Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. maddis

    maddis Gearhead

    Riippuu mitä sillä akkuvehkeellä tekee. Tällä hetkellä omaan käyttöön tuo 18V/2Ah riittää kyllä hyvin. Tietysti jos enemmän (alkaa) käyttämään niin äkkiäkös sitä käy hakemassa isomman akun ja on noita 2Ah akkujakin pari joten vaihtaa voi kun toista lataa.
     
    Karpov tykkää tästä.
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mulla on akkukone,puukkosaha ja 400nm pulttikone ryobilta. Kaks laturia ja kaks 1.5ah akkua

    Pulttikone täytti just 3v, syksyllä akkukone 2v ja puukkosaha myäs. Hyvin toimii ja akuilla tekee vielä runsaasti hommia. Toinen aina ladattuna ja latautuu ennenkuin käytössä oleva loppuu.


    Toki jos vaihtasin jatkuvasti renkaita urakkavauhdilla niin sitten ei riittäs. Nyt riittää ryobin akku vielä renkaanvaihtoon eli 20 pulttia auki, 20 kiinni. Kansirempassa en ladannut kertaakaan.


    350€ on maksanut toi setti yhteensä. Vaikka jo makitalta vastaava niin hinta olis 700€. Makitakaan tuskin pro tekijöille kelpaa, silloin hintaa vielä enemmän.


    Mistä olen jäänyt ryobin kanssa nyt paitsi? Ja on nää paskat (autot) kovin usein särki + jeesaan kavereita, eli ei nää työkalut oo kaapissa pölyttyneet.


    5-12ah akku korottaa jo kahvaa huomattavasti mikä voi olla moneen paikkaan este.
     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    1,5ah akku on jotain kamalaa.. Painajaisista.. Maksaisin 350€ extraa heti jo pelkästä akusta, plus eron makita/Milwaukee/dewalt rungoista huomaa heti vs "tokmannipaska"
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    170€ on 2kpl 5ah ryobin akkua

    Rungon eron kyllä huomaa juu, vaan ryobi on tokmannipaskaa edellä, toki kalliita laatupelejä jäljessä. Silti ei ole mikään särkynyt ja kädessä on pysyneet.

    Käytön mukaan tottakai kaikki, mutta väitän suurimman osan perusharrastajista pärjäävän vähän halvemmallakin. Ja halpa ei tässä nyt tarkoita paskaa. Työkaluissa nykyään hyvin vaihtoehtoja ilman hirveitä sijoituksia.

    Nykyään kun voi olettaa, ettei kalliimmatkaan laitteet ole enää niin laadukkaasti tehty kuin vaikka 10v sitten.
     
    Nikuzai ja Inlinee tykkäävät tästä.
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Toi on muuten aivan totta, eritoten bahcon kohdalla. Samaa paskaa ku motonet yms hinnat alkaen työkalut, vähän hienommassa rasiassa jaberi värein, ja hinta tuplat. Noin esimerkkinä.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    ilmeisesti bachon jakoavaimet on ihan hyviä ruotsissa tehtyjä vielä mutta kyllä muut on tuottanut pettymyksiä mettymysten perään kun sellasia on joutunu jossain käyttään.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Vuodesta 1999 lähtien kun Snap-on osti Bachon, niin laatu lähti huononemaan.
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tää "uus" linja mitä bahcona markkinoidaan esim. Motonetissä on perinteistä snap-onia ja toimii :)
     
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Toimii roska-astian täytteenö ettei tarvi 2vk välein maksaa tyhjän astian tyhjäämisest..
     
  10. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No ei mulla ainakaan oo ollu moittimista esmes siitä pro-mallin pulttipyssystä joka on ulkoisestikin ihan selvä snap-on.

    Muutamaakin ketjua seuranneena ihmettelen kyllä kovasti että timanteilla ja kullalla vuorattuako sulle pitää kaiken olla että suostut niitä pitelemään käsissäs? o_O
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ama mies
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  12. Rotten

    Rotten Gearhead

    Onks bahco jos ei taho!?

