Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Prätkäpuolella on varmaan vaikuttanut mopoautot ja mönkkärit, prätkäkorttien suosio on tippunut kun ei tarvi enää sitä kevaria hommata. Autopuolella en kyllä näe suurta mielenkiinnon hiipumista nuorten keskuudessa, melkeinpä päinvastoin
     
  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Nuoret nykyään sovittaa vanteita ja poppivehkeitä tai teippailee kuvioita auton/moottoripyörän kupeisiin. Kukaan ei enään ymmärrä tekniikan päälle ja laita tee moottorille mitään. Ajaa vaan niin kauan kuin se sammuu.
     
  3. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Niin suurin osa tapahtumista on ihan muita kuin näyttelyitä, siis sellaisia mihin ajetaan sillä harrastevehkeellä paikanpäälle. Niitä on useampia joka viikonloppu ja viikollakin pienempiä kokoontumisia
     
    Pertti K ja Impala76 tykkäävät tästä.
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tän tekstin kanssa oon ihan samaa mieltä.

    Hiljentyneet on kesät ja tottakai se tuntuu, että kalustoa on liikkeellä kun käy ne kerran kuukaudessa/kesässä olevat tapahtumat mihin väki just jaksaa ajella. Muuten sitten onkin hiljasta.
     
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Jokainen näkee tietysti asiat omalta kantiltaan ja ehkä paikkakunta vaikuttaa myös mitä siellä tienpäällä näkyy.

    Mun mielestä täällä pk seudulla näkyy harrastejenkkejä ajossa arkisinkin ihan säännöllisesti.
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Nykyään ihmiset käyttöautoilee vanhemmalla kalustolla kuin mitä kasarilla harrasteltiin
     
    Pertti K tykkää tästä.
  7. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    On pelkkää harhaa että vanhoja harrasteita näkyisi nykyään vähemmän liikenteessä, ei niitä ole koskaan näkynyt
     
  8. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Työntävät vain monet enemmän kantti-volvojensa koneista pihalle kuin vanhat kyrvät vinkkeleistään vaikka eivät osaakaan kaasarinsäätöjen kansanperinnettä.
    Ja vielä ajavatkin niillä vappuparaatin ulkopuolellakin. ;)
     
    Pertti K ja Karpov tykkäävät tästä.
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Tuntuu että se ketkä ottavat normaali enemmän ulos ovat 20% siitä mitä ennen on ollut. Kun ajaa viikonppuna kylällä lauantai iltana se että törmää kunnon jenkkiin on 30% illan aikana ja pääasissa vastaan tulevat viritetyt autot onkin sitte vapari bemareita jossa kauheet äänet.... ainakin täällä niin. Jos autoja on niin niitä ei nää ajelemassa seisovat tallissa.
     
  10. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Suurinosa tämänpäivän tapahtumista on tosiaan sellaisia mihin ajetaan sillä omalla harrasteautolla. Esim pick-nick tai Linnacruising. Molemmat paisuneet todella isoiksi tapahtumiksi.. Kyllä niihin ainakin hienoa kalustoa riittää vuosi toisensa jälkeen, jokaista autoa ajaakin joku todennäköisesti ainakin jollain tasolla harrasteautoilun olemassa olosta tiedostava ihminen...
    Ainakin täällä Varsinais-Suomessa näkyy päivittäin vanhoja USA harrasteautoja liikenteessä kesäisin..
     
  11. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Itsestä ainakin tuntuu että kuopion seudulla on liikkuvaa kalustoa enemmän kuin silloin 90 luvun lopussa jolloin tuli pyörittyä kaupungilla paljonkin. Välillä jopa bongaa siltä ajalta tuttuja autoja. Silloin aikanaan tuntui että kesän kohokohta oli jos bongasi sellaisen mustan 69? chargerin kaupungilta mikä silloin siellä vaikutti (missä lie nyt) niin tältä kesältä useanakin päivänä oli tuli bongattua 2 eri 69 chargeria. ja mustangeja pyörii useita (musta 65, sininen ja valkea 70 luvun alun malli ja oranssi avo, uudemmista puhumattakaan), samoin vanhoja pick uppeja olen muutamaan eri yksilöön törmännyt, cadillaceja useita. nämä siis ihan virka-aikaan päivällä...sanoisin että kuopio on vilkkaampi kaluston suhteen nyt kuin 90 luvun lopussa.
     
