Mistä ostatte katkaisu/hiomalaikkanne?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Akseli von Gardan, 14.5.2010.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Ostin Etrasta 1mm/125 parhaiksi mainostettuja Tyrolit-katkasulaikkoja. Ekalla tehdessäni, en saanu, kuin pari milliä kulutettua kehää, kun repes keskiö irti. Ei siinä juuri vahinkoo päässy tapahtuun, kun laikan ulko-osuus vaan pysähtyy, ja käänty vinoon, keskiön painaessa sen sivuun niin, että kehä pikkusen murtu. Ihan suorassa katkasussa meni, ei ollu yhtään taivutusta. Yhdeksän olis vielä, joiden kanssa pitää painaa vähemmän, kuin mihin oon tottunu.
    Samalla tavalla tein hommia, kun Motonetista aiemmin ostamillani Bosch:in vastaavilla laikoilla (jotka on semmosessa 10 kappaleen peltirasiassa.)
    Tyrolitin laikassa ei oo keskiössä muuta, kuin se pelti vahvikkeena.
    Boschilaisessa on pellin lisäks joku lisävahvistus. Kertaakaan ei keskiö oo niissä revenny.
     
  2. Toke

    Toke Gearhead

    Meillä töissä ollaan kanssa huomattu tyrolitin heikkous. Etran myyjän mukaan asiaa selvitetty ja on ollut joku virheellinen erä, väärä sideaine tms.... Mutta ne räjähtelee silmille ihan miten sattuu
     
  3. meteor

    meteor Gearhead

    Hyvä katkaisulaikka on Norton omega, kestää todella pitkään ja myös leikkaa. Ainakin Kinex myy Nortonia ja varmaan moni muukin.
     
  4. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Carbonrudum oli hyvä .Myyjää en tiedä.
     
  5. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    kiinasta,on ollut parempia kuin suomen kaupoissa myydyt 1mm laikat
     
  6. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Joskus olen löytänyt niin "laadukkaita" kulmahiomakoneen katkaisulaikkoja, että noin 5 sekunnissa koko laikka oli mustana pölynä tallin lattialla. Materiaalin vahvuus olisi sopinut paremmin pahvin kuin metallin katkaisemiseen. Oma moka kun erehdyin jostain tarjousmarketista ne ostamaan.
     
  7. hodis

    hodis 3rd gear

    Olikohan aikoinaan Rasta merkkisiä laikkoja jotka haihtu pölynä ilmaan, muuta ei tapahtunut. Tyrolitia tullut nyt viimeaikoina ostettua ja millisiä en käytä kuin muoviin ja rosteriin. Liian kalliita tuhottavaksi kun ei nuo ohuet kestä oikein sivuttaisvääntöä juuri yhtään, sitä kun meinaa tulla pahoissa paikoissa leikatessa. Jää noita isojen laikkojen jämiä, niin käytellään nekin pois. Naapuri toi kokeeksi Venäjältä 125 katkaisu- ja lamellilaikkoja, jotka hintaansa nähden ok.Wurthiakin tuli joskus sahattua useampi paketti. Monella merkillä voi olla sama valmistaja, Wurthin ukko ei suostunut kertomaan mistä laikat tulee, sanoi vain että eivät tee itse.
     
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kiinasta nuo minun boschilaisetkin on tulleet.
     
  9. valpas

    valpas Gearhead

    Toimivia, ja suht tehokkaita ovat olleet. Suht halpojakin, alle euron/laikka.
     
  10. stana

    stana 3rd gear

    Venäjältä on mnun laikat. Purevuuteen ja kulumisnopeuteen vaikuttaa myös mille aineelle se on tarkoitettu.
     
  11. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Würthin laikkoja kaikkein mieluiten, ne kestävät pitkään mikä kompensoi hintaeron halvempiin ja tulee vähemmän hiomapölyä. Tosin eivät tunnu haukkaavan ihan yhtä innokkaasti kuin muut merkit mutta ei se haittaa kun tekee ajankulukseen eikä urakkapalkalla.

    Näitä ei tosin saa juuri muualta kuin Würthin liikkeistä.
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Paitsi esim. Puuilosta saa wurthin tavaraa.
     
  13. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ite ostin Rhodiuksen millisiä ja sitten lensi mitäänleikkaamattomat wyrthit roskiin. Tuplanopeudella sujuu hommat noilla rhodiuksilla, ei se rälläkän ääni niin kiva ole että kuuntelis yhtään pidempään kuin on pakko.
     
    Camino'79, sleepercooler ja generalo tykkäävät tästä.
  14. generalo

    generalo Gearhead

    Rhodiuksista itsekin tykännyt. Toinen on Ima Gold. Nykyisistä, Tokmannilla myytävistä Mirkan laikoista ei ole kovinkaan hyviä kokemuksia, ne Kraftin laikat vasta paskoja onkin.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    Onko ne hyviä?Paljos ne Kostamuksessa maksaa?
     
  16. stana

    stana 3rd gear

    Kyllä minä olen saanut tehtyä mitä tarttee, hinta riippuu mistä ostaa, joka rautakauppa niitä tyrkyttää. Milliset katkaisut on jossain paikoissa vitriinissä, kysymällä löytyy, olisko hinta samoja kuin kiinasta ebayn kautta? Kympillä saa jo melkoisen laatikon 125 laikkoja. Ja tottakai saa myös kappalettain, 125mm lamellit on ihan ok kans.
     
    palontie tykkää tästä.
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Täytyypä pyytää kaiffaa tuomaan,kun en oo enää käynyt tankkaamassa Venäjällä.
     
    stana tykkää tästä.
  18. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Oletteko muuten tietoisia, että laikoissa on "parasta ennen" -päiväys. Stanssattu metallirinkulaan.
     
  19. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ne on parasta ennen metallirinkulaa.
     
    eilhik tykkää tästä.
  20. oml

    oml Gearhead

    [​IMG]
    Töissä oli kuvassa näkyviä katkaisulaikkoja. Yhtään laikkaa en saanut ajettua loppuun asti, vaan yleensä laikka murtui tuosta teräsrinkulan ympäriltä tai sitten laikan leikkuupinta hajosi. :odrealmad: Ainut hyvä asia laikoissa oli tuo muovirasia mihin pystyi laittamaan vaikkapa ruuveja.
     
    palontie tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!