Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Onhan se uretaani sellasta umpisolukkoo. Toki kaikista aineista menee ilmankosteus läpi, mutta vauhti vaan vaihtelee.
    Pelkkä teippi ei tahdo riitää uretaanisaumoissa. Mitä sitten, kun liima kuivuu teipistä? Tiukka pontti olis paras.
     
    Muokattu: 3.12.2019
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Jossain on ollu juttua toisin päin, että vesieriste ei estä ilman kosteuden läpimenoo, mutta se tiiviimpi erikeeperi, sitä ei läpäise ilmaan sitoutunut kosteus. En oo tuota tarkistanu, ihmetelly vaan, että onko sittenkään noin.
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Tsemppiä vaan Caminon rakentamiseen. En minä ainakaan yritä, kuin auttaa ajattelemaan. Päätökset on aina rakentajalla, valvojalla, ja viranomaisilla, jotka ovat rakentet hyväksyneet.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Sanotaan näin että niinkun tossa teippiasiassakin niin makuja/tapoja ja ennenkaikkea niitä viisaita neuvojia on aina niin jokalähtöön että ainahan sitä onnistuu jollekin pyllistämään jos jollekin kumartaa.

    Jos tietäsitte miten tuo vanha talli on tehty ni suurin osa pyörtyis, mutta niin vaan on jo ~20v ollu toimintakunnossa eikä oo oirehtinu märäntymisellä :D

    Ni siihen nähden tää uus tallihan on suorastaan luksusta ja mikäli tavotteet pitää ja perse kestää pitää ympärivuoden tasalämpösenä niin tuskinpa tulee ongelmia minkään suhteen ;)

    Eriasia jos lähdettäs tekemään oikeesti isolla rahall viimesenpäälle aaaa+ energialuokkaista teollisuushallia ni sit vois joku jo oikeesti päästäkin ihon alle kommenteillaan :D

    Tällä hetkellä on mukana ollu kummiskin insinööriluokan suunnittelijoita ja ammattiraksamiehiä/-valvojia ni tuskin tää nyt ihan perse edellä puuhun menee :rolleyes:

    Ideoita ja ajatuksia saa ilman muuta tähän topicciin laitella ja ne on tervetulleita mutta ei aleta jänkäämään tässä kun sen voi tehdä ennemmin ihan siellä tallinrakennus-topicissa :) tää on enempi tarkotettu olemaan ihan vaan semisti päiväkirjamainen/blogi siitä kun perseaukinen perheenisä yrittää saada aikaiseksi tiloja missä rakentaa tulevaisuudessa muksujen kanssa lisää linttoja tähän paskalandiaan ajettaviksi :p
     
    miguelo, wilburi, Bukero ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Joo,ei sotketa Caminon prokkista enempää mutta sanotaanko nyt vaikka näin että kyllä näistä asioista on perillä moni muukin kuin sinä Valpas,varsinkin siitä miten perinteinen höyrynsuluton rakenne toimii ja mihin muodostuu kastepiste vai muodostuuko.;)
     
    Jussi289 ja valpas tykkäävät tästä.
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Yleensä kovimmat tietäjät näissä hommissa on niitä jotka ei ole koskaan rakennustyömaalla käynytkään.
     
    isalmela, Inlinee ja falcon1 tykkäävät tästä.
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Turha kommentti tähän osioon....
    Pitää sitten jatkaa, ja korjata, kun kerran tommosen kirjoitti.
    Kyllä teoriat pitäs ensin opiskella, ja ymmärtää. Vasta sitten pitäs päästää soveltamaan ymmärtämiään asioita rakennuksille. Muutamat menee rakennuksille vain tekemään, ilman soveltamiskykyä.
    En mää enempää tätä Caminon rohkeeta ketjua ala sössiin.:D Enkä tarkoita tuossa edellä Caminoo.:)
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    :rotfl: Ei siellä mitään teoriaa lueta, rt-kortti on sitä varten jos ei tiedä miten joku asia pitää ratkaista.
     
  9. palontie

    palontie Double Gearhead

    Suomistoliitto on täynnä kosteita ja homeisia ja hengittämättömiä tönöjä,kiitos siitä kuuluu sokeasti rt-kortteja toljottaville.
     
