Latausongelmaako?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja viijari, 4.7.2018.

  1. viijari

    viijari Gearhead

    -Kyseessä -70 Impala, joka jäi toissa päivänä kaupan pihalle ekan kerran. Valot sytty mittaristoon, mutta ei muuta. Startti ei inahtanutkaan. Luulin että tarvitaan apuvirtaa ja kaveri paikalle antaan apuvirtaa. Tovi annettuaan koitin, mutta ei vieläkään pyöri startti. Sit väänsin vielä rattikarahkan (pientä klappia) ihan ylös asti kunnolla. Tällöin starttasi.
    Kotona tarkistin akun tilan ja oli tyhjähkö, 12.15 (auto ei käynnissä). Tyhjäkäynnillä 12,50. Luulin että laturi sökönä. Enempää en sitä viä kerinnyt kattomaan. Latasin vaan akun täyteen.
    Tänään autoon mennessä GEN valo paloi himmeenä, vaikka ei ole avaimia vielä virtalukossa.

    Viittaako maadoitus ongelmaan tai huonoihin virtalukon yms.liittimien pohjiin? Mistä löytyis auton sähkökaavio?
    Hiilet katon laturista vielä huomenna, kun kerkee.
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Pari vikaa ainakin siis. Neutral saftety switch ja laturissa/säätimessä häikkää. Jos "gen" valo on orkkisjohdoissaan, niin ei sitä polta kuin vika laturin/säätimen päässä ilman virtoja.
    Tietysti joku vika tai kytkentävirhe voi saada aikaan jatkuvan sähkön vuotamisen virtalukon jälkeiseen plussaankin, mutta todennäköisyys ei ole sen puolella. Akun tyhjentymisen kyllä saa tuo ensimmäinen aikaan, siinä missä jälkimmäinenkin mahdollisuus.
     
  3. pimeroolis

    pimeroolis 3rd gear

  4. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Oldsissakin noita sähkövikoja, latasi pomppien 7-17V väliltä kumma kun ei rikkonut mitään muuta kuin H4 polttimon ja pullautti akun uusiksi...! :eek:
    Laitoin toisen akun (oli vara-akku) ja vaihdoin vanhan Delco-laturin Motonetin 95€ Delcoon, saas nähdä kauanko kestää.... ;)
    Mittarina tupakansytyttimeen liitettu mittari, nyt näyttää ajokierroksilla 14V ja tyhjäkäynnillä 13.5V...! :cool:

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/386060/US-Delco-63A-yleislaturi
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tuohan on liki oikeennäkönen, mutta jos alkuperäsyyttä hakee, niin ei silti käy.
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Kuka ny moisesta pussihousutouhusta piittaa, Biltemasta saa satasella hyvän 100A laturin ja toimii.
     
    rane58 ja KajS tykkäävät tästä.
  7. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Gm laturiin säädinpaketti ei maksa ku 20€ joten uudet hilut sisälle ja kovaa ajoa. Toi rattiputken heiluttelu vois viitata katkenneeseen johtoon.
     
  8. JTE3

    JTE3 Gearhead

    Mulla aikoinaan kun sammutti moottorin ja käänsi sähköt pois, niin laturin valo alkoi palamaan. Oli laturissa diodi(t) rikki.
     
  9. viijari

    viijari Gearhead

    Kiitos vinkeistä. Taitaa olla orkkis tyyppinen laturi, kun on erillinen jännitteensäädin irrallisena syylärin vieressä. On kyllä aika johtohässäkkää tuolla sulake rasialla kuskin jalkotilassa.

    Laturi nyt purettu ja hiilet ihan loppu. Ostin uudet hiilet ja juotan juuri kiinni. Pari euroo hiilet, jos sais viä tänään kasaan ja paikalle. Katotaan sen jälkeen lisää. Siitä taitaa olla ainakin 15 vuotta kun viimeksi johonkin hiiliä vaihtanut.
     
    KajS tykkää tästä.
  10. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Niin ja tuo taitaa olla vene/marine laturi muttei kerrota sitä Oldsille.... ;)
    -Muuten vanha on ihan saman näköinen... o_O
     
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ulkonäössähän vanhemmassa ulkoisella säätimellä ja uudemmassa sisäisellä ei ole kovin isoa eroa. Osatkin käy osin ristiin. Vaan eivät ole samoja. Marinelaturissa on sitten jo paljonkin mekaanista eroa, siinä hiilien tila on erotettu ulkoilmasta kipinävaaran takia.
     
