Bensapumppu ja polttoaine paineet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ebalen, 17.7.2019.

  1. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Sinänsä se bensanpaineen nosto ja sen vaikutus siihen bensanpintaan on marginaalinen, tuli aihetta tutkittua enempi kuin olis välittänytkään blow thru Holleyn kanssa, kun siihen ei ollut oikein tarjolla isoja neulaventtiileitä kumikärjellä ja aikani tappelin sit ruostumattomien neulaventtiilien kanssa asiaa tutkien.
    Pinta ei nouse nimeksikään alueella 0,3 -> 0,6bar, eikä siihen vaikuttanut tekikö ns. kulutuksen vuodattamalla bensaa kohokammion alareunasta koko ajan vai pitikö vaan pintaa paikoillaan. Aikansa se menestyi paikallaan ja piti pinnan säädetyissä rajoissa, mutta kun laitoit käyntiin niin johan heilu pinta ihan reiluun tulvimiseen saakka...
    Näin siis ainakin Holleyssä, jossa homma sit lopulta pelas isommaksi poratuilla neulaventtiileillä joissa kumikärjet tosi hyvin.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jep, vois kuvitella, että se neulavenan "työpinta" sitä painetta vastaan on sen verran olematon, että pieni painemuutos siellä ei juuri näy. Tärinät ja tutinat plus virtauspyörteet kohokammiossa on sit ihan eri juttu.
     
    4d sedan tykkää tästä.
  3. Mites tämmöinen sähköinen mittari?

    [​IMG]
     
  4. xarper

    xarper Gearhead

    Joo kattelin jo vähä eilen kans, mikä helvetti noissa maksaa :eek:
     
  5. Ihan hyvä kysymys..Ehkäpä noita käytetään autoissa sen verran vähän, että ne maksaa ainakin jonain Autometerina. Venetarvikkeena näyttää olevan reilu 90 taalaa:

    [​IMG]

    Tosi urpohan ostaa pelkän anturin ja sitten rakentaa siitä jonkun Arduninon avulla semmoisen kännykkäapin, jolla voi seurata bensanpaineita vielä silloinkin, kun auto on varastettu..:cool:
     
    zuinula ja xarper tykkäävät tästä.
  6. Weijari

    Weijari Gearhead

    Halpa / hyllyyn jääny vanha kännykkä ja sille teline konehuoneeseen ja kohdistus bensanpainemittariin. 2x Känny kuvaamaan videota samaan aikaan niin näkee missä kohdassa nyykkää. jos nyykkää.
     
    Muokattu: 19.7.2019

Kerro tästä muillekin!