Onko katsastus tarkentunut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja virta, 29.6.2018.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Lupa menee, jos jää kiinni pihassa tarkastuksesta.
     
  2. miguelo

    miguelo Gearhead

    Jaahas, kyllä tuo on ollut hyvin yleistä, useilla konttoreilla ympäri maata. (esimerkiksi mainittaneen vaikkapa turvavyön puutteellinen toiminta tai rispaantuneisuus, mikä on merkitty viaksi joka vaatii korjauksen sekä uusintanäytön)

    Varsinkin ruuhka-aikoina näin menetellään mieluusti, tokihan katsastustodistus/tekninen osa tulostetaan sisätiloissa.:odcool:

    Terveen järjen käyttö ei tietääkseni ole vielä rangaistavaa.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  3. Kippo6

    Kippo6 2nd gear

    En tiedä syynätäänkö tarkemmin ,mutta helpommin saa hylyn tai ajokiellon, kuin aiemmin.
    Katselin tuossa juuri vikalistaa missä oli autolle tullut ajokielto, kun käsijarrun teho oli alle 16% kokonaismassasta.
    Mikähän peruste tuossakin on? :wc:
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Että auto pysyy paikallaan mäessä? Tai on jonkinlainen "emergency brake" olemassa kuten käsijarrua jossain päin maailmaa nimitetään. Tuo 16 %:n vaatimus on kyllä aika kova, taitaa pyörät kunnossa olevalla käsijarrulla yleensä olla lukossa jo ennen tuota. Hylkäysperusteen sanamuoto on tuo 16%, vaikka mitattu voima olisi vielä paljon pienempi. 16% on ollut käytössä jo pitkään.
     
    Muokattu: 30.6.2018
  5. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Eikös tuo uusintanäyttö juttu ole ollut voimassa jo pari vuotta?
     
  6. signet

    signet Gearhead

    Vivaron pyöränlaakereita on hajonnut sen verran tien päällä,että voisin sen kuvitella olevan ko.mallin heikko kohta.
     
    xarper tykkää tästä.
  7. Rotten

    Rotten Gearhead

    Tuossa taannoin, Monacoon hylsy, kahden kymmenen minuutin kuluttua uusinta tarkastus ja läpi!
    Vika listassa jarrupoljin painui pohjaan ja syylärin alla joku poikittainen palkki (huonekaluputki) oli ruostunut!
    Sekä että noita vikoja ollut 2kk sitten! :confused:
     
  8. miguelo

    miguelo Gearhead

    Muokattu: 1.7.2018
  9. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mä en saanut ees kehotusta.
     
  10. Kippo6

    Kippo6 2nd gear

    Kyllä mullekin on tullut hylky kerran kun pakussa oli heikko käsijarru, mutta että nyt se on ajokielto.
    Vielä typerämmän tuosta ajokiellosta tekee se, että tuossa autossa käsijarru toimii polkimella, Ei kahvalla. Tosi huono hätäjarru, vaikka toimisikin kunnolla.
     
  11. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Mikä siitä polkimesta huonomman hätäjarrun tekee?
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Chevyn etujarru jumi letkun takia. Konttorin pihassa kysyin insiltä kannattaako tuoda. Sano, että älä tuo. Joutuu laittamaan ajokieltoon jos ero on liian iso.
     
  13. virta

    virta Gearhead

    Millainen käytäntö tuo #ajokielto# tarra ikkunassa on?paha ajella kun tuollainen komeilee etulasissa eikä poistaa saa!Harvemmin noita näkee mutta kyllä muistelisin että yhden tarkemman konttorin pihassa on autonraatoja ollut makaamassa jossa ajokielto tarra lasissa,,no onneksi korjaamo on samassa pihassa.
     
  14. virta

    virta Gearhead

    Mulla juuri katsottiin jälkitarkastus pihalla!
    Päästöt korjaamon lapulla ja pari polttimoa todettiin vaihdetun ulkosalla.Mitä vikaa menetyelyssä?
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    trafihan se siitä kitisee

    Luuletko et sen insinöörin järki riittää siihen ajatukseen et katsurilla on mahdollisuus kattoa takavilkkujen toiminta ihan siinä pihalla katsomalla autoa ulkopuolta?

