1961 Bel Air "Bel Pala"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Make500, 7.1.2018.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    Sä pystyisit hyvin aloittaa verhoiluyrittäjänä.
     
    Rotten, rane58 ja wilburi tykkäävät tästä.
  2. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Onko tuo alumiinikomposiittilevy samaa kuin Motonet näyttää myyvän? Kuvassa näkyvälläkö nitojalla nidoit? 6mm niittejäkö??
     
  3. Make500

    Make500 Gearhead

    Täytyy tunnustaa että kun 20 vuotta tehnyt peltihommia, kiipeillyt kattoja, kiertänyt teollisuuslaitoksia pitkin Suomea ja ulkomaitakin, niin väkisinkin miettii voisiko leivän saada pöytään lämpimässä ja omissa tiloissa. Olen ollut yrittäjä, työnantajakin jopa ja tiedän kyllä mitä se on. Lopetin kun alkoi hommat hiljentyä ja selkä reistailemaan. Yrittäjänä ei vaan silloin ollut varaa kunnon sairausvakuutuksiin ja lopetin kun pyydettiin töihin ihan ok eduilla.
    Onhan tuo verhoiluhomma sikakivaa puuhaa (ainakin vielä) mutta tiedä sitten kuinka noita hommia riittäisi ja eläisikö sillä. Harjoitellakin pitäisi erilaisia tekniikoita pirusti...
     
    palontie tykkää tästä.
  4. Make500

    Make500 Gearhead

    Joo, kaipa tuo samanlaista levyä on.
    Ja jep, kuvassa olevalla Rapidin keltaisella niittasin. 4 mm pitkät niitit. Vihreällä mallilla ei pystykään näitä lyhkäsiä niittejä ampumaan.
     
  5. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Ok. Kiitos. Laitoin omaani 3mm kovalevystä ovipahvit ja vaikka liimalla ja lakalla "suljin" levyn nurjan puolen niin näkyy ottavan aika helposti itseensä kosteudesta. Eivät ole monivuotiset.
     
  6. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    + Paljon hyviä kuvia
    + Hyvää kerrontaa
    + Mielenkiintoista puuhastelua tee-se-itse -hengessä
    + Hieno auto

    Tässä on projektikertomuksen mallia :)

    edit: Toki hyviä projektitopikkeja on muitakin!
     
    Naumasto ja LPV tykkäävät tästä.
  7. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    En tiedä miksi minä tähän vastaan, mutta värin nimi voisi olla BMW Royalblau metallic. Itsellä tuolla värillä oleva auto ja siihen ainakin pelkän nimen mukaan sain värimassan hankittua.

    EDIT: ehkä sittenkin Orient Blue, koska kyse oli 2000 -luvun bimmeristä.
     
  8. Make500

    Make500 Gearhead

    Vilpittömät pahoittelut harhaanjohtamisesta!
    Väriliuskoja etsittiin kovasti BMW:n kartasta, mutta lähimmäksi päästiinkiin Hondan kanssa.
    Muistelenkin kun väriliuskoja vertailtiin mallikappaleeseen niin minä olisin luovuttanut oikean sävyn etsinnän bemarin väriin mutta värimestari halusi tonkia vielä varman päälle. Taisi peräti tunti mennä tuossa hommassa, ettei vaan tulisi väärä sävy. Hienoa palvelua siis.

    Väri on siis Honda Atlantic Blue Pearl B99P ja kun oikein pinnistää muistia niin BMW:n vastaavassa värissä ei ollut sellaista kimallusta auringossa, kuin tässä on. Jotain kide-eroa siis oli..
     
    NonSenCe tykkää tästä.
  9. Make500

    Make500 Gearhead

    Kyllä nämä synkät talvi-illat vain vielä ajaa töiden jälkeenkin talliin ainakin edes jotain väkästelemään. Onneksi kohta saa hetkeksi ehkä rauhoittua kun viikonlopuksi tiedossa ihan rentoutumista.
    Hattuhylly tuli tehtyä ja vanhaa paikalle sovittaessa kävi ilmi että kaikenlaisia muutoksia saa tehdä mittoihin. Se kun ei yltänyt oikein edes ikkunaan saakka. Sama juttu kick-panelin kanssa. Vanhojen paneelien istuvuus kun oli sitä sun tätä.
    Saahan noita kick-paneleitakin uustuotantona, mutta mutta... Järkeillään nekin tee-se-itse ja säästä meiningillä.

