Farkun takapenkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sdfsd, 9.5.2016.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kyse siis tästä uhanalaisesta ja rauhotetusta lajista eli kasarifarkun pehmeestä takapenkistä ja takaluukun penkistä. Kun nyt tämä verohulluus on loppunut tai ainakin vähentynyt ja henkilöautoksi muuttamisen kustannukset tippuneet edes vähän siedettävälle tasolle, voisi tota pehmeetä penkkiä itekkin harkita.

    Onko kellään tietoa tuoko joku noita jenkeistä järkevillä toimituskuluilla? Tai kenen kautta onnistuisi? Tarttisi saada siis koko takapenkki runkoineen ja sikaosaston penkki ja selkänoja.

    Tai olisiko jollain nurkissa tollanen hyväkuntonen penkki sinisellä verhoilulla. Mihin nämä kaikki on kadonneet, kai niitä nyt joku sillon laahasi nurkkiinsa kun noita piilojameksia tänne tuotiin?



    Pystyiskö delttan takapenkeistä jotenkin tekemään vi onko ihan eri malliset penkit?
     
    Muokattu: 9.5.2016
  2. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    mulla ois - 84 capricen, tosin 3 vuotta ulkona seisseessä autossa. joutus puhistaa.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kai ne 80-90 taitteessa puukotettu, poltettu ja haudattu on suurin osa pehmeistä...
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Nehän purettiin jo rapakon takana pois, joten vanhoista hautureista tai ulkomailta purkuautoista hommaamaan.
     
    DX tykkää tästä.
  5. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Mutta kun muistelen kuulleeni juttua, että takapenkit piti olla jo irroitettuna, tai viimeistään irrottaa jo maahantuotaessa (Tullin tiloissa)? Siis aikana, jolloin auto-/ryöstövero maksettiin jo maahantuotaessa?
     
    DX tykkää tästä.
  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Mulla olis muistikuva, että sedanissa ja farkussa (siis näissä GM-tuotteissa) on eri akseliväli, farkussa on jonkin verran lyhyempi... vaikuttiiko takapenkkiin? Vai oliko vaan kuppasemmat jalkatilat? En tiedä, eli ainakin kannattaa mittailla ennen kun investoi.

    Omani muutin henkilöautoksi, niin en saanut niitä sika-osaston penkkejä ihmisille käyttöön, kun niissä matkustajan nenä osoittaa väärään suuntaan. Tämän lisäksi leimansetä merkkasi takapenkin vaihdetuksi ja nyt on 1% merkattu otteeseen vaikka auto on takaoven lukon nuppia lukuunottamatta täysin alkuperäinen. Takapenkit tuli onneksi auton mukana.

    Niijjoo, turvavyöt tarvii kanssa.
     
  7. SauliK

    SauliK Gearhead

    taitaa olla väärä muistikuva, vuosi sitten swappasin farkku ja sedani oldsin tekniikan päikseen niin farkusta peräisin oleva kardaani oli liian pitkä sedaniin

    raideväli takana taisi olla takana pienempi farkussa kuin sedanissa

    edit. farkun wheelbase - 115.9 in (2,944 mm)

    delta 88 wheelbase - 116.0 in (2,946 mm)

    en tiedä onko noissa vaihtelua bop-chevy tekniikkaisten kesken vai onko vain virhe koska farkusta ei tekniikka mahtunut sedaniin ilman kardaanin lyhentämistä, ei tosin ollut kuin muutamista senteistä kiinni että ehkä toleranssit olivat farkkuun suotuisat ja sedaniin ei
     
    Muokattu: 10.5.2016
  8. rocker79

    rocker79 Gearhead

    Lainataan aihetta sen verran, että jos jollakin sattuu löytymään tuommosen farkun sika-osaston penkkejä ylimääräsenä, niin saa tarjota. Verhoilun värillä ei väliä, kuhan ois ehjät. Vaikka yv:llä.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    ?? Mikäköhän on perusteena ettei saa sikaosaston penkkiä? Kyllä itte olen istunut ihan 2000 luvun volvossa missä on selkä menosuuntaan????

    Turvavyöt löytyy, ei ole kukaan repinyt veks.
     
  10. Hai

    Hai Double Gearhead

    Syy on "LEX koulukyyti".
    Tilapäisistuimia alkoi suomalaiset verhoomot pykäämään mm. V70 Volvoihin, että taksi-isännät sai lisää kääpiöitä kyytiin.
    Sitten muutettiin sääntöä, että vain varsinaisia istuimia voi olla.
    Juju on saada katsuri ajattelemaan farkun tavaratilan istuimet varsinaisina istuimina.
     
