huutokaupat.com

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 18.7.2016.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Lukeehan siinä ilmotuksessa aina että hintaan lisätään alv.
     
  2. hot1930

    hot1930 Gearhead

    Toi on kyllä aika harmaalla alueella, että onko myyjän ilmoittama "hintaan lisätään Alv." edes laillista. Kuluttajasuojan mukaan myyjän on ilmoitettava (kuluttajalle) selkeästi tuotteen/palvelun lopullinen hinta myynnin yhteydessä arvonlisäveroineen eikä mitään laskutehtävää. Suomessa on ainakin 3 erillaista alvia, eikä verokannan selvittäminen ole kuluttajan velvollisuuksiin kuuluvia tehtäviä. Tosin Huutokaupat.comin tavarat nyt on pääsääntöisesti 24%:n alvilla olevaa romua.

    Sitäpaitsi olisihan ostajalla oikeus käyttää kuluttajasuojalain mukaista 14 vrk:n peruuttamisoikeuttakin ja siitä on jo olemassa ennakkopäätöksiäkin, ainakin Kuluttajanriitalautakunnassa.
    https://asianajajaliitto.fi/2015/10...uppa-peruutusoikeus-yksinkertainen-menettely/
     
    exchevelle, Gary Grand ja viikinki75 tykkäävät tästä.
  3. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Tuo huutokaupat.com ei anna vaihtoehtoa sille että voisi laittaa ilmoitukseen huutohinta
    sis alv kun laittaa sinne ilmoituksen, on siellä muitakin "puutteita".

    Tai saa sen toki itse kirjoittaa tekstiin, muttei sille ole "rastia".
     
  4. fishbone

    fishbone Gearhead

    Onhan siellä alvitontakin tavaraa.
     
  5. helskutti

    helskutti 3rd gear


    kyllä siinä jätetäänkö sitova tarjous kohdassa lukee aivan selvästi olet tarjoamassa tämän verran alvin kanssa jos ei sitä osaa tai tajua lukea kannattaa pysyä kivijalka kaupoissa.
     
    Ässä., Carpenter ja Pannu H-D tykkäävät tästä.
  6. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Myönnän, en ole huutokaupat.comin sääntöihin perehtynyt, mutta esim. nettiauton säännöissä mainitaan alvista näin:
    Yleiset ohjeet ja säännöt ilmoittamiseen
    Kuka tahansa voi jättää omistuksessaan olevan henkilö-, paketti-, kilpa-, tai kevytkuorma-auton myytäväksi Nettiautoon. Kilpa-auto -osastolla auton tulisi olla kilpailuvalmis. Autot on jaettu tieliikennekelpoisiksi ja ei tieliikennekelpoisiksi. Tieliikennekelpoisen auton tulee olla sellaisessa kunnossa, että sillä voi ajaa päivittäin liikenteessä ilman erityistoimenpiteitä. Kunnostusta vaativat, projektit ja muut autot on merkattava ei tieliikennekelpoiseksi. Kolari-, purku-, ja varaosa-autoille, sekä osille on omat osastonsa Nettivaraosan puolella.
    Kuvien tulee olla itse otettuja, tai niiden käyttöön on oltava lupa kuvaajalta. Vähintään yhdessä kuvassa tulisi näkyä auton rekisteritunnus.
    Auton hinnaksi tulee laittaa sellainen hinta, jolla auton olet valmis myymään. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää merkintää ei hinnoiteltu. Tax-Free auton on oltava merkitty Tax-Free merkinnällä. Mikäli ilmoituksessa käytetään ALV-väh.kelp. / Sis. ALV:n merkintää on hinnan sisällettävä arvonlisävero.
    Tarkista, että auton tiedot on oikein esim. vuosimalli, varusteet, ym. tiedot. Myös ilmoituksessa käytettyjen hakusanojen tulee vastata myytävää autoa.
    Osto- ja vuokrausilmoitukset eivät toistaiseksi ole tervetulleita Nettiautoon.
    Jos olet epävarma, mihin palveluun ja osastoon ilmoituksesi kuuluu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme arkisin palautelomakkeelta tai puhelimella 0600 - 04070 (puhelun hinta 0,38e /min + pvm, ark. klo. 9-16).
    HUOM ! - Nettiauto.com valvoo ilmoittelua ja kaikista ohjeiden vastaisista ilmoituksista saattaa seurata ilmoituksen mitätöiminen palvelusta ilman ennakkovaroitusta.
     
  7. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Niinpä, eikä sillä väliä jos huutohinnan päälle tulee alv ja vaikkei sitä saisi vähentääkään
    jos ostohinta jää kuitenkin kokonaisuudessaan järkevälle tasolle.
     
  8. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Niin, siinä on se "pieni" ero, nettiautossa pitää sisältää, huutokaupat.com:ssa lisätään.
     
