Dodge Ram Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja DamnNoNamesLeft, 19.1.2011.

  1. ramman

    ramman Double Gearhead

    niin ja löytyi sieltä tämä vanha chevyvani mainoskin joka oli aina veekasin takakannessa.
    Olisipa tuohon hintatasoon vieläkin uusia vaneja myynnissä niin voisi vaikka kauppa käydä :)
    [​IMG]
     
    karivanner1 ja KajS tykkäävät tästä.
  2. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Ö


    Mikä tekniikan maailman vuosi/ numero on kyseessä ?
     
  3. ramman

    ramman Double Gearhead

    03/1990, niinkuin tuossa leikkeleessä lukeekin
     
  4. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Joo niin on, lukasin ton ensin pienellä tabletilla ja sitä ei saanut suurennettua niin paljon että teksti olisi selkeä.
     
  5. KajS

    KajS Gearhead

    Tuo mainos oli se, joka jätti jonnekin aivokudoksen sopukoihin sen TUON MÄ HALUUN!!!-viestin. Olihan se sitte Dodge toteutuessaan vuonna 2001 ja toisen kerran 2014.
     
  6. KajS

    KajS Gearhead

    Dodge Vans Rule! Efivanilla tuli sladitettua vastuuttomasti talviliukkailla jossain Kauppiaskadun ylämäessä Turussa. Poika tykkäs koulukyydistä...

    Oli sitten hyvä hiihtoreissuauto, kun vaatteet pysty vaihtamaan sisällä ja monot pukemaan kabiinissa, kun musa soi. Ei niinku naapurit Audeissa ja Volvoissa, jotka kädet huurussa ja monot kurassa puki alamäkivetimiä.
     
  7. ramman

    ramman Double Gearhead

    Aika samalla tuli noita kateltua :)
    Muistan kun käytiin kavereiden kanssa lappeenrannassa Moottorikeskuksen pihalla chevyvaneja ja pikappeja ihmettelemässä. Moottorikeskus toi noita maahan itsekkin.

    Siellä näin eka kerran livenä upouuden 454 SS picapin ja uusia Cobravaneja oli rivissä pihalla ja tietysti tavallisia starcrafteja ja astroja ja normipikappeja.

    Dodgen Vaneja käytiin sitten ihmettelemässä Ripatin autokaupalla. Siellä oli pitkää ja pätkää uutena piha täynnä 90 luvun alussa ja tietysti dakota pikappeja.

    Ripatilta ostin sitten omankin ex-dodgen vuonna 1995. Kyllä oli nuorella miehellä naama vehnäsellään kun oli alla uudenkarhea Vani.
     
    KajS tykkää tästä.
  8. KajS

    KajS Gearhead

    Noita mainoksia katsellessa tulee mieleen, että mitä jos ois toyotacorollien sijaan laittanut rahansa uutena bensavaniin. Pitänyt sitä hyvin ja ajanut vaikka hampaat irvessä bensakuluja kiroillen kakki nämä vuodet, nousu ja laskukaudet. Ois ehkä mennyt samat rahat kuin kaikkiin ooppeleihin, arkifoordeihin ja toyotiin yhteensä. Mutta olis vani eikä leegio taviskulkuneuvoja taakse jätettynä. Ooppeleista kun tuli luovuttua milloin mistäkin (ruoste-) syystä, arkifoordeja taas vaihdellaan ihan kaupallisin ja takuuperustein.

    No, nyt saa harrastaa laitetta, joka aika varmaan tuli pelastettua paalaukselta. Mutta palkitsevaa tämä dodgevaneilu on. Nykyisellä vajaa kolme vuotta takana, ei kertaakaan korjaamolla, itse on tehty kaikki. Tosin mulla on helppoa, kun poika on mun tukihenkilö näissä autohommissa.
     
