pullmax

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BBC, 17.1.2017.

  1. BBC

    BBC Guest

    On ollut jo puolitoista vuotta pullmax tallissa ja omaa saamattomuutta kun ei ole tullut laitettua sitä käyttöön ennemmin. Toki eipä ole paljon tarvinnutkaan ko laitetta, mutta nyt on aika semmoinen että koneelle on käyttöä.

    Eckold kutistusterät, omat kiinnityssysteemit, taajuusmuuntaja, jalkapedaali.....

    Hitto että toimii hienosti ja jälki on niin hyvää että eipä olisi uskonut.
    Aivan ehdoton, suosittelen.

    Muita teriä ei ole ko aparaattiin. Venytystä sitten ingersoll rand -hammerilla, wheelillä jne.

    A
     
  2. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Pullmax on kuningaspeli.

    Pari havaintoa:
    -taajuusmuunnin, omassakin on, jopa kaukosäätimellä joka on öljysäiliön päällä hyvässä paikassa mutta konetta ei ole suunniteötu hitaasti ajettavaksi, roiskeöljyvoitemu ei toimi suunnitellusti. Toki pieniä pätkiä voi ajaa mutta ei tunti tolkulla.

    -jalkapoljin, melko turha lisälaite. Hommasin omaani mutta jätin asentamatta. Kone ei pysähdy kuitenkaan nopeasti ja aina on parempi nostaa yläterä irti työkappaleesta.

    -kutistusperät, toimii muutkin. JS-Toolisn uudet timanttipäälysteiset ovat hyvät alumiinille.

    Perjantaina kävin Ruotsin reissullani hakemassa työkaluja opettajaltani Metalman Swedeniltä joka on maailman tunnettu pullmax-osaaja. Olipahan taas uusia kujeita. Häneltä on tulossa Pullmax-kirja mikä kannattaa ostaa jos vähänkään kone ja sillä tekeminen kiinnostaa.
     
  3. BBC

    BBC Guest

    Kiitos vinkeistä. Sen mitä 1mm peltiä ajelin niin 75% nopeudella oli todella miellyttävä ja ei ainakaan liian nopea.

    Sain pedaalin, mitsubishin taajuusmuuntajan ja johdotustyön 200eurolla isolta päivätyöni asiakkaalta. Taajuusm. oli ns. näytekpl ja mukava käyttää pedaalia. Pelti väliinja pedaali pohjaan,.....

    JS terät varmasti hyvät, otin kuitenkin Eckoldilta eikä nekään nyt mahdottomia maksanut. Jotain 700e rahteineen.

    Minun pullmax on nr 5 eli ei mikään valtava voimanpesä, mutta juuri sopivan kokoinen (+1000kg) tuohon peltihommiin ja on huomattavasti pienempi kuin esim. 7 tai 9. Tosin tuommoseen perseenkokoiseen talliin ei isompaa kannata haaveillakaan ja tuon sain sopivasti Sipoosta eräältä "vanhemmalta" mieheltä. Hiljainen kone, hyvät kumit pedin ja koneen välissä.

    Käske panna kirja tulemaan mulle ja lasku sähköpostiin, ehdottomasti ostan sen.
    Oskar (tidaholm metallikaveri) antoi Lazzen sikkikonekirjan kun teimme vaihtokauppoja muinoin (englishwheel, sikkikone). Voin sanoa että siinä on taitava peltimies. 5w coupekin mikä oli juuri valmistunut ei kyllä häpeä orkkista tai uutta UP:n vastaavaa. Oskarin kurssille pitäs mennä joskus.

    AH
     
  4. mäkihyppääjä

    mäkihyppääjä 1st gear

    Kuinka paljon on Auliksen pullmaxissa tuo 75% nopeus? Muistelin että noiden Eckoldin terien max .iskunopeus on 400 /min ja nähnyt joskus kuinka käy kun niitä liian suurella nopeudella ajetaaan. Onko Hra CeeCee tutkinut olisko joku lisävoitelu helppo tekasta , kun ite oon aatellu noita Heliotecin kutistusteriä omaan laittaa (286 euroa /pari ). Antoko Per osviittaa koska kirja vois tulla??
    JA
     
  5. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Itse laitan tuosta edustamastani syvästä kuttari koneesta leuat jos tarviin. Niin oli tehnyt Per;kin. Mutta kyllä thumpshrink terät on tehokkaammat ja nopeammat. Tein sellaiset tuossa yks päivä.
    Muoviset pitäs tilata.

    Öljypumppu ruikkaa kannen alapintaan ja siinä sellainen nenä joka ohjaa öljyn mm. akselille. Hiljaa pyöritettäess ei ruikkaa tarpeeksi pitkälle. Kyllä hetkittäin kärsii hiljaa ajaa mutta ei pitempään.
    jos siihen laittais kohdistusputken niin sitten sais laittaa putken joka paikkaan koska nyt se roiskii katosta jokapaikkaan.

    Sanoi että kirja on tulossa. Ei muuta. Ilmoitin halukuuteni tietty.
    On se kyllä pätevä äijä. Kävin lunastamassa chalking tool setin ja muovisen slapperin. Meni tunti ihan vaan silmää räpäyttäen. Taas oli tehty sitä ja tätä ja tota. Ehkä kun olen voinut antaa muutaman vinkin vaihtarina niin kyllä mies reilusti näyttää miten mikäkin on tehty. Eteenpäin en tietysti saa kertoa.
     
