Abs-valo palaa vaikka abs.ää ei edes ole??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja country gt, 4.12.2017.

  1. country gt

    country gt 3rd gear

    Jummi,tossapa kiva idis!
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oonko ymmärtänyt väärin vai mahdollistaako abs+alb merkintä sen että abs ei tarvi toimia?

    Vai onko se pelkkä alb? Mulla on yks auto missä absit mutta otteesaa alb.
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Todennäköisesti käytetty jonkun muun auton tyyppihyväksyntänumeroa yms. kun on kilvitetty ja siinä se virhe jo tapahtunut. Olis pitäny jo silloin huomata ettei oo ABS:ja ollenkaan... Oli meilläkin yksi Citikka (2000-mallinen), jossa oli ABS:t, mutta otteessa niitä ei ollut ennenkuin valitettiin maahantuojalle (siihen aikaan sai alennusta vakuutuksesta kun oli ABS:t ja vakuutusyhtiö ei usko, jos ei rekisteritiedoissa näy), oli siis rouva uutena ostanu sen Citikan...
     
  4. country gt

    country gt 3rd gear

    Tohon Jamantin juttuun mäkin uskon. Tää on tuotu maahan ilmesesti -06 joten olis ton pitäny tulla jo ilmi.
     
  5. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    mulla oli kerran yksi inssi joka ei ollut penaalin terävin kynä!
    otteessa luki alb ja hän rupesi penäämään että missäs ne abs jarrut on että ootko ottanu ne pois!!!!
    kyseiseen automalliin ei koskaan ollut edes saanut abs-jarruja.
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Mitä se ALB merkintä siellä meinaa sit? Tai ABS+ALB?
     
  7. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    oisko toi alb kuorman mukaan säätyvä jarrupaine venttiili
     
  8. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    ABS merkintä selvä?
    ALB on kuorman mukaan säätyvä jarruvoima taka-akselilla. Merkintää ei löydy läheskään kaikista venttiilillä olevista, mutta joissakin on.

    jarikoi näköjään ehtikin ensin.. :D
     
  9. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Mullakin oli saksan tuonti 300d mersu josta oli rekisteritiedoista jääny abs pois, en asia mitenkään ajatellu, mutta turbotuksen yhteydessä muutoskatsastuksessa merkintä otteeseen tuli. Hetken piti ihmetellä muutoskatsastuksen jälkeen kun tiedot vakuutus yhtiöön asti kulkeutui että miksi vakuutus maksut aleni satasella vuodessa tehojen tulpalaantumisen myötä.

    Jos abseja ei tosiaan alunperinkän ole niin rekisteröinnissä tullu joku, moka jonka pystyy muutoskatsastuksella korjaamaan, abs on ainakin ennen saanu jälkikäteenkin poistettua jos kyseistä mallia on ilman saanu, silloin jarrut on kaikkinensa muutettava vastaamaan ilman absia olevaa versiota.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös se jotain etuja silti antanut toi abs + alb merkintä?

    Abs kanssahan jarrupaineensäädin ei niin tarpeellinen ole kuin perinteisten?

    Vanhoissa tojotissa mukavasti tuo alb jumii ja talvella monesti mennään 360ast kun hipasee jarua liukkaalla.
     
  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    ALB ei voi tarkoittaa kuorman mukaan säätyvää, koska yhdessäkään XJ-Cherokeessa esimerkiksi ei ole sellaista kuormantunnistusventtiiliä ja silti otteessa lukee ALB. Comancheissa on sellainen, mutta ei Cherokeissa! Se tarkoittaa paine-erotunnistinta eli propotion valvea!
     
  12. Ck

    Ck Gearhead

    Alb venttiili tulee raskaan kaluston puolelta ja se tosiaankin tarkoittaa kuorman mukaan säätyvää venttiiliä, niitä on mekaanisia ja sähköisiä paineilmaohjattuja

    Kevyellä kalustolla joissakin autoissa on mekaaninen kuorman mukaan säätyvä venttiili taka-akselilla, joissakin autoissa on vaan putken välissä kiinteä rajoitin ja tämä on luultavasti myös merkattu aken toimesta alb venttiiliksi kun se rajoittaa jarrujen tehoa.

    Eikös siellä jeepin cherokeen propovalven sisällä oo sellanen kuula/jousi viritys joka rajoittaa takajarrujen painetta aina. Sen takia otteessa lukee alb vaikka se ei sinänsä kuorman mukaan tee mitään.

