Ilmastointi tietäjät hoi!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja tox-11, 4.9.2018.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mulla on pari niitä mutten oo vielä kokeillut. Kaveri täytti omansa ja toimi.
     
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    R134a:ta lisäsin syssykesällä vaimon romuun ja omaan dodgeen purkista. Eri aine, sama teoria. Pitäs vaan olla mittari millä näkis tai minulla nyt oli ainakin.
     
  3. 3964

    3964 3rd gear

    Tilasitko jostain vai mistä hommasit purkit?
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Harri S tykkää tästä.
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    yllättävää
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Viime kesällä vielä tuli postilla tuolta kun tilasin.


    On noita vastaavia sivuja ja aineita kyllä muuallakin.
     
  8. Mika.T

    Mika.T Gearhead

  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ristus, tolla hinnalla anna olla tuolla kaupassa. Luultavasti toimii ilman koko kytkintä, jätät vaan sen tulpan sinne kompuraan. Mulla ainakin pelaa, tosin vanhempi versio.
     
  10. Mika.T

    Mika.T Gearhead

    "luultavasti toimii..."

    Tietääkö kukaan varmasti kaipaako ko. Systeemi tuota kompuran painekytkintä?
    Siellähän on vielä painekytkimet kuivaimessa ja lauhdutinkennossa auton keulalla.
     
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Muotoillaan toisin... Siis ainakin mulla toimii siis johto irti siitä kytkimestä, eli ei siis estä toimintaa sen puute. Sen tarve on sitten toinen juttu, sehän on siis suojalaite, jota ei ehkä koskaan tarvita. Suojaa sikamaisella helteellä (ei täällä), flektivialta(huomaa muutenkin), ylitäytöltä (vältettävissä) ja systeemin tukkeutumisen aiheuttamalta painenousulta kompuralla (ehjällä ei tapahdu).
     
  12. Mika.T

    Mika.T Gearhead

    Niin niin sinulla on tuo johto irti? Onko ne autosta tulevat johdot yhdistetty jompilla vai pelaako systeemi kun vaan jättää sen liittimen irti?
     
  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Mun versiossa tohon ylipainekytkimeen tulee vain yksi johto. Se on irti, muut kuten alunperin, vaikka eihän siihen tule kuin kompuran ohjaus kuivaajapytyn painekytkimeltä. Jos sulla tulee siihen esm. kaks johtoa, niin arvaus on, et pitää yhdistää.
     
  14. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Lainataan ketjua: Town car 2004 kompura käy todella tiheään. 5-10s välein käy ja sammuu. Joskus käy pidempään mutta ei ole kauaa sammuksissa. Oli just täytössä ja joutuivat lisäämään noin 2/3 ainetta (r134). Puhaltaa kyllä kylmää ainakin vielä, mutta käy sääliksi kompura/kytkin.
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kompuran käyntisykliin vaikuttaa vahvasti ulkolämpötila ja puhallinnopeus. Korkeampi lämpö ja isompi puhallinnopeus pidentää käyntijaksoa ja lyhentää off aikaa. Viileellä kelillä käyntijaksot on lyhyitä oikeinkin toimiessaan. Vajaatäyttö myös aiheuttaa lyhyitä jaksoja.
     
  16. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Tää on tehnyt samaa vajaana ja täytenä, sekä lämpötiloissa 12-23. Tossa yks päivä kattelin noin 18 astetta ulkona ja puhallus säädetty 19, Putket konehuoneessa oli ihan ”hikiset”. Onkohan näissä ”Fordeissa” painekytkinongelmia tai onko joku piirilevyn vastus tms kyrvähtänyt?
     
  17. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Ja olet täysin varma et on täysi ?
    Oma 96 town car veti nopiaa sykliä vajaana ja luulin ensin et on täysi.
    Ja kuivainkin tarttis aika ajoin vaihtaa kun jos toimiikin ihan oikein ja painekytkimet havannoi tilan jos ahdistaa tyyliin ? o_O
    Kunhan arvailen.
     
  18. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Ihan varmahan ei toki voi olla että on täys, mutta täytössä kävi ja heti senkin jälkeen pätki. Varmaan ollu Floridassa aika kovilla tuokin värkki, ja ajettu vajailla aineilla, niin voikohan sellanen tuhota jotain?
     
  19. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tarkkaan arvioanalyysiinkin pitäs tietää, miten se on siinä toteutettu kaikkine asiaan vaikuttavineen härpäkkeineen. Painekytkimiä voi olla useitakin, ja silloin esm. tukkoinen paisuntavena laukoo ylipainekytkintä, samoin toimimaton flekti.
     
    maverick999 tykkää tästä.
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Onko sulla kuittia et paljonko sinne laitettiin? Google äkkiseltään kertos et 32 unssia kylmäainetta (907g) ja 8unssia öljyä(226g). Aika iso tilavuus muuten autossas et pitäs olla tosi "ice cold ac".
     

Kerro tästä muillekin!