Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. miguelo

    miguelo Gearhead

    Niin ne vuodet vaan vierii...
     
  2. miguelo

    miguelo Gearhead

    "Torin jätkillä" oli tosiaankin ollut käytössään tuollainen sininen Dodge, mutta sen kohtaloksi oli ilmeisesti koitunut ympäriajo Tourulan/Aholaidan kulmilla. Tilavalla takakontilla oleva auto on varmasti ollut käytännöllinen peli viinanmyyntihommia ajatellen, myyntiartikkeleita on mahtunut kyytiin mukavasti viikonloppu-iltoja varten. Tokkopa kuljettajatkaan nyt aina vesiselviä olivat, joten kaikenlaista saattoi tapahtua.

    En tiedä mikä mahtoi olla tuon lopullinen kohtalo, menikö purkuun, vai korjattiinko vauriot?

    Välihuomautuksena täytyy mainita, jotta aikoinaan käydessäni Esko Rahkosen laanilla Lahdessa, niin siellä kaarihallissa oli sininen Dodge, jossa ilmeisesti myöskin Perkinsin dieselmoottori nokalla.
    Tuo oli vuosimallia 1960, takaluukkuun oli sattumoisin kiinnitetty jostain Fordista peräisin oleva hieno V8 logo.

    Jyväskylän yläkortepohjassa, "Ruutisarvi" - nimisellä kadulla oli eräällä henkilöllä ollut punavalkoinen DeSoto, mutta ystävieni muistin mukaan se olisi ollut vuosimalliltaan 1957?
    (auton silloinen omistaja asuu nykyisin Oulussa ja on Harley-Davidson harrastaja)
     
  3. miguelo

    miguelo Gearhead

    Elikkäs jos jollain on kirjahyllyssään Mobilisti-lehden numero 3 vuodelta 2000, niin siinä pitäisi olla näistä kyseisistä omavalmiste-Volkkareista tarinaa. (taikka vastaavasti digiarkiston lukuoikeus)

    [​IMG]
     
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tähän liittyen, AGO-66... Ja Patekin.
    [​IMG]
     
    isalmela ja miguelo tykkäävät tästä.
  5. miguelo

    miguelo Gearhead

    Kiitokset mukavasta kuvasta, tuohon aikaan housunlahkeet olivat leveitä ja kengänkorot korkeita!
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    En vaan saa päähäni, kuka toi toinen heppu on. Näyttää kyl ihan tutulta. Mut toi muistivika on kyl vaan jo pahentunu, enkä ennenkään muistanu nimeä edes varttia, jos ei nähty päivittäin.
     
  7. miguelo

    miguelo Gearhead

    Mikäli Jussi289 sattuisi jonain iltana pistäytymään "siinä kotinsa läheisellä aakkosasemalla", niin siellä voisi varmaan tämän kyseisen ukon tavata, jossa monet Jyväskyläläiset motoristit tykkäävät kahvitella, hän on Vesa Siik. (JMK'n pitkäaikaisia jäseniä hänkin, H-D mies, tosin nykyisin hiuksia on hieman vähemmän kun kuvanottohetkellä):odcool:

    Tuo mainio kuva on otettu vuonna 1977, kuvauspaikka on ollut Räyskälä.

    Kuinka ollakaan, olin tuona vuonna Räyskälässä itsekin, nuorena alaikäisenä nöösipoikana ensimmäistä kertaa katsomassa Drag Racingia, samaan aikaan kun kuvassa olevat herrasmiehet, joiden kanssa ystävystyin vasta myöhemmin...
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joo, tottahan muija het muisti ku kysyin. Se kun on paljon sosiaalisempi ku mä. Kuvakin kun on sen jemmoista.
     
  9. budweiser

    budweiser Gearhead

    Ei oo tehty Savonlinnassa vaan Joensuussa
     
  10. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Hesarissa oli myös juttua samasta aiheesta ja siinä todettiin Steyrin olleen Marskille huomattavasti mieluisampi lahja kuin mainittu Hitkerin muotokuva, joka nyt oli ullakolta löytynyt. Myös laatikollinen saksalaisia viinejä oli ilahduttanut.
     
  11. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Löysin kopion kantakortista tästä Piippasen toisesta-55:sta,niinkuin muistelin se oli pienemmällä Korilla,mallia "Century",ja sen kilpi oli XT-708(naulattuna tallini oveen).

