Lt1 tyhjäkäynti seilaa lämpimänä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mopo-ukko, 12.7.2018.

  1. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kylmänä käy nätisti tyhjää,mutta lämpimänä seilaa aika paljon.Vikakoodit halppis lukijalla laihasta seoksesta ja egr toiminta häiriöstä.Imuvuoto lienee ainakin,mutta onko muuta mitä kannattaisi katella nyt aluksi,tyhjäkäynti moottori?.Tää lt1 on mulle täysin uusi laite eli aika pohjalta aloitetaan.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos egr vuotaa niin tyhjäkäyntiin se vaikuttaa ja tyhjäkäyntimoottori koittaa korjata sitä käyntiä antamalla happea joukkoon.
     
  3. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Pari haperoa alipaineletkua uusittu,ei vaikutusta.tyhjäkäynti moottori oli puhdas ja muutenkin aika uuden näköinen.EGR:rään ei kyllä pääse käsiksi,on sen verran ahtaassa paikassa,käsi kopelolla ja peilillä sen verran että on siellä letkut paikoillaan.Halppis lukija näytti ajaessa ykköselle miinus merkkistä ennakkoa,voiko tulpan johdot olla väärin ja aiheuttaa tuon tyhjäkäynti sekoilun.
     
  4. kipi79

    kipi79 3rd gear

    Missä kopassa lt1 kone on ja mikä vuosimalli?
    94 alkaen tuli kaikenlaista lisäjuttua ohjattavaksi, samoin 96 alkaen
     
  5. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Camaro -96
     
  6. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Parempaan päin ollaan menossa,löytyi taas yksi vuotava alipaine letku.Nyt tyhjäkäynti pysyy tasaisena pykälä päällä,mutta parkilla ja vapaalla seilaa edelleen,automaatti laatikko on koneen jatkona.Pitää talvella nostaa imusarja pois ja uusia kaikki letkut,sitten pääsee käsiksi myös tuohon EGR venttiiliin,kun se siitä antaa vikakoodia niin ei liene aivan priima.Toi ilmapumppu hässäkkä ei liittyne imupuoleen vai kohtaako ne jossain,mulla käsitys että puhaltelee vaan pakopuolelle.
     
  7. 3964

    3964 3rd gear

    Tarkasta ne ilmapumpun vastaventtiilit ,muuten sotkee lambdaa ja voi tehdä mitä vaan.
     
  8. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kuskin puolelta on yhdestä harmaasta venttiilistä natsa poikki,sijaitsee ilmaputkessa,voiko se vaikuttaa.Hitto kun tänne ei saa kuvaa suoraan vai saako.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aijaan kautta saaat
     
  10. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

  11. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    No perskeles,kiitos Karpov,siis tuo natsa poikki,alipaine letku tulpattu toisesta päästä.
     
  12. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    EGR-venttiili on helppo vaihtaa paikallaan, ajele Keravalle ni vaihdetaan.
     
    passerby tykkää tästä.
  13. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Onko sulla siihen uusi tai toimiva EGR käsillä?
     
  14. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Nollaa näyttää saldo, mut äkkiähän tuollanen tilattunakin tulee jos ei halua hakea tiskiltä.
    Pointti oli ehkä enemmän se, että äkkiä tuon vaihtaa eikä tarvi imusarjaa irrottaa.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Vaikka sormet ois kun nippu kikkeleitä?
     
    passerby tykkää tästä.
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    No niin,EGR vaihdettu,ei se niin paha ollutkaan vaihtaa,kiitos Nupa rohkaisusta.Vikakoodi hävisi,mutta tyhjäkäynti ongelma ei.Eli kylmänä käy tyhjää ok,mutta lämpimänä seilaa.Tossa oli aika uuden näköinen tyhjäkäynti moottori,se ymmärtääkseni pitää kalibroida jotenkin asennus vaiheessa,jos se on mennyt pieleen voisiko se olla syy ja seuraus.Jos näin on käynyt onko mitään enää tehtävissä sille.Aika paljon tuohon on vaihdettu mukana tulleiden lappusten mukaan osia,viittaa vähän siihen että tuota tyhjäkäynti ongelmaa on yritetty ratkoa jo ennenkin.
     
  17. kipi79

    kipi79 3rd gear

    Näkeekö tuosta jollain scannerilla alkaa huono tyhjäkäynti siinä vaiheessa kuin boxi menee closed looppiin? (Eli kun lambdaohjaus aktivoituu)
     
  18. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Pitää varmaan luettaa jollakkin vähän paremmalla laitteella,anturi tiedot ja varsinkin että osaisi tulkita niitä voisi tuoda jotain selvyyttä.
     
  19. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Onhan siinä pakoputki tiivis/ehjä? Ja original lambdat?
     

Kerro tästä muillekin!