Ilmailupäivässä paha onnettomuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Remmiveto, 18.8.2019.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    oliko vasemmalla miinus kaukosäädin?
     
  2. Pertura

    Pertura Gearhead

    Ja vielä yhtä monennen kerran, tuo eristäminen ei toteudu yhdelläkään Suomen moottoriradalla. Eli siis kiihdytyspyörien katsotaan olevan (liikennevakuutuslain silmissä) liikenteessä silloin kun niillä ajetaan stripillä. Ihan niin kuin Liikennevakuutuskeskuksen ohje kertoo, on rata-ajoneuvot liikennevakuutettava. Se lukee siinä ihan yksiselitteisesti.

    Saattaapi olla, että raastuvassa päädyttäisiin eri tulkintaan, mikäli stripillä käyneitä onnettomuuksia siellä jouduttaisiin käsittelemään. Siinä ei valitettavasti OD:lla käyty huutoäänestys auta, kun lakituvassa tulkintoja tehdään. Tai tulkinnat on itseasiassa jo olemassa, niitä sitten vaan sovelletaan.
     
  3. Seejii

    Seejii Gearhead

    Nämä vakuutusasiat koskevat kokojoukkoa muitakin lajeja kuin vain kiihdytystä.
    Ei pitäisi paskoa hyvää järjestelmää.
    Oli muuten hilkulla että uusimmassa liikennevakuutuslaissa säilyi vakuutusturva kilvanajajlle. Valmisteluvaiheessa oli esitetty siitä luopumista.

    Järjestön pitäisi ajaa jäsenistön etua. Ulkopuolisin silmin vaikuttaa jäsenistö jääneen heitteille. Voihan tietysti olla että Fyyralla on julkiset ja henkilökohtaisemmat opastukset erikseen, mutta ovatko kaikki saaneet riittävästi tietoa asioista?
     
    valpas tykkää tästä.
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Edelleen luet väärästä kohdasta, tuo koskee ainoastaan kalustoa. Henkilövahingot korvataan aina. Vaikka ajaisit olohuoneessa mönkkärillä.
     
    valpas, MadMike ja Seejii tykkäävät tästä.
  5. MadMike

    MadMike Gearhead

    tolla asenteella sun kannattaa muuttaa turkuun...
     
    cutlass cruiser tykkää tästä.
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    öööh...mitä luki juuri yllä.
    Jos on kaukosäädin ei niitä kahvoja käytetä juuri ikinä...kaukosäätimet on langattomia ja takas aiheeseen...
     
  7. Pertura

    Pertura Gearhead

    Mikä Turkuun muuttamisessa on niin hienoa? Vakuutusturva on ihan yksi ja hailee niin kauan kun mitään ei satu, mutta paskan osuessa tuulettimeen alkaa hikikarpalot nousemaan kovemmankin karjun otsalle. Se vahingonkorvausvelvollisuus on ihan oikeasti sillä liikennevakuutuksesta laistaneella, jolloin pahimmassa mahdollisessa tapauksessa puhutaan miljoonakorvauksista. Sitä ei huutaminen ja omat mielipiteet muuta miksikään, ei vaikka oikein polkisi jalkaa lisäksi maahan.

    Ja kuten varmaan joka viestissä olen hokenut, niin Liikennevakuutuskeskuksen tulkinnan mukaan rata-ajoneuvoissa tulee olla liikennevakuutus. Mikä on se taho, jonka sana painaa tässä Liikennevakuutuskeskusta enemmän? Oma mielipide ei ole oikea vastaus, vaan joku vähän virallisempi taho tarvittaisiin.
     
  8. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Tämä on oma väitteesi ja se on valhe.
    Jos jatkat valheen levittämistä, todista että se ei ole valhe.

    Et pysty.

    Ja lentokenttä on eristetty alue.

    "Mikä on se taho, jonka sana painaa tässä Liikennevakuutuskeskusta enemmän?"

    Suomen laki.

    Liikennevakuutuskeskus sanoo radoista näin.

    "Käytännössä esimerkiksi motocross-radat ovat harvoin liikennevakuutuslain tarkoittamalla tavalla eristettyjä alueita harjoitusten tai edes kilpailuiden aikana. Samoin useat moottori- ja kartingradat eivät täytä liikennevakuutuslain tarkoittamia eristämiskriteereitä. Myös varikkoalueet ovat yleensä eristämättömiä."

    Useat moottoriradat on eri asia kuin kaikki.
     
    Muokattu: 22.8.2019
    Custom_Rod ja MadMike tykkäävät tästä.
  9. timant

    timant 2nd gear

    AKK:lla ihan hyvää pohdintaa asiasta

    https://www.autourheilu.fi/verkkolehti/2016/01/uusin-juttu/

    ainakaan noissa malmin lentokentän kiihdytysajoissa alue ei kovin suljettu ole vaikka tietenkin "normaalikäytössä" onkin..
     
