North Blacklist ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Bee-One-Power-Gear, 10.12.2017.

?

Olisiko North Blacklistalle tarvetta?

  1. Kyllä ja osallistuisin itsekin

    27 ääntä
    27,3%
  2. Kyllä, tulisin katsomaan BL-kisoja

    65 ääntä
    65,7%
  3. Ei ole tarvetta, katukisa sutinaa riittää pohjoisessa jo muutenkin

    7 ääntä
    7,1%
  1. kuula

    kuula Gearhead

    No oisko jo aika?
     
    Camino'79 ja Herje tykkäävät tästä.
  2. turboman

    turboman 1st gear

    supo, Swinger71 ja JuhaKuu tykkäävät tästä.
  3. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Tonnekin ois itellä 150 kilsaa lyhempi matka mitä Malmille.
     
  4. raceman

    raceman Gearhead

    minkalaiset säännöt, mistä löytyy?
     
  5. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Tässä Bl:n säännöt.

    Auto:
    Autolla pitää tarpeen tullen pystyä ajaamaan määrätty lenkki yleisillä teillä (eli mielellään rekisterissä oleva auto). Muita sääntöjä autojen osalta ei ole.
    Ilokaasut ym. sallittuja listan autoissa. Muutama poikkeuskilpailu on missä kaasuja ei saa käyttää ja nämä ovat siis tapahtuman järjestäjän säännöt joihin emme voi vaikuttaa.

    Listalla eteneminen:
    Listalla eteneminen tapahtuu haastamalla edellä oleva javoittamalla se haaste. Voit haastaa ainostaan edellä olevan. Jos edellä oleva on tehnyt jo haasteen niin voithaastaa edellä olevan parin häviäjän(päällekäishaaste). Päällekkäishaasteita voi siis ennen kilpailuviikonloppua olla aina sijalle 9 asti. Haasteet tulee jättää viimeistään kilpailua edeltävänä keskiviikkona. Haasteet ajetaan siinä järjestyksessä missä ne on jätetty! Paikan päällä tapahtuvat haasteet ilmoitetaan ensiksi järjestäjälle ja sen jälkeen tehdään kasvotustenhaastajien . Jos haastaja selvittää tiensä sijalle.1 niin hänen ei tarvitse saman päivän aikana ottaa haastetta vastaan samalta kilpailijalta, jota vastaan hän on jo samasta sijasta ajanut saman päivän aikana.
    Hävinnyt ei voi haastaa edellä olevaa heti uudestaan samanapäivän vaan hän joutuu odottamaan seuraavaan kilpailuun uusinta haastetta. Haasteeseen pitää vastata seuraavassa kilpailussa.

    Jos tulee tilanne että joku listalla oleva kuski/auto ei saavu paikalle on paikalla olijoilla mahdollisuusohittaa tuo kuski/auto. Edellyttäen että ohittaja haastaa listalla seuraavan paikalla olijan. Jos tuo seuraavana oleva ei jostain kelvollisestä syystä(esim.moottoririkko) pysty sinä päivä ajaa haastetta niin ohitusta ei sillointapahdu. Tämä tarkoittaa sitä ettäpoissa olija voi tippua yhdenkisapäivän aikana aina sijalle 10.
    Koska listalle pyrkijät ajavat ajonsa ensimmäisenä niin yhdestä kisasta poissa olo ei tiputa kuskia/autoa pois kokonaan listalta.

    Sija.10 toimii portinvartijana listalla. Portinvartijan tulee olla jokaisessa kilpailussa paikalla, muuten hänputoaa itse listalta.

    Jos haasteparin jompi kumpi autoista hajoaa paikan päällä ennen ajoa tai ajon aikana niin ainoastaan se haaste toteutuu ja näin ollen hajonnut auto häviää automaattisesti kisan. Jos haastetun auto hajoaa paikan päällä ennenburnista (herrasmieslaji kun on kysessä) voi haastaja kieltäytyä ottamasta edellä olevan paikkaa(jos siis haluaa ratkaista paremmuuden ajamalla) ja antaa auton korjaukselle aikaa seuraavaan kilpailuun asti. Jos auto ei seuraavaan kilpailuun saavu paikalle niin haastaja voittaa automaattisesti ja siirtyy pykälän ylöspäin. Jos haastajan auto hajoaa hän häviää automaattisesti oman haastekilpailun. Jos on päällekkäishaaste niin tämä haaste siirtyy seuraavaan kilpailuun. Jos auto ei tule kuntoon tuossa ajassaniin takana tuleva voittaa haasteen.

    esimerkki:
    Auto4 haastaa auto3. Auto5 haastaa4 ja 3 välisen kilpailun häviäjän. Auto4 hajoaa ennen omaa haastettaan auto3 vastaan tai sen aikana häviää auto4 tuon haasteen. Näin ollen auto4 on aikaa seuraavaan kilpailuun asti saada auto kuntoon ja toteuttaa auto5 jättämä haaste. Jos näin ei tapahdu niin auto5 nousee auto4:n ohitse.
    Jos joku listalla oleva ottaa autonpois listalta (esim. konerikon takia) niin takana olevat nousevat automaattisesti yhden sijan ylöspäin.

