Postin/Tullin käsittelyajat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 67_Camaro, 5.5.2020.

  1. 67_Camaro

    67_Camaro 2nd gear

    Moro!

    Kuinka nopeasti porukalla on viime aikoina kestänyt postin/tullin käsittely? Eli kuinka nopeasti siitä kun olette postitullanneet paketti on lähtenyt Hki Vantaalta kohti kotia?

    Itsellä USPS paketti Jenkeistä tuli tullipostiin viime TO aamulla, tunnin sisällä siitä olin tullannut ja maksanut postin käsittelymaksun. Seurantaan tuli heti merkinnät tullauksesta ja käsittelymaksun maksamisesta, mutta siitä lähtien ollut parkissa Hki Vantaan ulkomaanterminaalissa. Perkele.
     
  2. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Fedexin kautta tuodessa, tullauspäätöksen kun olen lähettänyt viiteen viimiseen pakettiin liittyen parin-kolmen viikon sisään niin samantien on vapautetttu sisäiseen rahtiin ja käytännössä seuraavana päivänä nakattu käteen kotosalla.
     
  3. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Mulla sama, 27.4. tullasin ja maksoin, käsittelymaksun kans. Sama homma, heti seurannan mukaan kaikki maksettu ja sen jälkeen jumi. Laitoin spostiaki viikonloppuna tullipostiin, kaikki Ok, ota yhteyttä postin asiakaspalveluun. No sain yhteyden postiin, joo täällä kaikki Ok, hän ilmoittaa huolintaan että paketti liikkeelle. Tämä oli maanantaina 4.5. Tänään sitte sain huolinnasta spostin:
    Ja heti alko seuranta päivittymään..

    Hei,

    Teknisen ongelman takia lähetys ei ole vapautunut kuljetukseen. Vapautamme sen pikimmiten. Pahoittelut viivästyksestä.

    Ystävällisin terveisin/ Best Regards

    Posti Oy
    Huolinta
    Siipitie 9
    01530 Vantaa
    puh 020 451 5900
    huolinta@posti.com
    www.posti.fi
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Jotain mätää tuntuis nyt olevan tuolla tullissa kun paketit jumittaa
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Joku tulppa tuntuu olevan tullausrajan allekin jäävissä paketeissa. Seuranta kertoo pakettien lähteneen helmi- ja maaliskuussa, mutta mitään ei näy, ei kuulu.
     
  6. T5

    T5 Gearhead

    Hyvin lähti viime torstaina Venäjältä tullut paketti samana päivänä etiäpäin, kun oli maksut maksanut Postille ja Tullille.
     
  7. sbc350

    sbc350 Gearhead

    Fedexin kautta rockautosta tullu ihan jees paketit, ehkä päivän viivästys tullauksen jälkeen toimituksessa kotiovelle
     
  8. 67_Camaro

    67_Camaro 2nd gear

    Tilannepäivitystä !

    - Soittelin tänään aamusta postin asiakaspalveluun, 20min kuunneltuani jonotusnauhoitetta jossain vaiheessa tuli optio jättää soittopyyntö, siinä kohdassa painoin luurista 9 ja veikkasin että eivät soita takaisin ikinä...
    - n 15min ja soittivat takaisin! Kerroin tilanteen, pahoittelivat asiallisesti, toimittivat että kiirettä on ja voipi olla että on vähän ongelmia saada paketin luovutustietoa eteenpäin huolintapuolelle, ihan kuin aiemmassa "Poni -69":n kommentissa. Tämän lisäksi kommentoivat että heillä taitaa olla vähän haasteita myös tuon postin palvelumaksusysteemin toiminnan kanssa...
    - Sanoivat että lähettävät viestiä huolinnalle että mun paketti on ok luovutukseen eteenpäin
    - Tästä jokunen tunti ja tracking alkoi taas elämään, nyt on paketti lajiteltu ja arvioitu saapumisaikakin ilmestynyt

    Sellaista, pakettia odotellessa.
     
    Poni -69 tykkää tästä.
  9. MJF

    MJF Double Gearhead

    Tiistaina kahden aikaan iltapäivällä tullasuin yhden usps paketin, tämä keskustelu avattiin muutama tunti myöhemmin :D Koko ilta ja seuraava päivä tuli seurattua seurannasta mitä tapahtuu. Tavallisesti ilmoitus on tullut heti että on vapautettu tullista. Tällä kertaa meni reilu vuorokausi, torstaina oli paketti perillä. Eli vuorokauden viivästys tuli aikaisempaan tullissa. Paketti itsessään reissasi Arizonasta Japanin kautta Suomeen, sellaisia lenkkejä ei ole ennen tehnyt.
     
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    90% tai enemmän rahtia matkustajien ohessa kuskaavista koneista on pitkäaikaisparkissa. Aliexpressin tavaroitakin saa näemmä odottaa pitkään.
     
  11. MK1

    MK1 Gearhead

    samaa tarinaa kun muillakin,viime tiistaina tilasin ja fedexin mukaan olis nyt ke täälä,mutta usps onkin toinen juttu,25.4 jääny paketti makaamaan illinoisin keskukseen eikä liiku mihinkään,aski piti olla kasassa jo...
     
