Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Ei tuo minusta huonolta näytä. Ovien alareunatkin näyttivät melko hyviltä.. kävisin katsomassa, ja käskisin järjestää niin, että auton pohjan pääsee näkemään. Ruotsiin matkustaminen on onneksi edullista, eli "ei ostopakkoa". Mahdollisten kittikerrosten paksuutta voi arvioida kangasliinaan ( ettei naarmuta) laitetulla magneetilla. Joskus kai on tehty niin, että myyjä on ajanut auton satamaan, jossa ostaja vastaanottamassa, ja ostaja ajanut laivaan. Suomessa sitten siirtokilvillä eteenpäin. Niijoo ja kannattaa tietysti perehtyä, mikä tekniikka siinä pitäisi olla ja miten se tunnistetaan.
     
    snadler ja isalmela tykkäävät tästä.
  2. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Melko orggis ilmeeltään. Äkkiä katsottuna kaikkien luukkujen tiivisteet varsin huonot ja moniosaiset, luulisi suhisevan ajossa. Tehostamattomattomat (rumpu?) jarrut. Viime vuonna tuotu kesäkuussa ja käyttöön elokuun puolivälissä. Pitää ainankin varautua siihen, että moni asia on yli 50-vuotta vanhaa ja uusittavaa varmasti löytyy.

    Lattiamaton alle olisi hyvä nähdä sekä myös auton alle. Jos ovien tiivisteiden kunnosta voi jotain päätellä, siihen ei saa osia helposti tai sitten ne ovat kalliita. Jos taas on otettu huokeasti käyttöön puunaamalla kauan seisonut auto, sisustan haju kertoo paljon.

    Sisustasta saa kyllä homeet pois, mutta hajun poistaminen on lähes mahdotonta.
    Hinnasta sen verran, että ei noita ole paljon tullut vastaan, mutta vastaavan mallin 2-ovisiakin on ollut myynnissä 15 - 20k€.

    Vanhempi saman hintaluokan laite, ulkopuoli karumpi mutta jalostuspotentiaalia myös.
    Valitsee kuitenkin sellaisen mikä itseä eniten miellyttää..

    https://www.blocket.se/dalarna/Pontiac_LeMans_1964_85689396.htm?ca=11&w=3

    IS
     
    snadler, mikkis83 ja leivonharri tykkäävät tästä.
  3. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Four doors, no waiting.
     
    isalmela tykkää tästä.
  4. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    mikaa7146 ja isalmela tykkäävät tästä.
  5. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Tämähän ei ole kyllä vaikea rasti hoidettavaksi.Ruotsiin kulku vaikkapa Finnlinesillä on helppoa ja nopeaa.Käteisenä summa taskuun ja paikan päälle.
    Oman Ponun hain viime syksynä ja iltalähdöllä Naantalista Kapellskäriin,aamulla ajoissa satamasta liikenteeseen,n.250km siirtymä,kaupanteko ja auto traileriin ja iltalaivalla samana päivänä lähtö takas Naantaliin.
    Tarjonta näissä -60-luvun Pontiaceissa on naapurissa hyvinkin runsas ja vaihtoehtoja löytyy varmasti useita ja oikean hintaiset liikkuukin aika hyvin.Kannattaa rauhassa seurata tarjontaa,uusia yksilöitä tulee lähes päivittäin myyntiin.
     
    mikkis83 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  6. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Kerran tyhjin käsin takaisin tulleena, kehoitan ottamaan myyjältä selvää että kelpaako käteinen. Se kun ei ole siellä aina itsestään selvyys. Jos ei raha kelpaa, niin sitten ajoittaa osto sellaiseen aikaan että pankit on auki, että voi käydä tallettamassa rahat myyjän tilille. Mutta siitäkin pitää ottaa selvää et huoliiko pankki ollenkaan käteistalletuksia. Mulle kävi molemmat. Myyjä ei kelpuuttanut massia, koska paikalliset pankit ei ota sitä vastaan, joten se ei olisi saanut niitä tilille, muuta kuin menemällä yli 100km päähän Stokikseen.
    Tai sitten pitää varata sen verran aikaa paikan päällä oloon, et jättää myyjälle ensin jonkun pienen depositin ja laittaa rahat menemään verkkopankista tililtä tilille. Iban maksu siirtyy yleensä viim.kahdessa päivässä myyjän tilille ja sen jälkeen autoa hakemaan. Tietysti jos myyjä luottaa verkkomaksun kuittiin, niin auton voi saada samantien alle. Mutta näihin kannattaa varautua. Mulla ei ollut aikaa jäädä odottelemaan viikonlopun yli rahojen siirtymistä, joten oli pakko palata ilman autoa. Kävin sen sitten lentäen hakemassa seuraavalla viikolla.
     
