Huonot ja vältettävät työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 13.8.2012.

  1. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Mäoon sitä miältä ollu aina et kannattaa satsata työkaluihin, muuten homma menee nussimiseksi ja rupee vituttaa...
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Stqhlwille on kyl mahtava laadultaan.
     
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jep. on se siroja ja keveitä käyttää. saisi jopa olla paksumpikin varsi että tuntuisi kivemmalta kädessä.

    ja kun alle 70e sai 10kpl stahlwillen lenkkiavaimia päätin ettei ne oo liian kalliit lainkaan "loppuelämän" kestävistä työkaluista. (nytkin saa lähes samaan hintaan saksasta vastaavan setin)

    -----------
    huonoja vältettäviä työkaluja..
    on halvat ruuvimeisselit. hyi hitto kun niiden kanssa menee hermot ja aikaa tuhlautuu kun rikkovat ruuvinkannatkin.

    halpojen mora (ja muut sweden) puukkojen näköiset mutta vielä halvemmat kopiot.

    halvat nimettömät rullamitat. osta nimimerkki ja älä vaan hukkaa sitä niin siinä on kestävä rullamitta pitkäksi aikaa.

    vältä linkkuveitsiä joissa ei ole lukituksia tai huono lukitus, jos terä heiluu avattuna älä silloinkaan sellasta osta. laadukkaankin saa nykyään halvalla ihan kiinastakin. mulla on useampiakin kiinalaisia linkkareita joiden laatu kelpaa moninkertaisesti kalliimpiinkin vertailun.

    halvat mikälie nimisten halpamyymälän sähköisten koneiden sahan terät kanssa on paskoja.. puukkosahat, pistosahat jne. niissä terissä siitä merkkituotteen laadusta kannattaa minusta maksaa.

    halvat käsisahat. vain jos betonilautoja ajattelit hetken sahailla. siihen ei kannata sitä kympin parinkaan hintaista sahaa pilata. mutta muuten siistimpiä hommia tehdessä hyvä saha säästää käsiä.

    itse välttelisin reikäsahoissa niitä joissa on monta eri kokoista terää jokka saa asenneltua yhteen varteen/telineeseen.. yksikään sellanen halpa ei oo ollut oikeen kunnollinen käyttää. kannattaa mielummin päättää&tietää minkä kokoisen reiän poraa ja ostaa sitten sen kokoisen irtoreikäsahan. poraan niin harvoin isompia reikiä etten oikeen tarvi sellasta usein.. siksi ostellut niitä halvimpia tötteröitä ja kironnut käyttäessä. jos jollain on hyvä laatuinen reikäsaha sarja tiedossa saa vinkata.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Se stahlvillen laatu on ihan uskomatonta lenkeissä, räiköissä, hylsyissä...

    On hienoa että on vieläkin työkaluvalmistajia jotka ei ole bahcoutuneita. Uudetkin on ihan yhtä hyvän olosia mitä vanhat.

    Samanalaisia laatuvehkeitä on hultafors ja knipex. Harvemmin saa pettyä. On myös muita hyviä esim. Irwin record ja sellasia joilla joku yksittäinen työkalu on superlaadukas, taitaa vieläkin bahcon putkitonkit ja jakarit olla aika laadukkaita.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Bachon putkitongit made in argentina, toimii, mutta vinot ja ylimääräistä väljää sivusuunnassa.
     
  6. -tl-

    -tl- Gearhead

    Fixit ja Einhel täyttä paskaa...
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lidlin parksiden puukkosahan terät ainakin toimi hyvin. Bahco prizecut käsisahaa saa reilusti alle kympin ja pelaa hyvin.
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ai ei niitäkään tehä enää ruotsissa
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    onkos parksidessä millanen teräkiinnitys? sopiiko milwaukeehen? jos sopii vois ostaa kokeeksi seuraavan kerran joskus vuoden päästä kun tulevat lidliin myyntiin.. nuo ebaystä ostamat halpa terät joita oon käyttänyt viime aikoina ovat tehottomia vrt milwaukeen teriin. uutena leikkaa puhdasta puuta kyllä riittävän hyvin ettei haittaa menoa liikaa (työkseni kun en sahaile vaan huvikseni joskus jotain, siksi vähän heikompi syönti ei harmita liikaa).. ja ei tu itku jos osuukin naulaan tms. taitaa vaan olla enää pari uutta terää jäljellä niin pitäis kai ostaa uusia teriä varastoon.