    [​IMG]
    Vanhassa hattuhyllyssä oli kajarin reiät. Uuteen niitä ei tule. Tarkoitus hoitaa musiikkipuoli ihan
    vaan kannettavalla bluetooth-kajarilla vaikkakin johdot valmiiksi maton alle laitoinkin.
    Keskellä olevat kaksi reikää on jonkinsortin ilmanvaihtoa varten takaluukun puolelle.
    Sellaisiin myytiin ilmeisesti 60-luvulla tarvikkeina pienet ritilät. Täysin samanlaisest oli vaimon -65 Valiantin takalasilla.


    [​IMG]
    Upeat pehmusteet löytyi tämänkin verhoilun alta. Liekö ollut jotain makuupussia.


    [​IMG]
    Uutta levyä sai sovittaa ja leikkoa usempaan otteeseen, jotta sellaisen
    tyydyttävän lopputuloksen edes saisi aikaiseksi.

    [​IMG]
    Pehmusteeksi tähän laitoin jotain n.3mm mattoa, sitä kun sattui löytymään itseltä. Tähän en viitsinyt
    vaahtomuovia laittaa. Tuon päälle kun tulee monesti heiteltyä kaikenlaista romua niin jos vaikka
    syntyisi vähemmän painaumajälkiä keinariin.

    [​IMG]
    Sinnehän se putosi paikalleen.

    [​IMG]
    Kickpaneli oli melkoine reuhka.

    [​IMG]
    Taas kerran yrityksen ja erehdyksen jälkeen tämäkin haki muotonsa.

    [​IMG]
    Se olis sitten asennusta vaille valmis. Ritilä maalattuna ja niin päin pois.


    Post scriptum.
    Kertokaa heti jos kuva-/informaatiotulva on liikaa tai turhan pienestä asiasta jauhamista..
    Olen aina tykännyt ottaa paljon kuvia kaikista projekteista. Niistä näkee sitten perästä päin mukavasti kuinka hullu ihminen on, että vuodesta toiseen viitsii kaikenlaisten paskakasojen kimpussa nyhrätä vaikka voisi tehdä jotain järkevääkin. (Tämän on sanonut useampikin tyyppi joiden mielestä Salatut Elämätkin on hirveen järkevää)

    Make kiittää ja kuittaa
     
    Seevu, RamVan_Sickboy, Rotten ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Ei missään nimessä liikaa. Hienoa, että jaksat kuvata, kirjoittaa ja vielä viedä projektiakin eteenpäin. Tästä saa itsekin intoa ja vinkkejä omaan projektiin
     
    Naumasto, rane58, Gary Grand ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    PÄINVASTOIN! Mitä enemmän kuvia ja yksityiskohtaisempaa selostusta niin sen parempi! Saa itellekkin kaikenlaisia vinkkejä ym. Eikä tarvii erikseen kysellä niin paljoa että mitenkä sä kyt ton ja ton kohdan toteutit kun jätkä paljastaa kikkakolmoset heti kättelyssä meille tyhmemmillekin :poff:
     
    Naumasto, Rotten, rane58 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Minä tein nuo kick-panelit alumiinilevystä. Tuohon raitisilmaritilän ja oven väliin muuten mahtuu kaiutin, panelin takana korissa on sopiva kolo johon kaiuttimen saa mahtumaan ja kiinni; paneliin tekee sopivan aukon ja siihen ritilän. Verhoilin panelit keinonahalla ja sen aukon peitin levyn taakse liimamassalla reunoilta liimatulla Fenderin kitaravahvistimen kankaalla.....paikallinen musiikkiliike oli asiakkaalle tilannut kangasta "tuumamitoilla ja sitä oli tullut jalkoina"...
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

    Lisää vaan projektikuvia ja kerrontaa.
     