  12. Seevu

    Seevu Double Gearhead

    Neutral safety on aika tarkka oikeesta säädöstä.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  13. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Paloturvallisuus ennenkaikkea.... :poff:
    Huomattu, Oldsissa se kytkee mm. peruutusvalon oli sen verran löystynyt ettei kytkenyt valoja kuin työntämällä vaihdevipua toiseen reunaan... o_O
    Ruuveja löysälle ja siirto oikeaan kohtaan niin peruuttaessa tuli taas valkeus... :cool:
    Ps. Osa piti aiemmin vaihtaa kun ei lähtenyt auto käyntiin ja sähkäri paikallisti vian tuohon kytkimeen... :confused:
    Pss. Olihan autolla päästävä ajamaan niin sähkäri otti rikkinäisen osan pois ja laittoi johdoista "pakko kytkennän" lähti sitten käyntiin vaihdekkin päällä, sai olla tarkkana ettei startannut vaihde päällä... ;)
     
    Muokattu: 9.7.2018
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Eikö mitään voi korjata?

    Varmaan puoleen hintaan korjaa ja huoltaa tollasen delco laturin ja saa hyvät laakerit sisään eikä halvimpia kiinanpaskoja mitä noissa uusissa latureissa on aina.
     
    Jussi289 ja kapa73 tykkäävät tästä.
  15. xarper

    xarper Gearhead

    En osaa! Ja laturi harvemmin kyselee että voinko hajota ja sillon ei yleensä aikaa ole ootella mitään osia.
     
    Poke ja rane58 tykkäävät tästä.
  16. viijari

    viijari Gearhead

    Mielestäni laturista tuli kuin uusi. Laakerit on rullalaakereita ja laitoin niihin uudet vaseliinit. Nyt uusilla hiililläkin kaikki pelaa. Oli vaan tehny vanha hiili naarmut akseliin. Join niitä 1000 vesihiomapaperilla vähän. Kyl voin vaikka kerran vuodessa vaihtaa hiilet. Ei oo mikään paha homma. Menis varmaan jo 20minuutis.
     
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei kai nyt sentään...?
    Hihnapyörän päässä on kyl ihan kuulalaakeri ja takapäässä neulalaakeri. Rullia latureissa aikas harvois vois löytyä edes teoriassa.
     
  18. viijari

    viijari Gearhead

    Neulalaakeria tarkoitin. Rulliltahan ne näyttää.
     
  19. julmajari

    julmajari Gearhead

    uusi delco laturi vauhtiputkasta alle satasella...ei biltemamotonet ainakaan mulle tullu
     
  20. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kyä laatulaitteen korjaaminen kannattaa aina minusta. Kunnon laatulaakerit tosiaan sisään (neulalaakerit usein melkein ikuisia rasvattuina”) ja hiilet niin usein kestää pitempään kuin halpa vinkuintialainen tarvikelaite. Osatkaan ole usein kuin jonkun kympin jollei mitään isompaa: diodisiltaa (joskus näkee päälle päinkin mikä diodi on kyrvähtänyt kun on mustunut siitä kohdin) tai säädintä tarvita (hiilet on halpa vaihtaa eikä vaihtaa koko säädintä jos kolvi pysyy käsissä) Sama pätee startteihin kans minusta että kannattaa rempata.

    Sitä vaihtovirtalaturin akselia kutsutaan roottoriksi (vastakappale on staattori) ja mihin ottaa ne hiilet kiinni kutsutaan liukurenkaiksi. Nekin on varaosana saatavissa ja vaihdettavissa merkkilaitteisiin jos on mennyt liian ohueksi. Sehän pitäs sorvissa vetää muuten suoraksi jos on varoja ja kovasti urilla. Santapaperilla hienolla voi mustumat tosiaan kiillottaa pois.

    Roottorista ja staattorista näkee usein onko eristeet kunnossa joten osien pesun jälkeen silmämääräinen tarkastus. Akkukaapelit ja akku tai starttiapu/laturi on hyvä testiväline eristevuotoihin sen yleismittarin lisäksi.

    Starteista vielä sen verran että äsken mainituilla virtalähteillä kannattaa testata se startti ennenkuin laittaa paikalleen autoon ja huomaa ettei toimi. Amteeksi ja kiitos.....
     

Kerro tästä muillekin!