Onko katsastus tarkentunut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja virta, 29.6.2018.

  1. cdv 77

    cdv 77 Gearhead

    Ajovalosta hylky ja uusinta katsastus...
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Eikö auto katsasteta siksi, että todetaan se liikennekelpoiseksi? Varmaan joitain vatuttaa mun tapa olla mukana, mutta haluan olla varma, että kaikki nivelet ona tarkastettu ja taka-akselin väljät on todettu. Kun autolla ajaa eikä sitä vaan säilö, on mukavampi huristella varmalla autolla.

    Nykyään katsastus on ihan toista kun silloin valtiollisen bolschevistis-sosialistisen-tyrannikatsastuksen aikoihin, kun katsastushenkilöt koki elämäntehtäväkseen saada kaikki ajokelpoiset raadot pois liikenteestä.
     
    DX, Karpov, Mokaman ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo tarkka pitää olla, mutta vaikkapa tuulilasin säröstä tupsahtava ajokielto kuulostaa vähän liioitellulle.
     
    DX ja KajS tykkäävät tästä.
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Johonkin vähän erikoisempaan autoon jo osan löytäminen ottaa pian sen kuukauden. No oma vika jos ei korolla kelpaa.
     
    KajS tykkää tästä.
  5. virta

    virta Gearhead

    kun siitä ajovalosta on polttimo ja parkkipolttimo mennyt,,,siis täysin pimeä umpio niin se onkin hylkyvika!
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuo saakin olla. Ihan tolkuton määrä tulee yksisilmäisiä autoja vastaan, pimeässä saa arpoa että onko mopo vai onko kenties valon jommalla kummalla puolella auto.
     
    DX, Karpov, KajS ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. KajS

    KajS Gearhead

    Siis eihän nykyiset väkisinautoilijat mitään lamppuja vaihda. Ne vaihtaa se alemman kastin henkilö siellä huollossa.

    Mua ihmetyttää kanssa täällä maalla, kuinka laiskaa väkeä autoilla liikkuu, kun sama pösö tai mazda tulee viikkotolkulla vastaan yksisilmäisenä. Melkein kaipaan valo- ja rengasratsioita.
     
    DX, Nikuzai, Karpov ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

    Joo kyllä oon itekkin ihmetellyt kuinka helkutin laiska pitää ihmisen olla,jos ajaa nastarenkailla juhannuksen seutuvilla.Nastarenkkaitten rapina erottuu hyvin kesärengasäänistä...
     
    KajS ja Rusty tykkäävät tästä.
  9. virta

    virta Gearhead

    No useammassa vikalistassa jo nähty kun yksittäisen renkaan urasyvyys on alle minimin,se on ajokielto.
     
    KajS ja cdv70 tykkäävät tästä.
  10. passerby

    passerby Gearhead

    Tuleekohan hylky jos pissapojan nesteen pumppaus on pois käytöstä? Jos tulee niin meikäläisen ajokausi on kohta ohitse.
    Pissapojan pumppaus jumii päälle aina kun käyttää pyyhkijöitä, niin olen ottanut letkun pois nestesäiliön liitännästä.. Jos pumppaus on käytössä se ruikkii nestettä vielä silloinkin kun pyyhkimet on jo pysähtyneet.
     
  11. Hannu_L

    Hannu_L Gearhead

    Sulla on varmaan alkuperäinen mekaaninen pumppu? Sen pystyy korjaamaan, syynä on varmaan liian löysä jousi joka ei jaksa vetää palautusklipsiä paikoilleen. Vaatii vähän hakemista, mutta ei ole hankala korjattava.
     
    KajS, cdv70 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  12. passerby

    passerby Gearhead

    Tommonen jossa pumppu on samassa moottorin kanssa, chevy pickup 1980. Ja pumppu vasta nelisen vuotta vanha. Ilmeisimmin tyyppivika.

    [​IMG]
     
  13. A.Naali

    A.Naali 3rd gear

    Eipä sitä kuulemma tuulilasin säröstä vieläkään ajokieltoa tule(jos ei haittaa turvallisuutta) Mutta käsijarrusta, jos jompikumpi puoli ei pidä mitään, niin punainen lappu lasiin. Mulle on joskus etuvetoaikana tullut poliisit kiukuttelemaan käsijarrun käytöstä liikenteessä, mutta näköjään se on nykyään välttämätön turvallisuusvaruste.:rolleyes:
     
  14. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jep, kun vähän ajattelee, niin sen saa kyl pelaamaan pikkupuuhastelulla.
     
    Mikkis tykkää tästä.
  15. multsi

    multsi 2nd gear

    Palaneesta polttimosta tulee korjauskehoitus ihan kuin ennenkin. Jos autosta puuttuu koko umpio tai valoteline, saa hylkäyksen. En näe mitään pahaa tässä. Tuulilasista puolestaan aiemmin on voinut antaa vain korjauskehoituksen, vaikka siinä olisi kirves pystyssä. Nyt liian säröillä olevasta lasista saa hylyn, mikä nyt ei mielestäni hirveän väärin ole sekään. Jos joku kehtaa autonsa tuoda sliksirenkailla katsastukseen, niin siitä voi mielestäni antaa ihan hyvin ajokiellon. kertoo vain piittaamaattomuudesta, ja siis miksi joku liian kaljuilla renkailla menisi edes yrittämään?

    Ainakaan stadissa tai muissakaan isoissa kaupungeissa ei kannata ajella yhtään autolla, jossa on leima loppu/verot perässä/katsastamatta/vakuutus maksamatta, sillä kilvet lähtevät luultavasti ekan poliisipartion vastaan tullessa ja niitähän kaupungeissa riittää.

    Mielestäni ikävin Trafin linjaus on se, että nykyään riittävän uusia autoja ei saisi enää hitsailla, vaan pitää vaihtaa koko koripelti "valmistajan ohjeiden mukaan".
     
    KajS ja Karpov tykkäävät tästä.
  16. passerby

    passerby Gearhead

    Tuntuu että ongelma olisi joku muu kuin löysä jousi, en vaan pääse jyvälle kuinka tuon kuuluisi toimia.

    [​IMG]
     
  17. xarper

    xarper Gearhead

    Köyhillä ei oo ollu varaa lukkoperään?
     
    Karpov tykkää tästä.
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tai takavetoon
     
  19. Hannu_L

    Hannu_L Gearhead



    Noin kahdeksan minuutin kohdalla näkyy tuo toiminta, jos tuo jousi on liian löysä niin kela vetää tuon klipsin ylös, jolloin se ei kulje rattailla. Tämä aiheuttaa sen, ettei tuo pumppu katkaise toimintaansa.
     
    KajS ja passerby tykkäävät tästä.
  20. Hannu_L

    Hannu_L Gearhead

    Aiheeseen, omassa pikkarissa oli ajovalojen rele pimentynyt katsastuspäivänä, enkä tietenkään tarkastanut juuri ennen katsastusta kun edellisenä päivänä paloivat. Tuosta tuli korjauskehotus, mutta ei muuta. Valittelin kun käsijarrun kanssa menee aina tiukoille kun käyttää niin vähän. Katsastaja kehotti ensi vuonna ajamaan pikkumatkan käppäri päällä juuri ennen kun ajaa konttorille, niin pitää paremmin katsastuksen ajan.
     
    KajS tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!