  6. BBC

    BBC Guest

    Kysyin Eckold kaverilta saksasta ja sanoi, että tonnin kärsii olla tai mielellään alle.
    30-40Hz välillä kokeilin ja jos ei kestä sitä niin pitää nakata roskiin ja panna muut.

    Ainakin Eckold on tehnyt noihin pullmaxeihin jo aikoinaan kutistus ja venyttys settejä ja nekin 9 pullmaxit joissa olen niitä nähnyt ovat olleet yli 750rpm. No, tietenkin riippuu karkaisusta ja teräksen laadusta. Helposti saa juntattua pohjaankin ainakin niillä isommilla pullmaxeilla,....
     
  7. BBC

    BBC Guest

    Ai että pelaa hienosti pullmax eckold kutistimilla, nyt on hienosäädetty kaikki. Niin mukava käyttää ja jälki on pirun hyvä, ei rymppää liikaa. Suosittelen. Yksi parhaista hankinnoista työkalupuolelle ikinä tuo pullmax 5nen ja siihen taajuusmuuntaja, pedaali ja nuo kutistimet.

    A
     
  8. -TH-

    -TH- Gearhead

    Millanen taajuuskoje/poljinsetti sinulla on ? Minkäkokoinen moottori on?
     
  9. BBC

    BBC Guest

    Eipä ole tullut katsottua mikä on pullmax 5n orkkis moottori. Eihän ne mahdottoman isoja ole, 4 napainen kuitenkin.
    Mitsubishi taajuusmuuntaja, jossa järkyttävä määrä parametreja. Itse muutan vain hertsimäärää. Poljin on joku , en tiedä minkä tekemä.

    Teollisuusasiakkaani hommasi minulle taajuusmuuntajan, joka ollut messuilla esittelykäytössä + uuden pedaalin ja tekivät johdotuksenkin valmiiksi, 200e. Ei kuulostanut kalliilta.
     
  10. yrpä&illu

    yrpä&illu 2nd gear

    Heliotech pitäisi tilata itsellekkin vai mitä ne js maksaa?
    Kenelläkään videota kun noilla ajetaan? Kutistajalla kun jalalla polkee niin yksi polkasu kutistaa jo paljon.mites näillä jos kone pyörii sen 700rpm?
     
  11. BBC

    BBC Guest

    kokeilepa tilata heliotech -kutistinterät. Minulle aluksi vastasi ja sitten ei tullut vastausta vaikka puoli vuotta yritin tavoitella. Hyvä myydä halvalla, jos ei ole tavaraa,... No, onneksi on Eckold. Ei tarvinnut taivastella, tosin vähän kalliit mutta laadukkaat
     
  12. jjm

    jjm Gearhead

    Terve. Itsellä pienempi P3/3 Pullmax, Onko tietoa mistä vois tiedustella noita alaleukaan tulevia työkalunpidikkeitä? Itsellä vain se mihin sopii leikkuuterä...
     
  13. rodhot

    rodhot Gearhead

    Samaan pidikkeeseen olen työkalut tehnyt
     
  14. jjm

    jjm Gearhead

    Okei. eli niiden pakkojen ei tarvi siis pakosti osua "päittäin" esim. sikkiä tehdessä?
     
  15. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Kyllä niiden olisi hyvä osua. Off-setilläkin pyßtyy tekemään mutta hirveä homma aina sovittaa kohdalleen.. Millainen alaterän pidin sinulla on? Onko siirrettävissä vai onko kiinteä nakertja-mallinen.

    Omaan nakertajaan tein adapterin jolla saan terät samaan linjaan.
     
  16. jjm

    jjm Gearhead

    Kyllä se äkkiseltään paremmalta ratkasulta kuulostais jos olis päittäin ne työkalut.

    Taitaa olla leikkaamista varten tämä pidin mikä on tossa koneessa...

    Tuossa muutama kuva:

    https://imgur.com/a/0WQBO
     
  17. rodhot

    rodhot Gearhead

    Kyllä tuon pitimen saa yläosan kanssa päittäin. Ei osu lukituspultti vaan tuohon koloon ja näyttää ennenkin ollut jo eri kohdissa.
     
  18. jjm

    jjm Gearhead

    Joo kyllä siinä näkyy olevan jäljet että on ollu sillä tavalla. En oo tosin koittanu kuinka hyvin pysyy paikallaan kun se pultti ei siellä kolossaan ole.
     
  19. rodhot

    rodhot Gearhead

    Kyllä se hyvin pysyy paikallaan ,kun vastineetkin yleensä kohdistavat toisiaan.
     
  20. ToniC

    ToniC Gearhead

    Muokkasin tekstiä, kun luulin, että ostin kolmosen. Kone tallissa ja terät onkin 19mm joten kone lienee p5/2. Ajautui siis konkurssikaupasta kone räpylään. Alapitimiä ja Teriä olisi hakusessa. Mietin, jos leikkuuttas laserilla levystä (esim 20mm, jos jyrsiii varren posket ohemmiksi) arkillisen erilaisilla päillä olevia työkaluja.

    Mahtasko kellään olla jo cad kuvana sellaisia autohommiin sopivia profiileja? Vai pitääkö alkaa alusta tekemään hommaa... Netissähän löytyy työkalujen kuvia, jotka voi piirtää läpi cadiin ja skaalata kokoon.

    Kotikarkaisulla (Keramiikkauuni+Öljytynnyri) varmaan menee tuollaiset vähän harrastelukäytössä olevat työkalut...
     
    Muokattu: 28.12.2018

Kerro tästä muillekin!