    Camino'79 ja valpas tykkäävät tästä.
  10. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Tästäpä syystä saatoinkin mainita jotain siitä muovin käytöstä omissa rakennelmissani :D ennemmin vaikka pikkusen perseelleen hengittävämmillä materiaaleilla kuin muovitettuna ja pullo-efektillä homeeseen.. ei kuulu eikä tule kuulumaan muovi mun rakentamiseen muuta kun aluskatteessa :)
     
    palontie, Inlinee ja musta78 tykkäävät tästä.
  11. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Teetkö perkele viemäritkin valuputkella ja vedet kuparilla...?:DMillä eristit betonilaatan...?:D
     
  12. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No joo joo, ei nyt tarvii alkaa saivartelemaan kun seinien/katon eristämisestä puhuttiin :poff:
     
    Ace66 tykkää tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Liekkö yksi syy miksi tässä maassa rakennetaan paskaa jollei tartte ymmärtää teoriasta mitään ja kaikki ajattelu on ulkoistettu jollekkin profeetta aallon rt-koraanille?

    Surullisen kuulosta.
     
    palontie ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  14. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Eikös kannattais haastella perinnerakentajia toki ne suurimmaksi osaksi restauroi suojeltuja kohteita, kosteudesta kun puhutaan se on yhtä kuin vesi ja se miten sen kosteuden tiivistää sisä rakenteisiin tarkoittaa et se muuttuu tiiviimmäksi eli vielä huonommin pois siirrettäväksi. Rakenteet pitää vain olla niin ratkaistuja et se ilma jota hengitämme myös painovoimaisesti pystyy liikkumaan siellä rakenteiden sisällä sekä luovuttamaan ylös ulko ilmaan kiertonsa mukana rakenteista tullutta ilma massaa. Esimerkiksi bituliitti jota käytetty iät ajat tuulensuoja levynä onkohan sekään hyvä luovuttamaan eristeistä poistuvaa kosteutta, varmaan kyllä tuulen pysäyttää mutta mites toiste päin.
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Pääasiallinen syy on liian tiukat rakennusaikataulut.

    Onneksi nyt on monilla työmailla havaittavissa kuivaketju10.
     
    Muokattu: 5.12.2019
    Camino'79 tykkää tästä.
  16. Diktaattori

    Diktaattori 2nd gear

    Eiköhän ne oikein tehtynä toimi kosteutta sitovat ja luovuttavat kun myös paksut eristeet muovisululla kun oikein tekee. Valesokkeli ja maanvarainen laatta ilman kapilaari katkoa on pahimmat, ja minun vanhassa talossa oli niistäkin molemmat ja ei ongelmia. 100 lasivilla heti paperin takana tiilimuurausta vasten ja ei hometta missään ja se talo oli tehty 1965. Eli eiköhän toi sinun talli tule pelaamaan mainiosti ja jos se riittää että vaikka 50v kestää? Ja onhan sulla tulo ja poisto ilmat niin mitä sekään haittaa jos rakenteissa olisi hometta jos se ei pääse sisäilmaan
     
    Rusty ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Jotakuinkin juurikin näin. Ja tosiaan edellinen talli on varmasti tehty juuri niin päin persettä kuin olla ja voi mutta dilti ~20v toiminut ilman moitteita, joten uskoisin että tämmösessä/llä käytöllä ei oo IHAN niin justiinsa. Ikuistahan ei oo kun jeesustelu ja politiikka ;)

    Mutta joo, on tätä sentäs yritetty tehdä huolella mutya esmes se että tehty raakatavarasta ni runkopuiden mitat heittäny pahimmillaan liki 3cm ni mitä lottootte saako tästä "tiivistä" ikinä?! Kunhan perse kestää lämmittää niin eiköhän tuo tuuletus ole huolista pienin :D
     
    Diktaattori tykkää tästä.
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Uskoisin että ajaa mainiosti asiansa.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  19. valpas

    valpas Gearhead

    82,5m2, ja 4m korkeus. Energia tulee vain sähköverkosta tällä hetkellä. Viime kuun sähkölasku noin 60 Euroa, ja työskentelen siellä joka arkipäivä, eli kompura käy usein, ja muutakin sähköö käyttävää tulee käytettyä.
     
  20. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    93,5m2 ja 4m. Sisäkorkeus plus parvi 2,5mx12m 2m korkeana ni saas nähä. 3-toimikattilalla lämmitys lattialämpöön jne. Ni vaihtelua varmasti tulee. 5,5kw kompura, 250a hitsikone ymsyms. Ni eipä tuota ilmasiks pidä toimintakunnossa kukaan :D
     

Kerro tästä muillekin!