No Prep / Street Outlaw Drag Racing

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja GS, 3.11.2017.

  1. Hegemon

    Hegemon 2nd gear


    No listaappa ne autot millä ei ajeta kadulla? Se jokaisen oma asia tuoko auton kisapaikalle ajamalla vai jollain muulla.
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Kyllä mäkin sen ymmärrän että trailerilla tuodaan ihan sillä varauksella että mitäs jos vehkeet leviääkin? Mutta pitää olla myös näyttöä että niillä vehkeillä oikeesti edes kerran viikossa liikutaan cruisingeissa tms. Että voidaan puhua KATUautosta o_O
     
    rane58 ja xarper tykkäävät tästä.
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Jep, ei taida kun muutama hassu auto tuolla liikkua muutakin kun radalla.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  4. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    No itse olen nähnyt muut liikenteessä lukuun ottamatta hovin novaa, katajan ponua ja sinin dusteria. Ämmällä ajetaan jopa talvisin. Mutta takas aiheeseen. No prep kisat ajetaan jenkeissä kumitetuilla radoilla ja saat käyttää burniksessa liimaa(tosin ei vissiin kaikissa kisoissa) mutta niitä ratoja ei ole liimattu. Ja mitä tulee katukisoihin niin siellä niitä pitoja on vielä vähemmän ku lentokentillä. Toisena suurin osa ei niihin halua osallistua koska suomi on oikeusvaltio jossa tuosta touhusta saa pahemman rangaistuksen kuin monesta muusta paljon pahemmasta rikoksesta. Edellyttää että virkavalta pääsee tutkaetäisyydelle.
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Omalla vastuullahan siellä liikenteessä pöllöillään muutenkin ja tuntuu hölmöjä riittävän että eiköhän niitä kiihdyttelijöitäkin löytyis ;)
     
  6. väsynyt

    väsynyt Gearhead

    Siirtymät Kisoihin!
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Kannatan!
     
  8. pts

    pts 2nd gear

    Sivutaan hieman aihetta, olis hieno jos Suomessa järjestättäisiin saman tyylinen kisa kun jenkkien Drag week. Olisikohan tarpeeks osallistujia?
     
    Camino'79, xarper ja 0rs0n tykkäävät tästä.
  9. xarper

    xarper Gearhead

    No nih, saatais vähä sitä katuautoilua ja oikeeta meininkiä tännekin!
     
  10. Mopar garage

    Mopar garage 1st gear

    Sehän menee hienoksi kun pitää todistella auton katukelpoisuus että voi puhua street/strip autosta.Itellä auto on sellanen et pystyy ajamaan kadulla mut mun ei tarvitse todistella kenellekkään että on katukelpoinen ajamalla jotain pitkiä siirtymiä.
    Siinävaiheessa pitäis tekniikka päivittää toiseen suuntaan ja se ei ainakaan vielä toteudu.

    Mulla ei paljoa katuajoa tule.Kaudella -17 muutama kymmenen kilometriä kadulla ja ratatouhuissa +100km.Nykyjään on noi cruising touhut vähemmässä ja harrastaminen on enemmän tallissa tai radalla.Parhaat kicksit saan harrastuksesta siinävaiheessa kun line upissa burnispaikka alkaa lähestyä...
     
  11. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No mutta jos kilometrejä tulee enempi radalla kuin siviilissä niin miksi edes ylläpitää "katuauto"-statusta? Eiks se oo sit sama ku jättäs kilvet hyllyyn ja ajelis sit puuhalapuilla jos jostain syystä tekeekin mieli vaikka nakkikioskille? Se että puhutaan katuautojen kiihdytyspäivistä ym. Vastaavista kisailuista niin oishan se nyt reilua että ne sit olis kanssa oikeita kadulla ajelevia autoja niin kynnys osallistuakin ois huomattavasti matalampi? o_O
     
    rane58 tykkää tästä.
  12. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Eiköhän nyt kannattais tehä iin et itse kukin painuis sinne tallin syöveriin ja roudaa ne kipponsa radalle ens kesänä, näyttää et miten se homma kuuluu tehdä. Aivan hyödytöntä, loputonta sepkulointia jolla saadaan aikaan enempi vahinkoa kuin hyötyä. Tehkää autonne valmiiksi ja ajakaa niillä, katotaan sit uudestaan.
     
