magneetti venttiili mikä käynnistää kompuran että se "tarttuu" mukaan.
    Nyt olen huomannut että kompura pyörii välillä vaikka se on kytketty katkaisijasta pois?
    Voiko kompuran päältä ottaa pistokkeen irti ettei kompura välillä itsekseen käynnisty, kun ilmastointia ei nyt todellakaan tarvitse? Vai täytyykö kompuran välillä pyöriä esim voitelun tms vuoksi hetken? Eli kyseessä olisi automatiikka tuosta syystä?
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jopa vuonna -67 tiedettiin, että huurteenpoisto(kosteuden poisto) tehostuu kun käytetään ilmastoinnin kennoa apuna. Siirrä säädin pois lasille puhallukselta.
     
  3. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Tuulilasille ei oikein saa säätimillä säädettyä puhallusta. Mutta tällä hetkellä suurempi kysymys on tuo että kompura lähtee itsekseen välillä hetkeksi päälle vaikka kojetaulun kytkin on warm asennossa. Eli voiko kompuran päältä ottaa pistokkeen irti ettei välillä itsekseen pyöri kun ei ole tarvis ilmastoinnille? Vai tartteeko kompura pyöriä välillä esim voitelun tms vuoksi ja siksi itsekseen välillä pyörii?
     
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä sitä on ihan hyvä välillä pyöritellä, mutta helposti voit pitää viikon töpseliä irti.
    Ei ne yleensä piittaa lämmönsäätövipusesta, kyllä se saa olla "warm", vaikka ilmastointi päällä. Mutta jos tarjoot sille "defrost", niin sillon se kompura pyrkii käyntiin. En tiedä, minkä näkönen vivusto tossa Galaxiessa on, mutta yleensä "heat" ja "vent" kohdat on ainoot, jossa kompura ei lähde ittekseen käyntiin.
     
  5. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Voi ottaa irti halutessa
     
    twincam6 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!