  9. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Vani piipahti pakoputkien laitossa, nyt puhuu amerikkaa:D:D
     
    Oldfarth ja KajS tykkäävät tästä.
  10. g-series

    g-series 1st gear

    Kellään kokemuksia Ram Vanista tolla pikkusella 3.9 v6:lla ? perverssi idea pyörinyt mielessä talvikäyttiksenä tuollasesta lyhytkoppasesta v6 vanista :D
     
  11. KajS

    KajS Gearhead

    Tokella oli noita veekutosia pihan täytteenä ja onhan täällä ollut monellakin noita. Nimimerkeistä en muista kuin Karvan...Ainoa negatiivinen kommentti lienee kuuluisan moparhenkisen kiihdytysautoilijan lausahdus, että tuota 125 hp veekutosta täytyy ajaa spedu lattiassa, jotta se kulkisi.
     
  12. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Mulla on ollu pätkä 1990 ja piiiitkä 1994. Ei mitään moitittavaa, toimi kuin junan vessa. Voima riitti ihan hyvin kuljettamaan. No problem.
     
  13. Toke

    Toke Gearhead

    Mulla on ollu kutoskoneisia 5 kpl eikä missään oikeen moitittavaa oo ollu. Iso henkilönostin perässä tosin vähä laiskan tuntunen mutta kyl sillä normi liikenteen mukana pärjää. Perusvarmaa tekniikkaa, osta vaan
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Onkohan ainuttakaan tullut maahan ilman puhkottuja kylkiä? Ihan rehellistä tavarankuljetuspakua voisin katsella tuon pajalla seisovan sähkövikaisen pikkupakun tilalle.
     
    Muokattu: 22.8.2017
  15. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Mun 1994 oli ilman ikkunoita (edes sivuovissa) ja pitkä malli... Pyörinee nykyään jossain Mikkelin suunnalla.
     
  16. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Arvoisat Ram veljet, nyt tarvis vähän jelppiä. Onko kenelläkään purettuna 89-90 mallin jousipakkoja? Tarvitsisin mitat siitä keskinaulan päästä mikä uppoaa jousitallaan joka on akselissa, halkaisija ja syvyys. Mielessä on laittaa korotuspalat taakse ja olisi hyvä tietää etukäteen että sopii sitten varmasti. Bell tech sarjoissa tulee u pultit ja korotuspalat mukana, (jotka tosin taitaa olla alumiinia) mahtaako mistään saada esim teräksisiä korotuspaloja?
     
  17. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Vaniskuukkeli kävi eilen katsastuksessa, läpi meni. Etujarrujen arvot oli vähän alle 5, tämä oli iloinen yllätys, aikaisemmin jarrutuntuma oli vähän huono ja pykälän kerrallaan säädin tangon pituutta tehostajan ja sylkän välistä, välillä kokeilin ettei etulevyt ala kuumenemaan ja taas lisää säätöä, nyt aletaan jo olee aika läheellä oikeaa säätöä. Tehtaalla noita ei ilmeisesti mitenkään säädellä kohdalleen vaan lyödään nippuun ja se siitä, sen tiedän että auton tehostin ja pääsylkkä on vielä orkkis kokoonpanossa ja tuskinpa kukaan on tohon säätöön koskenut.
     
  18. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    en jaksanu koko ketjua kahlata, mutta voiskos väki kertoa mitkä on tavaratilan mitat?
    siis väliseinällisen mallin. sekä pätkän, että "stanu"mittaisen. suoraan keskeltä ja kulmasta kulmaan... siis pituusmitta. vai pitäskö sanoo syvyys?
    pikkasen kuumottas, mutta kun toi kapasiteetti tarttis ensin tietää... :)
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Väliseinä on melko varmasti Suomi-asennus ja mitat riippuu siitä, mihin sen asentaja on sen pistänyt.
     
    KajS tykkää tästä.
  20. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    tiedäntiedän, mutta eiköhän se seinä liene +/- 10cm (4") etäisyydellä takaovesta????

    tehdään vaikka galluppi?

    paljonko väliseinän ja takaoven välissä on tilaa sinun totkessasi? ;)
     

Kerro tästä muillekin!