    Joo itellä nyt makitaa, pulttikone, sirkkeli, jäkäsaha, monitoimi, iskukone, pora ja iskevä ruuvvi väännin, 4x 5ah 1 3ah ja yks 4ah akkuja ja nii se soitin ja kaks laturia! Eipä nuo halvat ollu, mut toimii ja tekee! Omaa rahaa laitoin sen tonnin, kaupan päällisenä tuli isäni perintönä tuo pulttikone ja pari akkuu.
    Töissä sit kans pien ja isopulttikone, ja porakone! 2 x 5ah ja 2 x 4ah
    Töihin ois rälläkkä kiva ja kotia (myös) ja kuviosaha! Ja ja ja jos rahaa olisi!
    Yhteen kun lähdet oot vähän naimisissa sit, jos ei haluu sen kolmee eri akkua merkkejä latailla.
    Mutta kuten karpovikin mainitsi, tarttee sit kalleinta ostaa, jos lompakko sanoo vastaan, muillakin / halvemmalla tulee toimeen.

    Esim joskus aikoinaan , halpa rälläkkä, ajoi kyllä asiansa ja pelti leikkaantui. Ja samalla 100€ maksoin ydinjäte lankakoneesta, tuli sillä toimeen, mut... Nyt tuo 500€ lankakone on ihan yhtä juhlaa siihen verrattuna! Ja ajaa koti oloissa asiansa miulle! Töistä ja pajalla voi sit jos vaatii lainata ja tehdä omiin hommiin saumas niillä 2000-4000 koneilla.
     
    Pertti K ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    12v 2.6ah Makita ollut vuodesta 2007 ja vielä molemmat akut toimii hyvin,ollut vuosiakin lataamatta. Ei nyt ole uutenakaan ollut yhtä tehokas kuin uudet 18v mutta joku 250 peltikattoruuvia laitoin akullisella ja välillä oli kolmekin peltiä päällekkäin.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Isällä mactec tms makitan halpismerkki saman ikäsiä. Akku siinäkin vielä kestää hyvin. Ainoa ero nykykoneisiin on akun suht pitkä latausaika.
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    On isällä gern 12v vuodelta 2000 ja sekin vaan ruuvaa Gyproc ruuveja kummasti.
     
  16. Joni.

    Joni. 3rd gear

    täälläkun on menty jo ohi aiheen ja pahasti niin tuli mieleen kun itellä toi milwaukee m18 fid2 226nm vääntö no eihän ne adapterit tahdo kestää pultteja pulttien vääntelyjä niin niitähän on pulttipyssyjä joissa keskellä paikka bitsille muttei taida olla hirveän yleisiä
     
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ei ny timanteil ja kullal, mutta seteleil kitoos..

    Halvoilla paskoilla ei pala muuta ku koneen käämit ja isännän hermot. Ei jaksa ees alkaa moisil.
     
  18. urho3

    urho3 Gearhead

    Ei se välttämättä homman onnistuminen ole siitä vehkeen hinnasta kiinni vaan käyttäjästä. Itse käytän töissä 9.6v makitaa kun se on kevyt ja tehot riittää mennen tullen hommiini. Sitten jos tarvii isompia reikiä paljon tehdä niin ottaa roikkakoneen.
     
    Nikuzai, valpas ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Inlinee vetää 450kg kevytkärriäkin k3500 pikapilla ja selaa odta 5000€ vesijäähdytteisellä pelitietokoneella ja 5g netillä.
     
    Nikuzai ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuo Makita kun oli uutena niin 8mm terä meni 20mm latakkaan hyvästi. Maksoi muuten uutena kahdella akulla ja laturilla 50e. Halvempi pudottaa telineitä ku sen aikuinen Atlas copco joka meni päreiksi.
     

Kerro tästä muillekin!