    Ade62, Herje, PPRCuda ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Keme

    Keme Gearhead

    Voi katuauto itku sentää :D Aina samaa lässytystä.
     
    Hegemon tykkää tästä.
  14. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  15. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Ainahan katu on kelvollinen. Ei katuajo ole oikeen muusta kiinni ku e on bensaa tankissa ja jäähdytys riittävä, ei täällä mikään valtaisa ongelma. Mut toki vaatii sen että siihen on panostettu ehkä enemmän kuin mitä kulmilla pyörimiseen ja vain stripin tahkoomiseen tehdyssä vehkeessä. Ja sit jonku masokistin puikkoihin. Suomen dragweekit sun muut, ihan kivoja ajatuksia, mut vaatti sen et joku sellasen järjestäis. Ja sit vaatii et joku osallistuis. Ittee ei kiinnosta, kumpikaan.
     
  16. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Minkä takia jonkun pitäisi huvikseen polttaa satoja litroja polttoainetta, ettei joku itkis ettei se ole oikeakatuauto....
    Ehkä Dragweekend voisi olla sopivampi. Malmi,Motopark ja Alastaro?
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No nimenomaan sen takia että josse olisi oikea katuauto niin se viritysastekin olisi sellainen että kestää perse ajaa --> ne katuautoluokat olisi siellä stripilläkin fiksumpia. Tää mun pointti siis oli tässä... jäis ne 1khp vehkeet poies ni ois oikeesti normijanttereillakin mahiksia osallistua katuautokahinoihin o_O
     
    xarper tykkää tästä.
  18. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Jos rahalla tekee saa vielä 1khp auton katu-autoksi, mutta isommat tehot on vähän siinä ja siinä. Korkealla ja kovaa kiertävät vaparit ois helisemässä ja sellaiset jossa tolkuton polttoaineenkulutus. Samalla alustan toimivuus myös huonolla reikäisellä asfaltilla selväisi.... ja jos sattuu kuuma päivä niin ilmankierto/ilmastointi antaisi vähän viitteitä katukelvollisuudesta.
    Jos ei saa ikkunoita auki, eikä ilmakierrä ollenkaan autossa voi olla siirtymät aika kauheita.

    Sinänsä kyllä hieno idea tää mutta tuskin onnistuu...
     
  19. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Normijanttereilla on mahollisuus osallistua katukisoihin nytkin. Ne jotka sillä spekuloi ei tule koskaan ajmaaan, aina löytyy seuraava tekosyy miksei.
     
    Hegemon tykkää tästä.
  20. peltsi

    peltsi Gearhead

    Juuri näin, samat nillittäjät nillittää joka topicissa katuautomääritelmästä vaikka sitä ei niiltä kukaan ole edes kysyny. Aivan sama mitä siirtymiä järjestetään niin esmes. blacklistan autoista jokainen pystyy ne vetämään.
    Jos haetaan rajoja niin se maksaa eikä niillä vehkeillä viitti kukaan ajaa lomareissuja, harvalla rahapussi sitä kestää.
    Vaikka pullistellaan erillaisilla todellisten katuautojen sarjoilla ei sellaista kukaan koskaan tule järjestämään jos mittarina on näiden parin nillittäjän säännöt, eikä se ketään edes kiinnosta.
    Täälläki jotkut hehkuttaa dragweek hypellä niin ku ne jotain niistä tietäis, ne autot vasta kaukana onki näiden nillittäjien katuautosäännöistä. Mitä vitun jäärkee on vetää peräkärryy perässä ja sliksit katolla ympäri suomee? Mikä mittari se oikein on?
    Ja kyllähän asiaa seuranneet on sen nähnyt että noilla drag weekeillä ne autot levii radalle eikä siirtymälle. Jos auto kestää radalla 8 sec repäsyn niin maantiellä se kestää maailman tappiin.
     

Kerro tästä muillekin!