    mikkis83 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  7. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Jep,maksutapa kannattaa etukäteen selvittää myyjän kanssa.Pikkusen oli takkua mullakin...
    Mun hakureissu tuli ajankohtaiseksi sen verran äkkiä että Nordealle ei riittänyt kaksi täyttä pankkipäivää käteisen ulossaamiseksi,ei euroina eikä varsinkaan kruunuina.Selvitin mahdollisuutta maksaa ruotsalaisessa Nordeassa omalta suomalaiselta tililtäni myyjän Swedbankin tilille joka ei onnistunut kun eivät kuulemma pääse suomalaisiin tileihin käsiksi Ruotsissa vaikka samaa konsernia hienosti ollaan.Kysyin Nordeasta että onko mitenkään mahdollista siirtää kauppasumma reaaliaikaisesti minulta myyjälle...ei,kestää kuulemma 2-3 pankkipäivää.Virkailija ehdotti että maksaisin verkkopankkimaksuna ja näyttäisin kuitin myyjälle...Hyvä idea,kunhan kuitin saisi ruotsin-tai englanninkieliseksi muutettua verkkopankissa jotta myös myyjä ymmärtäisi mitä kuitissa lukee...ei kuulemma onnistu mitenkään.Tässä vaiheessa uskoni suomalaisen pankkijärjestelmän toimivuuteen 2010-luvulla horjui jo sen verran pahasti että päätin antaa olla.
    Olin kokoajan myyjän kanssa yhteydessä tilanteesta ja kerroin että haastavaa on mutta tulossa ollaan.Riskillä lähdettiin ja ajattelin että kyllä saan toteennäytettyä maksun suorittamisen jotenkin...
    Onneksi myyjäpuoli uskoi maksun lähteneen kun näytin tiliotteesta rahan lähteneen myyjän nimiselle kaverille mutta käytännössä sain auton mukaan ennenkuin myyjä oli saanut penniäkään.
    Nämä ovat kuitenkin asioita jotka kannattaa ajoissa huomioida kuten el borrachitos tuossa edellä mainitsikin...sen verran kankeaa on maksuliikenne nykypäivänä.:D
     
    Pertti K, mikkis83 ja isalmela tykkäävät tästä.
  8. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kokeeksi myyntiin. Reilu viikko sitten toi oli myynnissä 17k € hintaan.... :D :D
    Mutta hyvät varusteet tuossa on. Näyttää olevan jopa keskuslukitus. Taida puuttua kuin takapenkin keskikaiutin ja kyynärnoja. En muista saiko -70 vielä kattoluukkua vai tuliko se vasta -71.
     
    Muokattu: 17.6.2019
  9. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Klassikkoautojen hinta näyttää nousevan nopeasti. Nyt näköjään kannattaisi sijoittaa punaisiin fuselage-300:iin..
     
    pptalo ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  10. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Mikäs tuossa uhossa on taustalla mikä monella amerikkalaisten autojen kauppiailla on ilmoituksissa? Hieman neutraalimpi asenne kaupanteon kanssa ja eurot pois kuleksimasta, oli ostaja sitten se asiasta ymmärtävä tai ei.
     
    Pertti K, Gary Grand ja isalmela tykkäävät tästä.
  11. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

    Minä olen tehnyt jo useamman kerran niin Ruotsissa, että vaihdan nettipankista kieleksi ruotsin ja myyjä saa seurata vieressä koko ajan koko rahansiirto-operaation. Hän pystyy tarkistamaan tilinumeronsa suoraan ruudulta ja näkee rahojen lähtevän tililtä.
     
    mikkis83, Pertti K ja isalmela tykkäävät tästä.
  12. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    Kattoluukku tuli C-korisiin -71, tosin säännön vahvistava poikkeus tietysti tenhtiin. Optiosta puuttuvat ainakin takaolkavyöt ja lapsilukot (joo, kaksi ovea...:rolleyes:).
     
    Muokattu: 18.6.2019
  13. jaketny

    jaketny 3rd gear

  14. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Autosta enbmitään tiedä mutta kyllähän tuo sisustus on ainakin kuvien perusteella ihan laadukkaasti tehty ja varmasti ihan ammattilaisen toimesta mutta valitut värit kyllä aikaansaa juuri tuon pokemon-fiiliksen...tosin onhan sisustus linjassa ulkoisen habituksen kanssa.:D
     
  15. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Katsoo näitä Fuselagejen hintoja ja hinnan nousuja, niin kannata kohta edes aloittaa omaa projektia. Vaan vaihtaa se suoraan johonkin Hemi E/B bodyyn :D :D :D
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä, pitäähän Suomessa saada palvelua ruotsiksi!
     
    Gary Grand ja mikkis83 tykkäävät tästä.
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Gary Grand, Charger´69, Bukero ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. ramman

    ramman Double Gearhead

    On kyllä hemmetin hieno auto. Ja ainoolla oikeella tekniikallakin vielä !

    Nyt nettiautotyyppistä tarjousta tekemään. " vaiha nolottimeen päikseen ? " :D
     
    Gary Grand ja palontie tykkäävät tästä.
  19. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    Pertti K ja isalmela tykkäävät tästä.
  20. isalmela

    isalmela Gearhead

    Gary Grand, ImpJay, palontie ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!