  9. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mulla on kyllä muutenkin sellainen käsitys, että ihan lain mukaankin ALV-väh.kelp.- merkintä ei vaikuta yksityisiin millään tavalla. Eli yrityksen ostamana hinnasta VÄHENNETÄÄN se ALV, eikä yksityisen ostamana LISÄTÄ sitä. Eli hinta pitää olla kuluttajalle todenmukainen.
     
    exchevelle, Gary Grand, Jussi289 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Siltikin nettiautossa aina riittää näitä liikkeitä, jossa ilmoitustekstissä ilmoitetaan, että alv lisätään hintaan.:confused:
     
  11. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Tällaanen käsitys mullakin asiasta on että tuotteen hinta tulisi sisältää alvin jos ja kun tuote on kuluttajan ostettavissa...
     
    Gary Grand ja viikinki75 tykkäävät tästä.
  12. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Juu niin riittää, harhaanjohtavaa.

    Puhumattakaan niistä ketkä päivittävät ilmoitukseen: myyty.

    Haluavat vaan luoda kuvan että meillä kauppa käy, vaikka ainakin mulla tulee heti
    negatiivinen kuva toiminnasta!
     
    Gary Grand, Jussi289, Pertti K ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. hot1930

    hot1930 Gearhead

    Kysymys ei ole siitä että osaako joku vai/ tai ei muuten vaan tajua, vaan siitä että täällä noudatetaan Suomen lakia. Vaikka Suomessa on sopimusvapaus, niin silti kaupan osapuolten väliset/ keskinäiset ehdot ja sopimukset ovat pätemättömiä mikäli ne ovat vastoin lakia.

    "Kulutushyödykkeiden tai palvelujen myynnissä on noudatettava kuluttajansuojalakia. Kuluttajansuojalain 2 luvun 8 §:ssä säädetään, että kulutushyödykkeen markkinoinnissa on ilmoitettava kokonaishinta veroineen.
    Myyjän on ilmoitettava selkeästi hyödykkeen lopullinen hinta arvonlisäveroineen myynnin yhteydessä. Jos myyjä ei ole arvonlisäverovelvollinen, niin hinnassa ei ole eikä siihen myöskään lisätä arvonlisäveroa."
     
    exchevelle, miguelo ja Pertti K tykkäävät tästä.
  14. hot1930

    hot1930 Gearhead

    Nettiauto.comin kohdalla tilanne on hieman toinen. Jos käytetty auto on aikaisemmin ollut alv. verovelvollisen yrityksen omistuksessa (sis. alv:n) ja ostajana on alv-verovelvollinen yritys, niin silloin ostaja (yritys) saa autosta alv-palautuksen. Mutta jos auto on ollut/ tai on yksityisen omistuksessa, niin silloin ei yritykselläkään ole tuota alv-vähennysoikeutta. Kuluttajalle tällä asialla ei ole merkitystä, se kun ei saa alvia vähentää mistään.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Alvin kanssa = Sisältäen alvin? No sittenhän siinä ei pitäis tosiaan olla mitään epäselvää.
     
    hot1930 tykkää tästä.
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Siellä riittää vaikka minkälaisia myyjiä, mutta nykyään sentään on kalvinappi myös yritysten ilmoituksille. Ennen ei ollut.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ettei olis liian helppoa niin jos arvonlisävelvollinen yritys ostaa alvittoman vaikka pakun kun harvat saa henkilöautosta sitä vähentää mutta niitäkin tietysti on ja käyttää tätä pakua sitten alvilliseen yritystoimintaansa, niin hups heijaa, siinä meille tulikin alvillinen auto myydessä. Että voipi sen yrittäjä ilman alvia ostaa jos on riittävän halpa tai muuten vaan just sen tahtoo.
     
  18. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos yritys ostaa alvittoman koneen/laitteen ja käyttää sitä tuotannollisissa töissään niin se muuttuu alvilliseksi. PAITSI EI autot.
    Eli alvittomaan pakuun EI alvi palaudu ikinä (rehellisesti.)
     
    zuinula tykkää tästä.
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Saattaa olla että olet oikeassa mutta sitten Kouvolan verotoimisto on väärässä. Olen nääs ottanut autoliikkeeseen vaihdossa lava-pakun joka oli vaihtoon tuovalla yrityksellä heidän ostaessaan alviton ja sitten verollisessa käytössä heillä ollessaan. Se oli sitten verotoimiston mukaan muuttunut verolliseksi. Tietysti jos laki on sittemmin muuttunut niin siihen en ota kantaa.

    näköjään joulukuun alussakin 2019 oli vielä niinkuin sanoin.

    https://www.y-lehti.fi/arkisto/artikkeli/1403/Yrityksen+autokaupoissa+kummittelee+alvari

    Voi paska, läppäriltä näkee paremmin. Juttu olikin 2007 vuodelta alunperin. No ihan sama, oli miten oli.
     
    Muokattu: 16.12.2019
  20. Mac

    Mac Gearhead

    Hivenen aihetta sivuten.
    Nyt näköjään tuo Rintajoupin oma huutokauppasivustokin päivittyi ja niihinkin huutoihin lisätään nykyään sitten 125€ toimistomaksu.
     

Kerro tästä muillekin!