Mikä valovirta miggi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Puikko ehken helpoin jos 4mm ylös päin ja ulkona pitää ruosteisia koneita hitsata. Pysty ja laki onnistuu hyvin helposti. Muuten nuo nyky invertteri migit ja magit on hyviä.
     
  2. Rotten

    Rotten Gearhead

    Pah!
    Jos et oo Hitsannut aikasemmin, nii ei todellakaan oo helppo lähtee laki saumaa vetää ekaks! Eikä edes pystyä!
    Jos vain lähdetään harjoittelee, perusteista, puikolla 4mm-jotain aine vahvuus nii jalko, jos se onnistuu, js miks ei onnistuis treenatessa, sit pysty ja sen jäljeen laki, vaakaa voi siinä välissä kokeilla!
    Mut ihan miten vain, hitsaamisestakaan en mitään tiiä, kun tullaan kertomaan "faktoja"^
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Kerro lisää? Jos siis päivitit eurokaapelin siihe, itellä tuo C151 kanssa ja kellan palo lanka spiraaliin, onneks takuu aikana...

    EDIT: Kappas löyty tällänen nyt: http://www.hitsikauppa.fi/esabeuro-adapterisarja-p-1208.html

    Tossa kyllä lukee "vanhaan", eli ei varmaan edes käy tohon mun C151 leluun?

    Tää vissiin joku "yleismalli" kai sit eli eiköhän se tollasella onnaa pienellä soveltamisella?
    http://www.hitsikauppa.fi/euroliitin-adapterisarja-p-1202.html
     
    Muokattu: 28.5.2017
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Ulkona ruosteisia rautoja hitsatessa ja korjatessa tykkään että puikko on helpoin asentohitsauksissa. Ei välitä maalista eikä rasvasta ja lujuuskin on mielestäni hyvä. Ei se ruosteen päälle hitsaus lakiasennossa onnistu magillakaan äkkijätkältä jos oikein keltään.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Eipä noissa autojen peltien korjauksissa oo kyllä magin kanssa asennolla mitään merkitystä.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sillon kauan sitten kun itsellä oli hankinta ajankohtainen, niin valovirtamigillä ei tehnyt oikeen mitään. Nythän puikkokoneetkin on invertteritekniikan myötä kohentuneet ihan eri tasolle myös pikkukoneissa, vaan onkohan sitä jo migeissäkin? Tuli varmaan tehtyä oiva valinta sillon 27 vuotta sitten, kun otin aika tukevan Migatronikin. Oli jo vähän käytetty sillonkin, mutta vieläkin hitsaa ku paraskin. Maakaapelin joutu kerran vaihtaan ja vähän antaa paineilmaa pölynpoistoon. Ainakin se oli hyvä valinta.
     
  7. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Puikolla on haastavaa hitsata ohuempaa materiaalia jos ilmarako ei ole tasalevyinen. Migillä kun pystyy vähän pätkimään ja jäähdyttelämään jos meinaa sauma karata ylileveeksi. Puikolla ei oikein vastaavaa konstia ole mahdollista käyttää. Puikolla pitää kopistella kuonat pois, välillä aika tiukassa. Jos hyvän haluaa, pitäis vielä hiekkapuhaltaa ennen maalausta.
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Itse on tullut turailtua kotioloissa hitsien kanssa 40v ajan, puikoilla, kaasuilla ja halvoilla mageilla...
    Ensimmäisen kerran tuli tunne, että hitsaus on helppoa, kun hommasin tuon minarmic 180 inventteri mic/macin. Menee myös yli 4mm rauta iloisesti kun molemmat napit kaakossa. Jäänyt puikkokone pölyttymään.
    Testasin myös alumiini hitsausta kertakäyttö argonpullolla, onnistuu sekin, kun pitää johtimen suorahkona. Jos enemmän hitsaa alumiinia, niin saa teflon johtimenkin.
     
    Muokattu: 29.5.2017
  9. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Pakoputkee tuli viikonloppuna hitsailtua tolla ja hyvältä vaikutti, pihalla kun joutuu turaamaan niin 0,8mm täytelangalla päästelin... Helppo kone päästellä kun tarvii vaan ainevahvuus asettaa ja kone hoitaa loput.