    juu bahcon käsisahoja oon useammankin ostellut, hyvä hintalaatusuhde.. tarpeeksi halpa ettei haittaa jos vähän ruhjaisee naulaan, terä syö puuta kunnolla kuitenkin uutena. eli ensin on käyttösaha.. sitten kun osuu naulaan siitä tulee se saha joka saa ruostua ulkona sateessakin jossain lautakasan tai oksakeon lähellä missä saattaa jotain katkaisin välinettä yhtäkkiä tarvita eikä jaksa sisälle mennä hakemaaan sahaa, ja lopulta se on se betonilauta saha.. :D se vähän kalliimpi bahcon saha missä on se pehmustettu kumikahva on vaan miellyttävämpi käteen. (tosin.. nykyään yrittää kauheesti välttää käyttämästä mitään käsityökalua jos vaikka sähköisellä saisi sen työn tehtyä. suoraan en osaa kuitenkaan sahata kummallakaan)
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Se perus kiinnitys mikä monessa puukkosahassa on. Mä vaan pakoputkia ja koiranluita sahailen ryobilla niin ei milwaukeesta tietoa.
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    argentiina ja espanja on silti parempi kuin kiina myös bahcon tekemissä tuotteissa..

    ei ne kiinalaisetkaan bahcot huonoi oo, mutta kun saa käytännössä saman laadun muiltakin merkeiltä vielä vähän halvemmalla.. itsekin ostaisin ehkä ennemmin bilteman pitkän takuun työkalun kuin bahcon (jos biltema olisi täällä lähellä.. ehkä ensi vuonna sitten) enemmän se on siitä kiinni sopiiko se bahcon tai muun valmistajan työkalu käteen mukavasti. jos se ei tunnu hyvältä voi sitä shoppailla paremminkin sopivaa ittelleen.

    mutta oon ennenkin maininnut: hyvä tuote on myös se bahcon "sileäpäinen" 80 hampainen räikkäväännin. ovat lähes identtisiä snap-on dual80 räikän kanssa. jos en olisi noita muita räikkä sarjoja jo ostellut niin olisin luultavasti ostanut sen.

    -----------------
    ja ryobissa on suurella todennäköisyydellä ihan sama kiinnitystapa.. ryobi kun on saman omistajaryhmän alaisuudessa toimiva perusbrändi kuin milwaukee on se pro prändi. pirun hyvii tuotteita ryobillakin ollut harrastelija käyttöön.

    aloin miettimään että onko niille puukkosahoille edes olemassakaan muita kiinnitys tapoja kuin yksi standardi kiinnitys?
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Se voi olla. Ryobissa hyvä se sivuläppä mitä vääntämällä saa terän pois/takaisin, ei tarvi itse "hakkuriosan" juuresta pyöräyttää. Toki tämäkin varmaan monessa vehkeessä on.
     
  13. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Millä perusteella "hetitappava"? Mulla on noita halpistunkkeja useita ollut, ja on nykyäänkin. Ikinä ei ole yksikään yhtäkkiä pettänyt. Paskojahan noi on, eikä kestä kauaa jenkkien nostelussa. Nostovoima hiipuu.
    Kapeus noissa on vähän ongelmana, kun ovat vähän huteria epätasaisella pinnalla. Mutta ei kai kukaan mene auton alle minkään tunkin varassa. Ite en vaihda edes renkaita ilman pukkia varmistuksena.

    Noiden "vahvuus" on just hinta, pieni koko ja keveys. Kulkee mukana, eikä vie paljoa tilaa.
     
    Muokattu: 2.9.2019
    FuryIII '71, RAL9005 ja Karpov tykkäävät tästä.
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Eikö ne peltilaturitkaan enää ole toimivia?
     
  15. -tl-

    -tl- Gearhead

    Latureista ei omia kokemuksia, mutta romulavoilla nuita näkyy usein.
     
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Varmaan kun ihmiset ei enää tajua lataamisesta mitään ja ostaa sen c tekin mitä ei kuulemma tartte valvoa.
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jep! Pukkien kanssa ois monta vahinkoa vältetty maailmalla


    Toi pienuus ja keveys ässä ominaisuuksia tunkissa jos sitä mukana kuljettaa tai pitää varastosta rahdata. Metrin pitunen rautamöhkö ei hyvä.


    Puuilon 39€ 2.5t tunkki just sopiva vielä ja 360ast pyörivä varren juuri niin saa eri asennoista ylös tai auton alta. Tukevampi runko ja enemmän nostovaraa kuin noissa halpiksissa ollen silti halpis myös.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Noista halpiksista osa lähtee vuotaman tai laskeutumaan pienen käytön jälkeen.
    Joka kerran kun olen purkanut vuotavan tunkin, niin öljyn seassa ollut työstölastua.
    Sen jälkeen piruuttani purin heti oston jälkeen, niin yllättys, löytyy lastua öljyn seasta. Putsasin hyvin ja uudet hydrauliöljyt sisälle. Ei ole alkanut vuotamaan tai laskeutumaan itsestään.
    Toki aina pukilla pitää varmistaa.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  19. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Niinpä. Minulla on yksi Einhell iskuporakone mitä en saa kuolemaan. Huonolla huollolla. Kaksi kylppäriä piikannut puhtaaksi, sekoittanut laasti ja maalia. Käyttö ollut erittäin huoletonta koska tarkoitus oli hakea uusi takuuajan sisällä. Ikinä ei vaan ole ilmaantunut mitään vikaa.
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Einhelin yksi vika nykyään on hinta. Akkuvehkeetkin ryobin hintasia
     

Kerro tästä muillekin!