    Tai liiankuluneen renkaan voi tarkistaa kääntämällä renkaat sivulle ihan siinä pihalla, ettei sitä varten tartte nosturilla käyttää
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eikös katsastaja = insinööri? Jos ei itellä järki riitä niin ajaapi sitten sisälle.
     
    Ana67 tykkää tästä.
  17. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Komia punainen tarra tuulilasiin ja itse sain tarrran kanssa luvan "varovasti" ajaa kotiin 62km päähän... Viat oli poikki leimalla mennyt takajarruputki ja jumittava etujarru. Ja se tarrakin irtosi itsekseen tuulilasista talven aikana vehkeen seistessä Pohjolanliikenteen tallissa.
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tässähän on vissiin hommattava muutama vara-auto lisää kun alkaa katsastusajat lähenemään. Tai sitten ajoitettava katsastus niin ettei ole välttämätöntä auton tarvetta pariin viikkoon.
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ite pistin varman päälle niin, että tosiaan leimasin kesälomalla 4 autoa samana päivänä, jolloin todennäköisyyksien mukaan ainakin yksi menee läpi.
    Samalla oli sellainen pienimmän vahingon periaate, kun noi leimareissut vie aina väh. sen puoli työpäivää täältä skutsista, niin uhrataan koko päivä ja yritetään olla tehokkaita. 7,5 tuntia meni neljään autoon, vaikka kuinka tehokas yritti olla ja lennossa vaihto kotona toiseen autoon eikä konttorilla ollut helteisenä tiistaina edes ruuhkaa.

    Onneksi ei räpsiny ajokieltoja, muuten olisi joutunut hoitamaan viikon arkiajot kuorma-autolla joka hyytyy ylämäessä viiteenkymppiin.
     
    palontie ja Pertti K tykkäävät tästä.
  20. virta

    virta Gearhead

    Tällaista löytyi minilexistä


    Ajoneuvo on määrättävä määräaikaiskatsastuksessa kokonaan ajokieltoon, jos katsastuksessa havaitaan vika tai puutteellisuus, joka aiheuttaa välitöntä vaaraa liikenneturvallisuudelle. Ajokielto voidaan määrätä myös, jos ajoneuvo aiheuttaa merkittävää haittaa ympäristölle. Merkittäväksi haitaksi ympäristölle katsotaan ajoneuvon CO-päästöjen yli 6,0 prosentin tai absorptiokertoimen yli 4 m-1taso.

    Mikäli määräaikaiskatsastuksessa ajoneuvo määrätään ajokieltoon, ajoneuvon ajokielto osoitetaan tarralla. Ajoneuvon katsastajan tulee kiinnittää tarra ajoneuvon tuulilasiin tai muuhun helposti havaittavaan paikkaan.


    Ajokieltoon määrättyä ajoneuvoa ei näin ollen saa käyttää liikenteessä eikä ajokiellosta kertovaa tarraa poistaa ennen kuin katsastuksessa havaitut viat ja epäkohdat tai ympäristöhaitat on korjattu ja ajoneuvo on jälkitarkastuksessa hyväksytty tai ympäristöhaitan osalta ajokielto poistettu. Merkittävän ympäristöhaitan vuoksi ajokieltoon määrättyä ajoneuvoa saa siis käyttää liikenteessä, vaikka ajoneuvoa ei olisi vielä hyväksytty katsastuksessa, sen jälkeen kun ajokiellon aiheuttanut vika tai puutteellisuus on korjattu ja ajoneuvon ajokielto on poistettu katsastuksessa.

    Katsastustoimipaikka voi antaa määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoon määrätylle ajoneuvolle todistuksen, joka oikeuttaa ajoneuvon kuljettamiseen lähimpään paikkaan, jossa korjaus voidaan tarkoituksenmukaisesti suorittaa, ja korjauksen jälkeen uudelleen katsastettavaksi. Todistuksessa on mainittava, minne ja miten ajoneuvon saa kuljettaa sekä kuinka kauan todistus
     
    Ana67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!