Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllä ei 9 1/4 ainaskaan tapahtunu mitään kun pistit momentti avaimen momenttiin ja koitit kiristää, krymppi oli ihan uuden veronen vielä, tartti kyllä paljon enemmän voimaa että se lähti puristumaan.
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Jep.. Itellä oli 8.5 GM, ainakin se kyseinen krymppi tartti aivan helvetisti voimaa et lähti puristumaan, kyl se sit iha "herkeesti" kirras
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites olikos se niin että momenttiavaimen suurinta momenttia ei saisi ylittää?


    Eli 200Nm momenttiavain ei kestä 3m putkea ja neljää raavasta asentajaa
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Miks sen suurin momentti pitäis ylittää? Vai pitääkö joku kiristää järeemmin mihin sun avaimen asteikko riittää?
     
    xarper tykkää tästä.
  5. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/K...ja/Hylsyavainsarja-suuri-150-osaa-2000016668/ tollaisen ostin joskus 15 vuotta sitten. Saanut sikaa aika railakkaasti ja hyvin on kestänyt. On väännetty t-vääntimellä "riittävän" pitkillä jatkovarsilla, eli putkenpätkillä, eikä ole taipunut tai hajonnut.

    Ja tollaisen ostin vuosia sitten traktoria varten: https://www.ikh.fi/fi/hylsysarja-3-4--21os-6-k-21-50-tk1049 Viimeksi oli kovilla, kun piti Valmetin pyöränpultit avata. 2.5 metrin putkenpätkä oli jatkovartena t-vääntimessä ja hyvin kesti rääkkiä.
     
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    No mistä sit tiedät paljo on newtoneita kun naksahtaa ekan kerran? Isompi momenttiavain ostettava ehken.
     
    xarper tykkää tästä.
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Lähinnä sitä mietiskelin et joku kiinni ryytynyt pultti 2m jatkovartta siihen aukasuun ja avain naksahtaa jo pelkästä putken painosta
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Kuvittelisin, että sellainen olisi muutenkin käsillä kun tekee peräremonttia.
    Säästyy räikätkin kunnossa.

    Edit: Mulla oli joku tollanen patentti kun vedin mutteria kiinni. Mut joo, ei se momenttiavainta itsessään työvaiheena edellytä.

    [​IMG]
     
    Muokattu: 20.4.2018
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Biltemasta muistaakseni itse ostin, kun johonkin piti tarvita. EN kyllä muistaakseni ole kuitenkaan tarvinnut.


    Bilteman 1/2" räikkä on hajonnut mystisesti. Vaihtoehtoina on, että poika on sitä lainannut ja käyttänyt vasarana tms. (ei jälkiä) tai sitten räikkä on ruostunut sisältä.
    Toiseen suuntaan pelaa, toiseen lyö tyhjää. Kylmässä katoksessa säilössä, joten ruoste on hyvä vaihtoehto.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En käyttäs momenttiavainta aukasuun, jäykkä nivelletty jatkovarsi ois parempi. Ei haittaa rahallisesti niin paljon jos napsahtaa.
     
  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Niitähän on semmoisia crusher bareja vai mitä nyt olikaan. Hylsypäällä varustettu varsi.

    Halvempikin kuin momenttiavain.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  13. onneton

    onneton Gearhead

    Huomasin että mistä hyvä hylsysarja.No itsellä kovassa käytössä olllut Bilteman 10v takuulla olevia 1/2" 3/8" 1/4" tuumaset ja milliset +muita kiinto/lenkki avaimia.Momentti avaimet myös 10v takuulla olevia ja voin kertoa että kyseiset vehkeet saaneet vuosien aikaan vääntöä todella paljon,ykskään ei ole hajonnut.Momenttiavaimella väännellään ainoastaan momenttiin,en koskaan väännä niillä mitään auki.Sitä varten on vääntimiä,esim Karpovin esittämä tai kunnon pulttikoneita.Kylä näin on
     
  14. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Joo, nuo Bilteman räikät on kyllä hyviä.
    Ja myös erittäin mukavia käteen, toisin kun jotkut kalliimmat ”laaturäikät”
     
  15. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Kerran avasin 19 mm hylsyllä käyttäen momenttiavainta.Ei tarvitse enää.Momenttiavain paukahti halki.
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jokos oot mitannut ton kahven halkaisijan?

    vata:n versiota tosta kokeilin motonetissa ja pidin vähän pullavana kahvana.

    harmi kun on vain alle puolmetrinen. tuo 60cm ampro mikä mulla on ollut on aika kiva. se 10-20cm tekee jo eron väännössä. olispa se kahva kumia.. taidan vetää siihen teippiä päälle nyt kun mietin asiaa.

    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10086544

    oisin ostanut sen 60cm mtx nivelvääntimen mutta oli jotenkin heikon tuntuinen tohon vataankin verraten.. joten jätin hyllyyn senkin.

    -------------

    pari päivää sitten porin motonetissa oli Vata:n pitkät voimahylsyt sarja noin 15eurolla (alennuksessa 30%). aika halvan olosia ja liukkaan kiiltäviä olivat. mutta halvalla kun sai ison setin niin kannatti. (jäi kaksi kpl vielä hyllyyn silloin)
     
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    No totta helvetissä mulla oli momenttiavain, mutta luulekko nää että mä momenttiavainta pilaan siihen että yritän vääntää krympin alkuun? Meni kaks räikkää ennenku uskoin ja hain kauempaa nivelvääntimen. Mä en tiedä minkä takia se krymppi oli niin tiukka lähtemään liikkeelle, mutta siihen tartti jostain syystä aivan järkyttävän voiman. Huvikseni kattelin netistä ni jotku muutki törmänny siihen et välillä ei meinaa millään lähteä, liekö jonku tietyn valmistajan krympistä kyse? Oman valmistajaa en muista.
     
  18. henri901

    henri901 1st gear

    https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/geetee-dream-set-144-osainen-tyokalusarja-hylsysarja

    itellä ollu melkein viisitoista vuotta tämä sarja. Paljon on käyttössä ollut. Nykysestä laadusta en sitten tiedä. omassa käytössä on ollu milloin missäkin pulttipyssyssä hylsyt kiinni. Räikkä on saanu kans kovaa kyytiä ja hyvin on kestäny. näköjään tuumaset hylsyt on karsittu nykysarjasta pois!
    niin ja laatikko on ollu kans tosi kestävä.
     
  19. f34

    f34 Double Gearhead

    Noissa tuommoisissa muovilaatikoissa tuppaa olevan sellainen harmittava ominaisuus, että yläkannesta tipahtelee työkaluja aukaistessa. Menee hermot, en kyllä itselleni tuollaisia hommaa.
     
    Belve67 tykkää tästä.
  20. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulla on parikin tuollaista nivelväänintä mistä on kuvia ylempänä. Kätsyjä esim renkaanvaihdossa jos pultit on jumissa. Ei tarvi katkoo verisuonia päästä normaalia enempää.
     

Kerro tästä muillekin!