    DD6 ja wilburi tykkäävät tästä.
  14. Make500

    Make500 Gearhead

    Hyvin pieni päivitys tähän väliin kun tuli tallissa poikettua töiden jälkeen.
    Velcro-nauha ei toiminut mielestäni riittävän tehokkaasti ovipahvien kiinnittäjänä. Suhteellisen pienellä voimalla lähti pahvi irti ovesta. Todennäköisesti ei olisi kestänyt käyttöä. Nuo ovet kun on sen verran kaarevat sisäpinnaltaan enkä ole noita levyjä mitenkään sen paremmin esitaivuttanut. Joten niissä on pieni jännitys.

    Eli oikeastaan vaihtoehtona on enään etsiä ne alkuperäistyyppiset naulat sekä niihin sopivat muoviset vastakappaleet oveen. Tämä taas tarkoittaa sitä ettei tuo mun leikkaama pahvi ole välttämättä aivan oikean muotoinen ja nahka pitää repiä siinä tapauksessa vielä reunoistaan irti:mad:

    Tai sitten kylmästi vedän ruuvit pahvin alareunaan:oops:

    Niin tai näin, miksi helvetissä pitää aina hosua...:(

    [​IMG]
     
  15. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Tuolla aikaisemmin joku mainitsikin Nippeli-Tepon, siellä on aika hyvä valikoima kiinnittimiä. Ihan hyvänkin näköisiä vaikka jopa läpi vetämiseen ruuvin sijasta. Itse tilasin pienen setin erilaisia kotiin kun niistä kuvista on vähän vaikea päätellä todellisuutta.
     
    palontie ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. julmajari

    julmajari Gearhead

    Moi,
    omani laitoin sialla kiinni "väliaikaisesti" alareunasta jo 15 vuotta sitten, hyvin pysyny ja toisen oon kerran avannu mattoveitsellä ja liimannu takas, mulle ainakin toimiva ratkaisu.
     
    Muokattu: 22.1.2018
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Eikös tohon kävis verhoomosta hakemassa semmoset ruuvit mihin tulee päälle semmonen vanhankansan "sohvanepparin" näkönen päällinen? Luulis löytyvän valkoisena? Tai sit jos on kiire/ei jaksa rätniä ni ihan rekkarikilven ruuveilla joissa on valkonen kupu päällä? :rolleyes:
     
  18. ValluRaivo

    ValluRaivo Gearhead

    Tuon tyylisillä mattolistoilla vois alareunasta kiinnittää, listan ensin oven alareunaan ruuvais ja luiskauttais pahvin. Tai rosterista kanttais omanlaisensa? http://www.stair-nosing.co.uk/Images/Metals/brass_brushed_chrome.jpg Itselle vetäsin niillä Jeepin takakontin rosterisilla pohjalistoilla joissa ruuvit jää sen irtokumin alle.
     
  19. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Tällaiset totesin hyviksi kun itse rakentelin ovipahvit yhteen viiskytluvun chevyyn. On pahvin reunaan painettavat ennen verhoilua ja vaativat oven puolelle peltiin olikohan 8mm reiän. Tarttuvat ja pitävät hyvin. Siinäkin piti taivuttaa ovipahvia, mutta hyvin pysyi. Nippelit.net ja alta euron kpl
    [​IMG]
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  20. EVO X

    EVO X Gearhead

    Näitä itselläkin Caddyssä. Tosin muistelin että 6mm reijät oviin ja vähän isommat pahviin että tuon saa liu'utettua paikalleen. ulospäinhän ei siis näy mitään ja saa kiinni ja irti ja pysyy hyvin. Toki ainakin Cadillacissa on jo tehtaalta varmistettu pysyminen parilla ruuvilla. Noita pitäs löytyä ihan normaali autoverhoomoistakin, niin ei tartte yksittäin tilailla.
     

Kerro tästä muillekin!