    Muokattu: 10.5.2016
  11. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ...Jaa, noin siinä tais käydä, en ollut itse läsnä, kun ulkoistin auton katsastuksen. Noh.. ei se nyt haittaa, ei mulla ole noin montaa kaveriakaan, että tarviis konttiin laittaa.
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Täytyy koittaa onnea kun menee sitten joskus katsastamaan. Ei sillä että niitä penkkejä siellä mihinkään tarttis mutta olis se vaan rehvakasta.

    Onpa hullu laki, muistan että oli paljon kivempaa farkussa kun se 10 kyytiläistä oli 7 paikalla kun sedanissa viidellä. 2 etupenkillä, loput takana oli aika perus. Pikkubussi tietty kaikkein paras. Siellä takana oli ihan turvavyötkin jos se diisselivolvo nyt niin paljoa kiihtyisi.
     
  13. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Joo, ne kannattaa oikeiksi penkeiksi koittaa katsastaa. Jos ne on tilapäispaikkoja niin muistaakseni laki meni niin että "oikeat" istumapaikat pitää täyttää ensin, eli ei voi vapaasti valita mihin takamuksensa sijoittaa. On kuskillakin mukavampaa kun kolme apinaa mekastaa laillisesti kontissa eikä heti selän takana.

    Nimimerkillä 8-hlön Caprice ja 9-hlön Impala ;)
     
  14. tomtomi

    tomtomi 1st gear

    Sopiiko sedanin takapenkki miten helpolla farkkuun?

    Ja joo jos sattuu löytymään, niin saa tarjota pehmeää takapenkkiä ja takakontin penkkiä vaikka privalla.
     
  15. BT.justice

    BT.justice Gearhead

    Sedanin sopii kuhan se on pikkukorinen sedan eli cutlass/malibu jne(sopii just eikä melkein kiinnikkeisiin mutta selkänojaa pitää askarrella....),caprice ym sedaneista se on liian iso eikä mahdu ovet kiinni.
     
  16. tomtomi

    tomtomi 1st gear

    Kiitos, eli pienemmistä GM sedaneista sopinee. Täytyy pitää silmät auki jos sattus kohdille :)

    Voisi tuon paremman Caprice aihion katsastaa pehmeille penkeille. Ilmeisesti saa myös 8 paikkaiseksi, jos ollut ennen pakuksi muuttamista 8 paikkainen? Metroauton uutena maahantuoma -89 loppuvuodesta ja ilmeisesti Metroauton omaan käyttöön. Eli varmaankin ollut silloin 8 paikkainen. Jostakin syystä ovat muutoskatsastaneet pakettiautoksi -91 vuonna ennen ensimmäiselle yksityisomistajalle siirtymistä.
     
  17. ++++++

    ++++++ 3rd gear

    Itelle löysin jo takimmaisen ja keskipenkin istuinosan. Et jos joltain löytys keskelle selkänoja ni olisin kiinnostunut 88 caprice.
    Nii ja ainakin mulle sanottiin et ei kontinkaan penkki tuota ongelmia. Toki tossa se on ollu uutenaki.
     
    Muokattu: 2.4.2020
  18. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Ei sillä ole mitään merkitystä paljonko paikkoja on ollu ennen pakuksi muuttamista.
    Tärkeetä on että joka paikalta löytyy pykälät täyttävät turvavyöt. Pehmeet penkit voi tehdä itsekin.

    Mä satuin löytämään satsin alkuperäisiä istuimia, mutta oisin tehny takaluukkuun itse jos ei ois löytyny.
    Nyt on kaikki kolme istuinriviä eri näkösiä ja kuosisia.:confused: Jos osuis sopiva nahkasohvakalusto läheltä liki ilmaseksi niin hakisin pois ja teurastaisin vuodat autokäyttöön!:D
     
    12345678910 tykkää tästä.
  19. 62chevy2

    62chevy2 3rd gear

    Itse taiteilin fullsize cadillacin takapenkin capriceen. Eihän se mennyt aivan heittämällä, mutta kun kuosi sattui aika hyvin kohdalleen ja parempaa ei ollut tarjolla. Takimmainen penkki on omavalmiste. Puoli vuotta sitten katsastin 8 hengen hlöautoksi, alunperin oli kolmelle rekattu. Verotuspäätöstä odotellessa...
     
    Gary Grand ja 12345678910 tykkäävät tästä.
  20. hantta

    hantta Double Gearhead

    Hiukan ot, mutta meillä oli perhepiirissä 82 Chevyn pick up lavakatteella ja laillisella penkillä lavalla :d
     
    Gary Grand tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!