    Niin sitähän ei tiedä oliko herralla kokonainen auto,kun ei sitä täällä oikein ole muistettu?
    Minulle kuitenkin tuli ko.autosta mm.puskurit jossa tuo kilpi oli kiinni ja aika pian selvisi että puskurit on pienemmästä korimallista jossa ne on kapeammat,eli ei käynyt tuohon minun koriin.

    "Miguelo"muisteli että tämä minun auto(tämä"sähkölaseilla"oleva) olisi aiemmin ollut tuolla Ahrenberg nimisellä herralla,mutta hänen nimi löytyi tästä löytämästäni kantakortista,eli tämä XT-708 on ollut hänellä.
    Alunperin ollut OY Philips AB:n edustusauto,sen jälkeen ainakin Jämsässä ja sitten J:kylässä.

    Kantakortissa oli merkintä:31.12-70 olisko joku poisto rekisteristä?
     
    Muokattu: 11.5.2019
    miguelo tykkää tästä.
  12. miguelo

    miguelo Gearhead

    Kuluneella viikolla juttelin erään vanhemman ystäväni kanssa, hän oli lapsuudessaan asunut vanhempiensa kanssa aivan Piippasen naapurina, heidän omakotitalonsa olivat saman kadun varrella ja vierekkäisillä tonteilla.

    Hän muisteli lämmöllä, kuinka he pikkupoikina ollessaan (Piippasen toisen pojan kanssa) mieluusti menivät istuskelemaan 1949 Buickin etupenkille ja "fiilistelemään".

    Hänen ja perheensä muutettuaan tuolta pois, hyvät suhteet vanhoihin naapureihin jäivät yhä elämään ja yhteydenpitoa jatkettiin.

    Kysyin häneltä, jotta mikä muuten mahtoi oikein olla miehiään tämä herra Piippanen, kun hänellä oli noin voimakas mieltymys Buickeihin?

    Kaverini kertoi jotta Erkki oli aivan tavallinen duunari, hän oli töissä Valmetilla, Tourulan kivääritehtaalla. Ja vaikka kalustoa tosiaankin oli runsaasti, niin hän tykkäsi kulkea työmatkansa yleensä polkupyörällä.

    Joskus tosin saattoi käydä niinkin, jotta ukko lähti aamulla töihin tuolla 1949 Buickillaan. Kun hän ajoi tehtaanportille ylväällä autollaan, niin portinvartija avasi kyllä portin muitta mutkitta, turhia kyselemättä. (tehtaalla oli toki vuosienvarrella totuttu arvovieraisiin ja heidän edustusautoihinsa).

    Portista sisäänajettuaan äijä laittoi autonsa parkkiin, otti evässalkkunsa ja marssi sisään työpaikalleen.:odcool:

    Kaverini mainitsi myös, jotta tuo 1949 Buick oli lopulta myyty Savonlinnaan, kuten täälläkin aiemmin oli ollut puhetta. Sen olivat onnistuneet ostamaan nuorehkot miehet, jotka olivat käyneet autoa katsomassa ja kyselemässä jo useaan kertaan. Väsytystaistelu oli ilmeisesti tuottanut lopulta tulosta, tosin pappa oli kylläkin harmitellut jälkeenpäin, että tulikin rakkaan autonsa myyneeksi, kun autoa ostatelleet kaverit olivat vannoneet entisöivänsä sen.

    Mikäköhän mahtoi lopulta koitua tämän kohtaloksi?

    Ehkäpä jonkinlaisen kipinän tuohon vanhaan Buickiin tutustuminen jätti kaveriinikin, sillä myöhemmin hän on itse puolestaan entisöinyt useita ajoneuvoja museorekisteröintikuntoon.
     
    mikkis83, Buick55 ja isalmela tykkäävät tästä.
  13. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    [​IMG]
     
    cdv70, esmi, miguelo ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. 383

    383 Gearhead

    Konalasta autokeskuksen pihalta
     
  15. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    BUE-7 Dodge Coronet (om. Nykterin Joke , JAM ROCK BAND , Lappeenranta -80 luvulla )

    [​IMG]
     
    miguelo, TopoTA, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Nykteristä tulee mieleen '59 avo Impala ja Survivors bänti... Lehdestä luettua van kaikki jää mieleen nuorelle kollille.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  17. TN

    TN 3rd gear

    Missä nyt mahtaa olla?
     
  18. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Meanwhile in Konela
    [​IMG]
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  19. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Edelliseen (harhalaukaukseen) liittyen; The 70's show in Vinlant;
    "Tervetuloa Länteen Andrei... - eiku Antero"
    [​IMG]
     
    Pande_K ja miguelo tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!