Slant Six osia Euroopasta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JTS87, 4.8.2019.

  1. JTS87

    JTS87 1st gear

    Tuossa kun on etsinyt Amerikan mantereelta Slantin performance osia, lähinnä imusarjoja ja pakosarjoja tulee persaukiselle väkisinkin mieleen että rahteineen, tullimaksuineen ja ALV:ineen osien hinta nousee melko suolaseksi.

    Onko kenelläkään tiedossa onko moisia putiikkeja Euroopassa, niin sais ainakin sen 24% halvemmalla kun ALV jää pois?
     
  2. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Saksassa on muistaaksen joku mopari putiikki, nimeä en nyt muista...
     
  3. Mopar Madness

    Mopar Madness Gearhead

    Moparshop.de
     
  4. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Ei alv:lta voi välttyä Euroopasta ostamalla, yksityishenkilön ostaessa hintaan sisältyy ostomaan alv. Vähän pienemmällä verolla voi selvitä, esim. Saksassa 19%.
     
  5. MJF

    MJF Double Gearhead

    Joskus olin ostamassa jotain jenkeistä niin myyjä ystävällisesti etsi eurooppalaisen jälleenmyyjä sä. Sieltä kautta jälleenmyyjä tarjosi alennustakin tuotteesta kun olisi ollut asiakas uudesta maasta. Mutta kun tuotteesta oli maksettu jo alvit, tullit ja verot siihen maahan, eikä sattunut oleen eu maa niin sama homma olisi ollut uudestaan Suomeen tuotaessa. Oli siis paljon halvempaa tilata suoraan jenkeistä ilman alennusta ja kalliimmalla rahdilla.
    Slantin osia kannattaa katsella myös Australiasta, https://www.aussiespeedshop.com/product-category/slant-6-chrysler/
     
    xarper tykkää tästä.
  6. JTS87

    JTS87 1st gear

    Tilausta ei tarvitse tullata, koska se toimitetaan EU:sta. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa siitä tullimaksua tai arvonlisäveroa Tullille.”

    Ostomaan ALV toki sisältyy hintaan, mutta säästöä tulisi siitä että rahdit olisi mahdollisesti pienemmät ja sitten tullatessa ei tarvitse maksaa sitä 24% joka otetaan kokonaishinnasta (tuote+rahti).
    Tullimaksu on ihan pisara meressä kun se on jotain 3%, mutta kirpaisee maksaa melkein neljännes päälle esimerkiksi 2000€ paketista:D
     
  7. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Euroopan rahtihinnassa on myös mukana alv. Luultavasti rahti Euroopasta on edullisempi, mutta tapauksesta riippuen europpalainen jenkkiosakauppias voi olla yksi rahastava välikäsi lisää tai sitten ei. Osia tuskin kuitenkaan on euroopassa valmistettu.
     
    Karpov tykkää tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Heitähän joku usa hintaesimerkki niin helpompi kaivella ja funtsia rahahommia
     
  9. Lohis

    Lohis 3rd gear

    Itse tein mielestäni nerokkaasti ja kävin hakemassa ne osat. Jos Cliffordin osista on kyse, niin sillä firmalla ei varsinaisia toimitiloja ole vaan Larry pitää varastoa kotonaan Wildomarissa, mihin hän kyllä auliisti kutsuu käymään. Imusarja, peltisarjat, sovitelaippa Weberille ja joitain tiivisteitä, ruuveja ym. maksoi n.700$. Samalla sai hyvän luennon mm. Obaman politiikasta yksityisyrittäjiä kohtaan ja siitä minkälaista 50-luvulla oli ajaa Hudsonilla kilpaa.
    Kamppeet tuli matkalaukussa eikä niistä tarvinnut maksaa tullissa mitään (kävi tuuri). Säästyneellä rahalla sain ostettua lentoliput, eli Amerikanmatka tuli siis kaupan päälle. Larry sanoi myös, että jos joku haluaa alkaa myymään hänen tuotteitaan Euroopassa, niin halukas voi ryhtyä myös edustajaksi tänne.
    Tarkoitus oli ostaa samalla reissulla myös Dutra dualsit ja herran kanssa käytiinkin kirjeenvaihtoa jotta poikkeisin hänenkin luonaan kun ohi ajettiin. Se kuitenkin jäi kun loppui aika ja ennen kaikkea rahat. Lisäksi ei ollut varmuutta että mahtuuko Dutran valusarjat kiinni Cliffordin imusarjan kanssa. Dutran kanssa pystyy myös keskustelemaan hyvin s-postin välityksellä ja hän lähettää tavaraa postissa.
     
  10. JTS87

    JTS87 1st gear

  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kannattaa katsoa Youtubesta "Understanding Slant Six". Siinä koitetaan selittää minkä takia moottori on käytökseltään erilainen kuin kasit ja mikä sen virittämisessä yleensä menee pieleen.

    Ei sisällä osavinkkejä, ainoastaan koittaa selittää miten tuon moottorin virittämistä kannattaa lähestyä.
     
    isalmela tykkää tästä.
  12. JTS87

    JTS87 1st gear

    Oon sen pätkän nähnyt ja monet muut Ungle Tonyn hauskat pätkät:rotfl:
    Varsinainen tarkotus ei ole tehdä mun slantista varsinaista virimoottoria, lähinnä tarkoitus on tehdä moottorista hyvin toimiva ja erilaisen näköinen.

    Myöskään amerikasta tilaaminen ei ole ongelma ja todennäköisesti vastaavat osat hommaankin sieltä, ajatus oli vaan kysyä muilta ihmisiltä josko he tietäisivät mistä vastaavia osasia löytyisi (mahdollisesti)edullisemmin.
     

Kerro tästä muillekin!