Jarrurumpujen heitto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja twincam6, 30.5.2018.

  1. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Jarrurummut menossa mittaukseen tänään. Kuinka paljon jarrurummussa saa olla heittoa että se on vielä ok? Eli siis halkaisija heittoa, ja säteisheittoa? Tekeekö vajaan millin säteisheitto 11 tuuman rummussa jo pahan jumputuksen kovemmassa jarrutuksessa? Vai voiko jumputus johtua muusta asiasta?
     
  2. maddis

    maddis Gearhead

    Itsellä Caminossa on oikea takarumpu soikea ja kyllä se nytkyttää tympeästi jarruttaessa. Kerran ne jo sorvautin, mutta silti toinen rumpu veti uudestaan kieroksi.

    En ole heittoa omasta rummusta mitannut, mutta sanoisin että voi tuo jo nykivän jarrutuksen aiheuttaa.

    Omasta ei 'jumputusta' lähde (ääntä siis kuten tuon jumputuksen ymmärrän) vaan nykivän jarrutuksen.
     
    twincam6 tykkää tästä.
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Voisiko tuollaisen ongelman alkulähteenä olla vetoakselin laipan kierous?
     
    twincam6 tykkää tästä.
  4. maddis

    maddis Gearhead

    En muista sainko vian siirtymään toiselle puolelle, kun vaihdoin rummut puolilta toisille. Testailin kesä pari sitten.

    Jos muistin syövereitä kaivelen niin mielestäni heti sorvauksen jälkeen jarrut otti tasaisesti, mutta pikku hiljaa nytkytys tuli takaisin ja rummussa näkyy jälki mihin kenkä ottaa ja mihin ei.
     
    Muokattu: 30.5.2018
    hantta tykkää tästä.
  5. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Vetoakselin laipan kierouksia mittailtiin aika huolella. Niin pientä kuitenkin että edes vanne ei vipota paikallaan D päällä kokeiltaessa eri nopeuksilla. Tein jopa shimmi levyn tasoittaakseni
    laipan pientä heittoa rummun ja laipan väliin niin sitten vipotti jo vannekin vaikka oli viistottu millin shimmi puolikas ei oikein sekään... ??
     
  6. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Tarkoitan jumputuksella että satasen vauhdista kova jarrutus aiheuttaa kovan jynkytyksen joka tuntuu lopulta jo ratti akselissa. Alle kuudesta kympistä ei jynkytä, tuntuu kyllä hieman nykivä
    persepään jarrutus. Rummut menossa tosiaan mittaukseen tänään niin selviää heitto kuinka
    paljon on. Siksi juuri kyselen että paljon saa rummuissa olla säteisheittoa ja halkaisija heittoa että alkaa jumputtamaan jarrutuksessa? Yksi rumpu on vielä uusi. Eli onko vika rummuissa vai muualla vaikkapa jarrujärjestelmässä kuten kaveri arvuutteli?
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jos rattia alkaa ravistella, niin kyllä se melkein edessä se heitto on.
    Aika pienellä heitolla se tuntuu, mitään mittaa en osaa sanoa mutta oikein säädettynä liikkuvien jarruosien liike on todella pieni.
     
  8. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Miten sulla käyttäytyy auto kun jarrutat sillä satasesta kuivalla asfaltilla tiukan jarrutuksen mutta kuitenkin niin ettei pyörät lukkiudu? täristääkö? hakkaako? Missä? Onko jo huomattava ero kun jarrutat samoin kuudesta kympistä?
     
  9. maddis

    maddis Gearhead

    Ei Caminolla saa ajaa kuin 80km/h :rolleyes:

    Ei oo viime aikoina tiukempia jarrutuksia tullut tehtyä niin osaa sanoa. Jos muistan niin testaan kotiin ajaessa. Mutta ei se hitaammassa vauhdissa jarrutellessa hakkaa. Täristää/nytkyttää lähinnä. Ja kun kyse on taka-akselista niin ratissa ei tunnu mitään.
     
    twincam6 tykkää tästä.
  10. passerby

    passerby Gearhead

    Etulevyjen lämpölaajeneminen? Eli kieroutuu vain kuumetessaan? Pelkkä arvaus tämä kun omassa Scotarissa välillä jarruttaessa "jympyttää" ja välillä ei. (nopeudesta riippumatta)
     
    twincam6 tykkää tästä.
  11. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Ei ravista rattia vaan rattiakseliin asti tuntuu. Dynossa etuset ok.
     
  12. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Juu ei mullakaan ratissa edelleenkään Vaan rattiakselissakin tuntuu se helvetin tärinä joka auton takapäästä tulee. Rattia ei tosiaan vatkaa kuten kierolla etujarrulevyllä. Dynossa etu pää ok. Mut jos viitsit testaa niin kiitti. Kaikki vinkit tms näissä aina eteenpäin jne
     
  13. twincam6

    twincam6 3rd gear

    No niin, asia nyt selvä rummut kieroja, myös uusi rumpu soikea. Se juuri sotki asiaa kun en olisi uskonut että uusikin soikea. Reilu milli uudessakin rummussa heittoa. Ilmanko jumputti enemmän kuin vanhalla rummulla.
     
    passerby tykkää tästä.
  14. maddis

    maddis Gearhead

    Tänään kotimatkalle testasin hieman reilumpaa jarrutusta. En kovin pitkää jarrutusta saanut aikaseksi, mutta tuntui että tärkistys väheni silloin. Pahiten se tuntuu juurikin hitaammassa vauhdissa nytkyttää enemmän.

    Ja itse olen kerran käynyt jo vaihtaan rummun ja kerran sorvauttanut kummatkin ja silti on toinen vielä kiero. Miettinyt, että ottaako riski ja hommata vielä yksi rumpu ja sitten toivoa että se on suora. Olen vielä jättänyt testaamatta.
     
    twincam6 tykkää tästä.
  15. maddis

    maddis Gearhead

    Sulla on sitten vissiin pahemmin kiero se kuin minulla kun ei minulla ratissa/-akselissa tunnu. Hitaammassa vauhdissa tuntuu melkein kuin pumppais jarrua.
     
    twincam6 ja passerby tykkäävät tästä.
  16. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itsellä kanssa C20 perä hieman pompottaa tyhjänä jarrutuksessa. Katsastuksessa sano että vähän on heittoa rummussa takana, mutta ei vielä liikaa.
    Tooooodella jäykkä takapään jousitus vielä korostaa sitä.
     
    passerby tykkää tästä.
  17. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Tuli sorvaamalla aikas hyvät. Parissa perusjarrurumpu sorvauspaikassa eivät käyneet sorvaamaan. Mutta nuo kiinnitettiin keskireiästä sekä pulttijaosta että puristamalla. Sanoivat että keskittyy parhaiten ja nuo ainakin onnistui. Kehä ei edes kasvanut merkittävästi kun rummut muuten kulumattomat. Sitähän ei voi tietää meneekö uudestaan soikeaksi vaikka vanhan ajan eikä kiinarummut..
     

Kerro tästä muillekin!