    Roisketta jonninverran tuli että onko sit säädöissä parantamisen varaa vai onko enemmänkin tuon täytelangan ominaisuus... Ja kyllä napaisuus on käännetty...
     
  10. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Yks hyvä mistä jonkinlaista kokemusta niin Ceboran valovirtakäyttöinen invertteri kone.
    Langan syttyvyys aivan jotain muuta ku perus muuntaja mageilla ja todella helppo oppia hitsaamaan kunnollisia saumoja.
     
  11. CevyAntti

    CevyAntti 2nd gear

    Minarkki 170 ollu käytössä jokusen vuotta. Misoni pullo oli ihan ehoton homma. Suojakaasulangalla ei ollu oikeen hyvä. Pikku ongelma on se että minarkkiin mahtuu vaan pikkukela lankaa. Ongelma ratkaistu isolla kelalla joka on koneen ulkopuolella rautatapissa. 3 millin peltiin voi olla hyvä tehdä seivaukset. Liennee selviö noin pienellä vehkeellä.
     
  12. DslCat

    DslCat Gearhead

  13. J-P-A

    J-P-A 1st gear

    Nyt on 2 mistä valita samaan rahaan. Kempin MinarcMig 200evo ja Lincoln Speedtec 200c. Onko lähinnä tosta Lincolnista kokemuksia? Kemppi olis se varmempi ostos, mutta Lincolnis olis puikko ja etenkin Tig.
     
  14. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    pikkusen lisää ja sais esab rebelin:rotfl:
     
  15. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Tai jos haluaa käyttää paljon vähemmän, tilaa Saksasta hintalaatusuhteeltaan hyvän laitteen.
     
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tota on ainakin koko mun lyhkäsen elämän ajan hoettu että "ei niillä vanhoilla valovirtakoneilla mitään tee, uudet taas on hyviä" ja varmaan tullaankin hokemaan. Meillä yks valovirtakemppi mig mikä kuulemma oli hyvä (vanhemmilla ei tehnyt mitään)mutta senkin ostosta lienee pian kulunut jo 15 vuotta ja siittäkin jo joku joskus mainitti että ei tollasella mitään tee mutta ne uudemmat on hyviä......

    Kyllä tollasella valovirtapuikkoinvertterillä/miggillä nyt hitsaa jos on pakko ja todellakätevän kokosia muttei se silti paljoa vertailua kestä mihinkään oikeeseen koneeseen. Tietty jos se pukukaapin kokonen 300kg painava oikee kone on eripaikassa mitä hitsattava palikka niin sillon se invertteri on aika kova juttu.
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllähän ne uudet valovirta invertteri migit ja magit on ihan huippulaitteita vaikka vertaa isompiin muuntaja koneisiin. Eiku ostaa 200 Esabin tai kempin invertterin.
     
  18. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Kyllä! Onko Missään autoissa kohtia joita pitäis hitsata jollain 20mm materiaali paksuudella? Tuon alle pystyy melkein aina noilla uusilla migeillä hitsaamaan jos pääsee vetämään molemmilta puolilta saumaa. Sähkölaskukin tippuu uusilla migeillä jos paljon hitsaa. Liikuteltavuus on aivan eriluokkaa ja helppo varstoida autotallin hyllylle kun sitä ei tarvi.
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mua ainakin autohommissa ja muissakin likasissa harmitti noilla se että joka paikka täyty hinkata ihan kiiltäväksi että oli edes toivoa että syttyi, isolla muuntajalla/invertterillä (oli ne sitten 60- luvulla tai 2000- luvulla tehtyjä) ei ole tollasta leikkimistä mitä jollain pikkuinvertterillä.
     
    Muokattu: 27.6.2017
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Mikähän malli ja merkki? Kyllä se mag vaatii suht puhtaat pinnat. Puikko ja kaasu paremmin ruosteiseen.
     

Kerro tästä muillekin!