  12. Herje

    Herje Double Gearhead

    USPS paketti maannut seurannan mukaan jo 15.3 lähtien Chicagossa :wc:
    Taas nuukuus kostautui.
    Piti jo tilata samat osat Moparshop.de kautta ja sieltä tuli viikossa.:lol:
     
  13. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ollu viimesen 10v tasaisen varmaa sekoilua posti-tulli akselilla million milläkin tekosyyllä…
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Olipa kerran tullipostilaisilla siakaskysely käynnissä. Etukäteen oli ehkä parhaimman näköinen tullipostilainen lentopostin pihalla vastassa kun sinne ajeli aamukasiksi, jolloin paikka aukeni. Sisällä ei sillä kertaa tullut ainutta kertaa komentelua "mene ensiksi tuonne luukulle jne" vaan ihan miltä tahansa luukulta sai palvelua ja hymyn. Ja homma rullasi joutuisaan, ei tarvinnut jonottaa tai odottaa. Ja lopuksi se ulkona vastassa oleva kyseli kaavaketta samalla ruksien "minkälainen oli asiakaspalvelukokemuksenne".

    Oli tuolla kertaa vähän semmonen fiilis kun Sleepy Sleepersien Putkabileet -kappaleessa.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Se paikalla käynti oli aikanaan hienoa. Ei sen perus "palvelun" takia, mutta ainakaan posti ei päässyt sekoilemaan pakettien kanssa. Töistä lähtiessä tai ruokatunnilla kävi noutamassa paketit. Parasta oli kun alkoi nettitullaus mahdollisuus, niin tullasi sen valmiiksii netissä, sitten kävi vain noutamassa sen paketin. Nopea homma, helpoin vaihtoehto minule.

    Toki ei se kaikille sovi ja nykyaikasen tasapuolisuuden nimissä on hyvä että kukaan ei sieltä nouda ja vantaalaisen paketti kestää tulla kentältä 10km saman ajan kuin sodankylään hevosella.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  16. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Ny alkaa v-t-t-a-a.. Olen vartoillut Ponun vaihteensiirron vaijeria jonniin aikaa. Tilattu 5.4.2020 . Toimitus ok ja viimeinen havainto seurannasta 16.4. kun oli lähtenyt kohti vanhaa mannerta. Sitten ei mitään. USPS:n kautta matkustaa. Toimittaja ottanut yhteyttä USPS:ään.

    Meiltä ei näemmä pystytä hoitamaan kuin lähtevää postia... näin oli posti ilmoitellut USPS:lle

    Finland – 3/23/2020
    "Finland’s post advises that it will only be able to transport outbound mail destined for the following countries, with delays to be expected due to limited capacity:

    All EU countries, with the exception of Cyprus, Greece, Ireland, Malta, Slovakia, and Spain.
    Australia, Canada, China, Israel, Japan, Norway, Russian Federation, Serbia, Switzerland, United Kingdom, and the United States.

    Finland’s post is declaring a situation of force majeure and suspending acceptance of mail items destined for all other countries until sufficient transport capacity becomes available. Transit mail cannot be accepted to any destination country unless subject to a bilateral agreement
    ."
    jotta näin.. ja tätä en löytänyt posti omilta sivuilta.
     
  17. Herje

    Herje Double Gearhead

    Ihan ei täysin Lontoo taivu, mutta tarkoittaako tuo että eivät jaa ulkomailta tulevia paketteja?o_O

    Itellä on ollu jo 15.3 asti tulossa usps kautta osia ja lukee seurannassa että matkalla.:confused:
     
  18. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Taitaa käytännössä tarkoittaa että paketti odottelee lähetyspäässä postireitin avautumista...
     
    Herje tykkää tästä.
  19. palikka

    palikka 3rd gear

    Hakemalla löytyi USPS:n sivuilta että tavara kulkee tiettyihin maihin, esim. Suomeen, vain merirahtina. Air to Sea diversion ja tällä hetkellä on laivattu kolmas satsi. PDF:ssä mainittu arvioita toimituspäivistä riippuen siitä mihin konttiin lähetys on eksynyt.

    https://about.usps.com/newsroom/service-alerts/pdf/air-to-sea-diversion-in-effect.pdf
    https://about.usps.com/newsroom/service-alerts/pdf/second-air-to-sea-diversion-in-effect.pdf
    https://about.usps.com/newsroom/service-alerts/pdf/alternate-transport-air-to-sea.pdf

    Pientä jännää itselläkin kun osien myyjä laittoi USPS seurantakoodin, jonka mukaan tavara ei ole lähtenyt vielä myyjältä. Piti laittaa mailia, että onnistuisko esim. Fedexillä. Rockauton paketti tuli sitä kautta viime viikolla normaalissa ajassa.
     
  20. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Heps, Kiitos näyttää että heinäkuun alussa vaijerini voisi olla näpissä. Olisipa Postikin laittanut infoa...
     

Kerro tästä muillekin!