    Custom_Rod ja Pertti K tykkäävät tästä.
  10. Pertura

    Pertura Gearhead

    Jos lentokenttä on eristetty alue, niin miten voi olla, että Malmilla on jahdattu hirveä kesken kiihdytysten? Oliko se järjestettyä ohjelmaa? Tai miten siellä jarrupäässä on ollut sienestäjiä jollain kentällä (oliko Hyvinkää)?

    Oikeuskäytäntö on se, mikä tässä painaa. Yhtäkään moottorirataa Suomessa ei vielä taida maailmanhistoriassa olla käsitelty liikennevakuutuslain tarkoittamana eristettynä alueena, siksipä kaikissa muissa ratalajeissa kattojärjestön toimesta liikennevakuutus vaaditaan. Samoin kuin Liikennevakuutuskeskus toteaa yksiselitteisesti, että rata-ajoneuvot on liikennevakuutettava.

    Tuosta poikkeavat tulkinnat ovat siihen asti vääriä, kunnes ne on oikeusasteissa koeponnistettu ja oikeiksi todettu.
     
  11. three hundred

    three hundred Gearhead

    Kyllä jaksatte kinata.... huh huh....
     
    MadMike, Pertti K, jariha ja 1 muu tykkäävät tästä.
  12. Seejii

    Seejii Gearhead

    Tämä on hyvä käydä läpi etukäteen.

    Tyhmä saa olla, mutta kun se koskettaa muitakin niin siihen on puututtava!
     
    MadMike ja päivystäjä tykkäävät tästä.
  13. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Miksi...sehän on vain sun tulkinta...miksi se on oikein ja muut vääriä?
    Mä en tulkitse mitään, luen vain mitä laki sanoo.
    Ja toisekseen mitä liikennevakuutuskeskus sanoo.
    Sun tulkinta taas ei huomioi lakia, vaan väität sen ohi omiasi.
    Mutta ei auta rautalanka eikä mikään...luovutan.
    Olkaa mitä mieltä haluatte, mutta älkää väittäkö että se on totuus, ei ole, se on mielipide ja sillä voi pyyhkiä persettä...se ei ole yhtään sen merkittävämpi.
     
    Custom_Rod ja MadMike tykkäävät tästä.
  14. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Oli mielipide tai laki tai mikä vaan vakuutusyhtiö etsii lakimiehineen varmasti kaikki porsaanreijät ja niin tekisin itsekkin jos olisi miljoonakorvaukset mahdollisesti maksussa. Liikennevakuutuksrn pari kymppiä ei paha hinta mun mielestä ole jos sillä selviää. Miten tässäkin olisi käynyt jos audi olisi vienyt jonkun toimitsijan pyörätuoliin. Olisiko leskirouvalta pyydetty korvauksia?
     
    MadMike tykkää tästä.
  15. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

     
    MadMike tykkää tästä.
  16. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Aikanaan ajoin crossipyörällä nurin ja kyytiläisen pariksi viikoksi sairaalaan. Ja uudelleen koulutukseen kun leikattu jalkapöytä ei kestänyt seisomatyötä.Vakuutusyhtiö sanoi että laitetaan pyörä vakuutuksiin niin vakuutus maksaa kaiken ja mulle se maksoi 300 markaa. Vakuutusyhtiölle varmasti enemmän.
     
  17. three hundred

    three hundred Gearhead

    Miten tää väittely ketään auttaa?? Korkeimmanoikeuden päätös pitäisi olla niin tää väittely loppuu!! Aivan turhaa
    Älämölöö!!
     
    cutlass cruiser tykkää tästä.
  18. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Tässä kun on viistoistavuotta työssään pyörittänyt lakikirjaa ja virkamiesten antamia ohjeita, niin on jo jollakin tavalla tottunut näihin "pykälähommiin".
     
    MadMike tykkää tästä.
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jälkikäteen? :eek:
     
  20. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ei vittu mikään... puhun kokemuksesta.

    Luunkova Juristi ja lain/tapauksen tulkitsija/ oikeudelle oman kantansa uskottavasti esittävä siis...eräskin oli oma työnantaja ja roudasi mm Peter Fryckmanin suomeen... toinen mun luokka ja treenikaveri joka kengitti mm Transpointin (Konginkangas) ja Seppo Lehdon suunsoiton muurien sisälle. Noin nyt parikin luunkovaa tuli heti mieleen itsellä, toki eiväthän he halpoja ole mutta kampittaa meidät mennen tullen ja sanoisin aika helposti esittävät moottoriradat aukottomasti suljetuiksi ja vartioiduiksi jälkikäteenkin tapahtui mitä vaan. Toisaalta onhan harjoitustilanteissa tapahtuneista onnettomuuksista kärhämöity, taisi olla eräs foxbody DTM musse kun puski Porschesta sisään harjoituksisssa mutta toisaalta tätä alla olevaa lipsahdusta viime vkl takaa tuskin liikennevakuutuksilla hoidellaan...

    https://jaridebner.kuvat.fi/kuvat/H...9+Historic+Grand+Race,+Ahvenisto/_MG_9522.JPG
     

Kerro tästä muillekin!