    Vai oliko se niin että WJ grand cherokeessa ei ole ALBbia kun siinä on ABS jarrut ja perus KJ cherokeessa on se EBD eli elektrooninen jarruvoimanjako jonka maahantuoja on luokitellut ALBiksi vaikka se ei sellainen suoranaisesti ole? Tietääkö jamant?
     
    Muokattu: 5.12.2017
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Joo, se propotion valve on tulkintani mukaan se ALB, vaikka se ei havaitse kuorman lisäyksen massaa. WJ:ssä ja viimeisissä ZJ:ssäkään ei oo propotion valvee, -olikohan se niin että -95:sessa vielä on, mutta -96 ei oo yms... KJ:ssä on 99.5%:sesti ABS:t euroopan tuontimalleissa ja niissä ei oo propotion valvee, on ABS yksikkö ja 2006 lähtien on TCS (Traction Control System), joka sitten jarruttaa joka pyörää erikseen (siis sitä pyörää lähinnä, joka pyrkii sutimaan) ja ei myöskään siis ole propotion valvee (tietenkään), EBD ei sano mulle mitään, paitsi jos se on hienompi nimi tuolle TCS:lle. Ekat KJ:t (2002-2005) on kolmen piirin ABS:lla, eli molemmat etuset erikseen ja takapiiri yksi piiri, sitten kun tulee TCS (2006-2007), niin joka pyörä jarruttaa yksilöllisesti...
     
  14. country gt

    country gt 3rd gear

    Kävin kurkkimassa auton alle ni selviää et onko vai ei apsia.Pääsylkyltä lähtee kaksi putkea jotka menee sellaseen joka on varmaan jakotukki nimeltään,siitä lähtee neljä putkea joista ainakin yksi menee suoraan kuskinpuolen jarrusatulaan. Kaikki putket näyttää alkuperäisiltä,jousi putken ympärillä ja niinpoispäin.
    Kaivan illan aikana Jamantille sen vin numeron ni viisastutaan vähä.
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Rekkarikin vois toimia! Saatais vielä tänään selvyys. Muuten menee mun kannalta torstaille, kun en oo huomenna töissä...
     
  16. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    joo antaa, toimiessaan estää renkaitten muuttumisen luistimiksi...
     
  17. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Joo, ei oo koskaan tuossa ollut ABS-jarruja... Miksi valo palaa, en osaa keksiä syytä moiseen, paitsi jos varoittaa sillä jonkun muun polttimon rikkoutumisesta (logiikkaa sekin, ainakin WJ-Grand Cherokeessa Brake-valo syttyy, jos ABS-polttimo hajoaa)....
     
    Rotten tykkää tästä.
  18. country gt

    country gt 3rd gear

    Kiitoksia Jamant! Unohdin mainita et mittaristossa lukee lisäksi "trac off",siis luistonesto pois päältä,en tienny ennen et tollanenki varuste olis olemassa.
    Käyttöohjekirjassa luki et virheellisesti asennettu tai väärän tyyppinen radiolähetin voi aiheuttaa häiriöitä abs elektroniikalle.Voisko tässä olla yhteys kun soitin,siis täs tapauksessa vastaanotin on temppuillu jonkin aikaa? En muista tarkkaa aikaa millon toi alkoi mut voi olla samoihin aikoihin ku apsi valo sytty.
     
  19. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    On se mahdollista että tuo soitin sotkee, muistaakseni sieltä mittaristosta ei pysty edes polttimoa vaihtamaan tai poistamaan, se kun taisi jo noi n uudessa olla kiinteä ledi. Yhden mittariston aikoinaan purin ja sieltä se selvis, ei pysty poistamaan helposti! Joku CAN-väylä juttu taas, varuste jota ei ole, sen merkkivalo toimii kun CAN-väylässä on joku bitti poikittain... Aargh, menee hermo noihin väyliin...
     
  20. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Jos ei vikaa löydy niin laita jenkki suuhun, purkase mittaristo irti ja raottele sitä sen verran että saat merkkivalot esille ja rykäse se jenkki sen abs ledin päälle...

    Yhestä romusta oli abs valo sammutettu vääntämällä ledi irti:poff: , oli ihan kiva saada se sinne takas tinailtua, laitoin nimittäin sen absin toimiin.
     

Kerro tästä muillekin!