  12. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Hiljentyneet..? Ei ainakaan täällä Varsinais-Suomessa. Joka kesäviikonlopulle löytyy useampi usa-harrasteauto tapahtuma, siitä vaan valitsee mihin menee. Uutena trendinä tuntuu olevan arki-iltaisin olevat kokoontumiset joita nyt parina edeltävänä kesäna alkanut ilmaantumaan.
    Seuraavaksi varmaan heitetään "ennen ajeluun ei tarvittu kokoontumisia" kortti pöytään.
    No ei tarvita nykyäänkään. Päivittäin näkyy virka-aikaan vanhoja usa-harrasteita kesäisin ajossa. Välillä talvisinkin. En osaa sanoa onko arkiajelua nykyään enemmän vai vähemmän kuin kutaisella 80 luvulla koska olin silloin vielä niin nuori etten näistä kuviosta vielä ymmärtänyt mitään. Isäukko oli kyllä harrastetouhuissa jo silloin mukana.
     
    Mija tykkää tästä.
  13. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mites paljon teidän harrastukseen vaikuttaa kuinka moni muu sitä harrastaa? Harrastatteko itsenne vai muiden takia? Onko sillä omalla harrastejenkillä kiva ajaa vai ei? mitä lisäarvoa teille tuo kuinka monta harrastejenkkiä te näette missä milloinkin?
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aluekohtaisia eroja varmasti on. Sielläpäin missä tulee vaikutettua ja ajeltua niin omien havaintojen mukaan on vähentynyt.

    Se on vähän niin ja näin! Helppo esimerkki: kaveri kävi täällä just ja ihmetteli audi 80 varsinkin farmarimallien määrää, mulle oli ihan perus kun nään niitä lähes joka päivä. Kaveri ei toisella puolen Suomea ollut vuosiin nähnyt.

    Mulla ei oo ainakaan vaikuttanut yhtään ikinä. Alotin yksin ilman isän tai kaverin esimerkkiä, en käy missään alan tapahtumissa tai cruisingeissa ja yleensä vielä autot on sellasia mitkä on muiden mielestä kamalia tai epähaluttuja. Toki siinä raja menee ettei mullekaan jenkki ole mikään strarus/voyager tms
     
  15. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Niin, kun sain ajokortin 80-luvun alussa, niin kylillä pyörineet jenkkiautot olivat 10-20 vuotta vanhoja. Vanhemman jos näki niin oli hyvin poikkeuksellinen tapaus. Mun mielestä vanhoja autoja liikkuu nykyään huomattavasti enemmän, ja uudemmat jenkit ovat massaan sulautuvia käyttöautoja.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  16. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Nykyään monet käyttöjenkitkin on jo museoikää lähestyviä autoja.:D Jos pitäisi 80-luvun malliin luokitella jenkkiautoja niin ne kaikki harrastejenkit olisi 2000-luvun jenkkejä.
     
  17. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    10-20v ikäinen harrastejenkki joo… oma käyttöjenkkimuovihemijeeppi on rupee olee 15 ikäinen! Kohtahan sekin on jo klassikko!

    90 luvulla kun ostettiin kaveriporukassa ekoja harrasteautoja, niin esim kaverin -80 chevy pickuppi oli silloin uudempi kuin hänen käyttöautonsa on olleet ikinä tähän päivään asti! :) mun -72 camino oli sentään ostaessa 21 vuotias, siis ihan supervanha! Ja 242 volvo jolla ajelen on 44 vuotias. -80 luvulla rodit oli nelikymppisiä! Niin se aika kuluu.
     
    Impala76 ja redneck1 tykkäävät tästä.
  18. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Kun isä osti ekan käyttöjenkkinsä niin se oli vasta jotain 12-vuotta vanha. Nykyään ajellaan 29-vuotta vanhalla autolla.:rotfl:
     
  19. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Suomalainen rodi oli 80-luvun alussa 42 vuotta vanha. Muita ei ollut.;)
     
    cutlass cruiser tykkää tästä.
  20. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ja sodan jälkeen kun roddailu alkoi toden teolla jenkeissä, aihot oli vissiin tota 10v ikää suunnilleen! Silti ne oli hot rodeja!
     
    Pertti K tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!