    Listalle pyrkijät:
    Jokainen voi yrittää päästä listalle ja listalle pyrkimishalukkuus pitää ilmoittaa joko julkisesti OD:lla taiyv:llä järjestäjälle viimeistään kisoja edeltävänä keskiviikko iltana(järjestäjällä on oikeus halutessaan ottaa listalle pyrkijöitä tarvittaessa mukaan myös paikan päällä kisoissa). Jos tapahtumaan tulee ainoastaan yksi pyrkijä niinhän ajaa haasteajon suoraan portinvartijaa vastaan. Jos pyrkijöitäon useampi ajavat he ensin toisiaanvastaan sillä menetelmällä että paritarvotaan ja voittaja pääsee jatkoon.Tätä jatketaan kunnes on yksi jäljellä ja hän pääsee haastamaan portinvartijan. Myös paikan päällä voi olla joku joka haluaa kokeilla listalle pääsyä. Tämän takia portinvartijan on oltava jokaisessa kilpailussa mukana. Samalla autolla ei myöskään voi toinen kuski pyrkiälistalle
    Listan 1.sijan haltijalla on hallussaan pysti merkkinä siitä että on tuolla hetkellä se nopein. Tuo pystihän on se jota kaikki listalla olijat ja sinne pyrkijät havittelevat. Pystin tulee olla jokaisessa kilpailussa mukana johon pystin haltija osallistuu jotta pysti voi vaihtaa omistajaa heti kun ykköspaikka vaihtuu.
    Lista on aina auto/kuski kohtainen. Eli samalla autolla ei voi Blacklistiin osallistua useampi kuski, eikä sijoitusta voi puolustaa eri autolla kesken ajokauden.
     
  6. supo

    supo Double Gearhead

    Pane Ponu kasaa niin ei kun ajamaan!
     
    Herje tykkää tästä.
  7. supo

    supo Double Gearhead

    Ei siellä mikään kuponki lähde eli nämä ajetaan radalla!Mukaan vaan niin siihen voi jäädä koukkuun!
     
  8. raceman

    raceman Gearhead

    Miksei nuo blaclistin autot vois osallistua West coast cuppiin, niin saatais heti 10 autoa heads uppiin, kerran ku on katsastettuja autoja. Saatais kunnon ryhmä streettiin.
     
  9. supo

    supo Double Gearhead

    Ei tarvitse olla katsastettu!
     
  10. Herje

    Herje Double Gearhead

    Juu tiedossa on että bl ajetaan radalla.

    Sillä se kiinnostaisi. Sais rauhassa repiä ja polttaa gummia ilman ajokupongin kuivatus pelkoa...
     
  11. Herje

    Herje Double Gearhead

    Mites noi turvavarusteet?
    Tarkoitus ajaa tuolla laikka-avolla.

    Kaaria siihen ei tule.
    Riittääkö kypärä ja 3-pistevyöt?
     
  12. raceman

    raceman Gearhead

    Tässä Bl:n säännöt.

    Auto:
    Autolla pitää tarpeen tullen pystyä ajaamaan määrätty lenkki yleisillä teillä (eli mielellään rekisterissä oleva auto)

    No mitä tää tarkoittaa, eikö yleisellä tiellä ajaminen vaadi katsastettua autoa.
     
  13. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    En tie, vaatiiks se? Puuhalaput on myös sallittu, tai vaikka ajaminen ilmn kilpiä seurauksista vastaten. Ideana kai tos on todistaa auton katukelpoisuus, et se suoriutuu siirtymästä yleisen liikenteen seassa.
     
    Herje tykkää tästä.
  14. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Juurikin näin. Eli jos vaan tarpeeks isot kassit löytyy niin tuon lenkin heittää vaikka pro modilla
     
    supo tykkää tästä.
  15. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Niin ei siitä leimasta kannata ongelmaa tehdä. On sitä täällä syrjäkylillä ajeltu iät ja ajat leimaamattomillakin autoilla.. Tai niin ainakin oon kuullu... ;)
     
  16. raceman

    raceman Gearhead

    Jaa, ei tarttekkaa olla katuauto, paljonko on siirtymätaipaleen pituus jolla pitää todistaa että on katukelvollinen katuauto
     
  17. Sen voi tarvittaessa pohjoisen racemaster päättää, mutta tuskin tilanne hirveästi muuttuu ajetaanko 20km tai 100km, soppaa vain menee enemmän.

    Tällä tavoin rajataan kalustoa, mitkä ei välttämättä kadulle uskaltaudu tai missä ei ole mitään ajovaloja yms. pimeessä ajettaviin siirtymiin...
    Meidän tehtävänä ei ole toimia poliisina tai katsurina, meidän tarkoitus on saada mielenkiintoista katukahinaa aikaiseksi paikallisilla radoilla.

    Kuten Swinger71 tuossa mainitsi, ei tuosta leimasta tarvitse tehdä ongelmaa. Muuten ollaan taas siinä pisteessä, että voittaja on se jolla on parhaat paperit autossa tai paras leimaukko kaverinaan...


    https://www.is.fi/autot/art-2000005458779.html
     
    supo ja Rotten tykkäävät tästä.
  18. raceman

    raceman Gearhead

    Jep, en mää leimasta mitään ongelmaa tee, aattelin vaan jos ne blaclistin autot olis leimassa,niin niillähän vois tulla ajelee Westin kisojaki. Ja tuo mitä sanoit papereista, pitää varmaan aikalailla paikkansa. Eli kaikki muut muutokset on sallittua, kunhan vaan pystyy suorittamaan siirtymän?
     
  19. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Kyllähän niitä on ollut ainakin Porin kisoissa. Toki kaikki ei Heads Upissa, johtuen siitä että ko. luokassa ei saa käyttää ilokaasua. Et bracketissa kaasut on ok.
     
  20. raceman

    raceman Gearhead

    Jep, oon kyllä nähny Porissa Blaclistin kalustoa, mutta ois hienoa että sais tuohon Headsuppiin lisää kalustoa.
     

Kerro tästä muillekin!