Ford LTD -67 haussa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Sami H., 22.5.2020.

  1. Sami H.

    Sami H. Gearhead

    Nyt on haussa eräs tietty LTD -67. Tietäiskö kukaan, missä mahtaa majailla vihreä 4D HT LTD 428:lla? Rekkari on G-alkuinen mustapohjainen ja siis ehta suomiauto. Viimeisin havainto Mäntsälän seudulta n. 5 vuotta sitten. Tätä autoa etsii ekan omistajan poika (nyt jo eläkkeellä) ja itse välikätenä kyselen.
     
  2. met59

    met59 Gearhead

    Onko ollut liikkeellä myös rekkarilla BSN-38?
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muutama viikko sitten jossain Facebookkeskusteluryhmässä oli juttua aikoinaan Suomeen tulleista -67 428 4 d ht- autoista, siinä mainittiin ainakin muutamia tallessa olevia, ryhmää en muista, kun kuulun niin useaaan ryhmään.
     
  4. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Mulla ja mun kaverilla on ollut puolet noista isolohko Fordeista, mitä tuli erä Suomeen 1967. Peräkkäisillä sarjanumeroilla, mutta eivät ole G rekkarilla. 1 löytyy vieläkin kaverilta.
    Jos löytyy, niin kirjoittele tänne,
    onnea etsintään.
     
  5. Sami H.

    Sami H. Gearhead

    Nyt ilmeisesti auto on paikallistettu, joten enää ei tarvitse etsiskellä. Tämän ko. auton ekan omistajan poika kertoi, että näitä isolohko LTD:itä 4D HT:ta olis tullu 1967 maahan 4 kpl, joista 3 kpl sijoittui Etelä-Karjalaan ja siis oletettavasti joko G tai R-alkuisille kilville. Yksi oli Kaukas Oy:n edustusautona, toinen taksina Lappeenrannassa ja kolmas Simpeleellä. Mutta vahvistamatta tuo maahantuotujen lukumäärä on. Ja onko tullut muuttoautona tai jälkituontina muitakin? Coupet (Galaxie 500) on vielä erikseen. Niistähän oli juttua taannoin Mobilistissakin.

    Tarina kulkee, että armeijan harmaissa ollut taksikuskin poika oli liftaamassa iltalomille, kun Kaukaan auto poimi kyytiin. Tehtaan pamppu etupenkiltä kuljettajan vierestä kertoi halunneensa antaa pojalle kerrankin kunnon kyydin. Poika ei ilennyt sanoa, että kunhan pääsee kotiin, ottaa tallista samanlaisen... :) Olis voinu tietty todeta, että kyllähän tämä tuntuu ihan hyvältä myös täältä takapenkiltäkin käsin, mutta kuljettajan paikalla on kyllä paljon kivempi...
     
    hantta tykkää tästä.
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Aiemminkin maininnut, mutta oli hauska tilanne v. 1976, kun lähiömme parkkipaikalle ilmestyi saman kesän aikana 2 kpl mustia 428 cid -67 4 d ht LTD- autoja, omistajat eivät tunteneet toisiaan, mutta sain olla tuoreen ajokorttini kanssa molemmissa kuskina :)
     
  7. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Yhdestä tehtiin 80-luvulla avo-auto täällä päin,myytiin sitten ilmeisesti Lahteen ,oli
    428 koneella.
     

Kerro tästä muillekin!