Jarruneste vuotaa jostain

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja xarper, 9.8.2012.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Luulin jo löytäneeni syyllisen ja vaihdoin kuskinpuolen jarruletkun eteen mutta silti vaan neste vuotaa jostain.

    Mitään ideoita miten tämä vois olla helpointa paikallistaa? Ei tiputa seisoessa, vaan ajaessa eli varmaan jarruttaessa, eli jossain putkessa varmaan joku pien halkeama tjsp?

    Mutta mites tuon paikallistan!
     
  2. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    No en tiedä voisko olla sama homma ku mulla, koska mulla ei häviä neste ajaessa, mut pidemmässä (talven yli) seisotuksessa neste vuotaa pääsylkystä ns. sisään päin, eli kabiinissa matto on kostea jarrunesteestä...

    Ei kai tuo(kaan) täysin poissuljettu vaihtoehto ole...?

    E: niin eli kai se voi ajaessakin kusta ns. sisään päin?
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Pitääpäs kurkata, tilata ensin pääsylkkyyn korjaussarja nyt varmuuden vuoks jos se sieltä vaikka vuotaa sinne tehostimeen tjsp.
     
  4. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Jos se nyt kuitenkin vuotais alle jostain niin vois selvitä silleen että auto ensin käyntiin tehostimen avulla kovemman paineen muodostamiseksi, ja sitten järjestetään jarrupoljin pohjaan esim. vänkäriä apuna käyttäen ja tiirailemaan liitoksia. Jarrusatuloiden seutu vois olla ensimmäisiä tarkastuskohteita.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  5. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Pääsylkky, putket,liitokset, letkut, pyörien sylinterit, kyllähän sen pitäis näkyä kosteutena ainaki jos pikku vuoto.
     
  6. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Niin juu, mulla ei tosiaan mitään tehostinta ole, mut luulis äkkiseltään et jos putki/liitos tms. vuotaa, niin luulis sen näkyvän kosteutena jossain päin jarrujärjestelmää, ellei sit tosiaan kuse ns. sisään päin? Btw: oli muuten aikamoinen ylläri ku ite olin parin kuukauden seisotuksen jälkeen lähös liikenteeseen ja poljin meni pohjaan eikä vauhti ees hidastunu. :eek: Onneks vauhtia ei ollu juurikaan sauvakävelijää enempää, ois voinu nousta kylmä hiki otsalle. :rotfl:

    Vaan kyllä se silti yllätti ku ton jälkeen pääsylkkyyn katsoessa se oli kuivempi ku beduiniin sandaali. :eek:
     
  7. xarper

    xarper Gearhead

    Sama onkelma vähän itellä, sen takia kyselinkin vähän vinkkejä paikallistamiseen kun kaikki paikat on niin perhanan kuivat että pistää ihmetyttää!
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    No ei muuta ku ekana kokeilee et onko tullu matolle asti... :-?
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kannattaiskos kömpiä auton alle katsomaan vuotaako jostain?

    Vai miten olet päätellyt että vuotaa? Nestettä katoaa?
    Mites sylinterit? Onko kuivat?
     
  10. Herje

    Herje Double Gearhead

    Itellä vuotaa kanssa pääsylinteri. Siitä huomas että valu tulipeltiä pitkin ohjaamoon.
    Etittiin kanssa vikaa pitkään ja hartaasti.
    Yks piiri jarrut ilman tehostajaa. kaikki muu uutta paitsi se pääsylinteri...
     
  11. Mandula

    Mandula 1st gear

    Käsipaperia vaan kaikkien liitosten ympärille ja sitten pumppailee sitä jarrua paikallaan jonkun aikaa ja kattoo mikä/mitkä paperitupot on märkiä.
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    Yksi huonosti paikallistettava vuotokohta on , jos vuotaa jarruputken kiinnikkeen kohdalta ( putki hapertunut kiinnikkeen kumin ja putken metallin symbioosissa ) ja valuttaa nesteen muutaman sentin päässä olevaan runkopalkin reikään. Saa lätäkköä odotella ilmestyväksi ajoneuvon alle kotvasen aikaa...
     
  13. virta

    virta Gearhead

    No satula oli irti kun mäntä jumissa,nyt kun laitoin satulan takaisin,jäi vuotamaan nestettä putkiliitoksesta satulaan.Eikä auta vaikka kuinka kiristää.Putki jää ikäänkuin löysään vaikka mutteri on kireällä.Tutkiessa osia ei vikaa näkynyt.

    Nyy kun mietin asiaa jarruputken tyssätty pää voisi olla murtunut niin ettei sitä näe helposti.Täytyy motonetista nippa ja tyssäyslaite hakea.
    Onko muita ehdotuksia?
     
  14. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Huono pää, jos mutteri oikea/kunnossa.
     
  15. xarper

    xarper Gearhead

    Eipä tullu koskaan näköjään tänne kerrottua mutta itellä tosiaan vuoti nesteet tehostimen sisälle.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  16. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ja tämänhän ne tekevät talvella juuri ja usein silloin kun ei ole kuin pohjolan talli käytössä. Kovalla pakkasella jarrukumit kovettuvat ja pääsylkky alkaa päästää nesteet takapäästään. F-150 lakkasi vuotamasta heti kun kelit leutoutuivat joten varapääsylinteri on vieläkin hyllyssä. Vanhempi automies sanoi että oli esim Popedassa just talvisin riesa kun jarrunesteet tuli pakkasella ulos kurkkimaan.
     
    KajS ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  17. aircool

    aircool 3rd gear

    Itsellä oli joskus samaa vaivaa.Jarrunesteet hävisivät pikkuhiljaa,jarrut toimi normaalisti ja vuotoja ei löytynyt mistään.Lopulta sieltä tehostajan pöntöstä löyty muutama desi jarrunestettä.Ja ei muuten näkyny päällepäin mitään.
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    Joo samaa ihmettelin kans, koko kesän ei vuoda yhtään, keväällä sit aina tyhjä säiliö...
     
  19. virta

    virta Gearhead

    Miten voi irrotettaessa noin hajota ettei pidä enää,,putki niinku löysä ja heiluu?Putkessa oli kyllä taitettakin reilusti,,yritin nyt oikaista sitä..
     
  20. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Täähän on ku toi traktori. Onneks ei kuitenkaan tyhjä säiliö... 150 litraa olis noloo maassa. Pakkasella vaan kerran kuussa saa tyhjentää taka-akselin, kun siellä on kymppi ylimäärästä.
     

Kerro tästä muillekin!