Käsittelymaksu tulliselvitettäville lähetyksille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Swinger71, 6.2.2020.

  1. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    En tiedä onko aiheesta vielä täällä mutta nyt ainakin on. Eli 31.1.2020 on postilla otettu käyttöön kyseinen maksu. Maksu pitää maksaa kaikista paketeista jotka kulkee tullipostin kautta. Kun tekee itse nettitullauksen niin pitää mennä erikseen postin sivuille ja maksaa erillinen 2,90 euron käsittelymaksu. Tullin sivuilla tästä ei mainita mitään.(ainakaan vielä). Ihmettelin kun ei alkanut paketti lähteä viikkoon tullista. No sitten kun lopulta sain postin asiakaspalvelusta henkilön kiinni kertoivat että tuollainen maksu pitää maksaa. Näytti vielä olevan että ainut vaihtoehto on korttimaksu.
    https://www.posti.fi/fi/asiakastuki...ittelymaksu-tulliselvitettaville-lahetyksille
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Mikähän tuon(kin) maksun laillisuus on...
     
  3. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Suomi kyykkyyn :)
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Postin tekohengittämistä koko juttu.
     
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Kyllähän sillä taas jonkun golf osakkeen rahoittaa.
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Muistelen, että kun posti on joutunut kuskaamaan niin paljon kiinan paketteja ilmaiseksi, niin se sai lakiehdotuksen läpi lisämaksusta.
     
    Muokattu: 6.2.2020
    rane58 tykkää tästä.
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Minusta tuo on kohtuullista. Posti ei voi sille mitään, jotta lähetysmaa käyttää jonkinlaista kehitysmaille osoitettua alennettua postitustaksaa. Postikustille pitää kuitenkin maksaa täkäläistä palkkaa. Nyt pitää tilata enemmän kerralla, niin ei vaikuta niin paljon % hinnassa.
     
  8. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Halpaa! Ruotsissa on käytännössä vastaava maksu, joka on 75,- kruunua. ALV pitää maksaa ensimmäisestä äyristä lähtien. Minulle tuli kerran Jerseystä levy joka maksoi yhden pennyn. Tullivirkailija oli laskenut siitä ALV:in, kolme äyriä. Ja sitten päälle käsittelymaksu 75 kruunua -> lasku oli 75,03 kruunua. En muuten lunastanut...
     
  9. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Kiinalle se lasku pitäis laittaa paketeista eikä suomalaiselle kuluttajalle. Mutta kun ei uskalleta sanoa kiinalaisille mitään vaan rankaistaan toki suomalaista ennemmin.
     
    Kruunusaari, Jummijammi ja 1purehell tykkäävät tästä.
  10. DslCat

    DslCat Gearhead

    Mitenhän toi on, jos/kun tekee ite nettitullissa tullaus/alv toimet ja maksaa ne pois. Ei kait silloin Posti mitään tullausmaksua (2.90€)peri?

    Vastaava kuin muillakin operaattoreilla.. Viimeksi Fedex yritti nyhtää välistä. Rockauton (prepaid) piti olla kaikin puolin valmis. Selvittivät keskenään, eikä tullut lisäkuluja mulle. Sitten Fedex yritti velottaa varastointi maksua 3 päivältä, reklamoin asiasta - laittoivat hyvityslaskun. Vähä tollasta parkkipate -meininkiä :mad:
     
  11. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Eli edelleenkö alle 22 Euron lähetykset tulee lisämaksutta? Eli jos tilaa kiinalaista postikulutonta pikkuhilpettä, niin edelleen riittää että jakaa tilauksen niin moneen osaan että ne on kaikki alle sen 22 Euroa? Jos näin on, niin ei tällä systeemillä ainakaan Postin kuljetettavaksi tuleva kokonaispakettimäärä pienene.
     
  12. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Tosta linkin taka lisää, mutta aina saa maksaa vaikka ite tullaatkin. Se on sen paketin vaurioittamis ja kadotusyritysmaksu. Koskee kaikkia. https://www.posti.fi/fi/asiakastuki...liselvitettaville-lahetyksille/kasittelymaksu

    Tää oli kans hieno kohta:
    "Lähetystunnusta, josta on maksettu käsittelymaksu, ei voida jälkikäteen muuttaa (esim. kirjoitusvirheen korjaus). Maksaja vastaa siitä, että lähetystunnus on oikein kirjoitettu. Maksamattomat tai lunastamatta jääneet lähetykset toimitetaan takaisin lähettäjälle. Käsittelymaksua ei palauteta."

    Eli näpyttelyvirhe ja paketti takas? kyllä posti on mailman paskin palvelultaan!
     
    klunssila ja rane58 tykkäävät tästä.
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kiina on kehitysmaa. Toki maailman johtava talousmahti, supervalta ja teollisuuden veturi. Tokihan sille pitää antaa alennusta postimaksuista. :confused:
     
  14. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Kyllä perii. Eli itekin tullasin netissä USPS:n paketin. Tullin sivuilla normaali ilmotus että välittävät tiedon postille. Mutta nyt 31.1 lähtien olis pitäny älytä mennä vielä postin nettisivulle maksamaan tuo 2,90.
     
  15. Jummijammi

    Jummijammi 2nd gear

    https://www.hs.fi/talous/art-2000006329079.html

    Aiheesta melko tyhjentävä kirjotus: kiinasta voi tilata vanhaan malliin vielä tämän vuoden ilman lisämaksuja alle 22e hintaisia tuotteita. Ens vuonna on luvassa alvia kaikkiin ostoksii.. no lukekaa ite
     
  16. DslCat

    DslCat Gearhead

    2.90€ alv 0%, koskeekohan asia nyt yksityisiä henkilöitäkin?
     
  17. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Itse yritin lähettää englanista mulle lähetettyä ns. väärää,osaa takaisin siitä ei tullu mitään yritykselle suoraan. Sitte se sano että maksa ite kulut. nooh... 19,90€ ois maksannu paketti englantiin ja mulle se lähetettiin hintaan 5,90£.... Varmaan ne lisää kohta ton 2,90€ hinnan tuohon saksasta ja englannista tuleviinkin pakettihin "liian halpoja"
     
  18. hapi

    hapi Gearhead

    Eikö nämä maksut esim DHL:n osalta jouduttu perumaan ? Asiakas, siis tarvikkeen ostaja on tehnyt kuljetussopimuksen ovelta ovelle ulkomaisen toimijan kanssa ja mikäli kuljetusyritys vaihtuu välillä, ei sen pitäisi koskea alkuperäistä sopimusta ja näin ollen mitään lisämaksuja ei kuuluisi tulla.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Osa kiinalaisista tavarantoimittajista perii rahdista maksun. Jos kyyti on maksettu lähtöpäässä asialliseen hintaan asialliselle kuriirille, joka tulouttaa jotakin rahoista Suomen Postille, niin mikspä sitten täällä laskuttamaan?

    Mutta kun on niitä euron nyssyköitä, jossa tulee yksi 1/8" NPT kierteinen 1/4" letkukara "free shipping", niin on se minustakin kohtuutonta, että täkäläisen postin täytyy siitä ilmoitella ja maksaa R-kioskille työpalkat, kun ne ei mitään itse saa. SEurantanumerokin on ja anna olla, jos paketti katoaa, niin postin pitää se vielä korvata. Ei ole hyvä niin.

    Voihan sen paketin maksaa DHL:n kuskattavaksi. Niin mä teen, jos on kiire. Se maksaa usein monta kertaa enemmän kuin tavara sisällä, mutta ei kestä kauaa. Eikä päädy postin kuskattavaksi.
     
  20. TransSami

    TransSami Gearhead

    Joo, olipa taas aikamoinen ylläri. Viime viikon tiistaina tullasin yhden pikakirjeen ja äsken tsättäilin jonkun postin aputytön kanssa joka kyseli että olenko maksanut käsittelymaksun. No enpä ollut.
    Eli itsetullaten saadaan tullista ulos muta jämähtää siihen postin ensimmäiseen hyllyyn kunnes käsittelymaksu on maksettu. Eikä muuten näy seurannassa millään tavalla että se odottaa minkäänlaisia toimenpiteitä vastaanottajalta. Varmaan se olisi ollut siellä hyllyllä siihen saakka että se olisi lähetetty takaisin lähettäjälle, ja senkin varmaan olisi saanut vastaanottaja maksaa...
     

Kerro tästä muillekin!