US Center lopettanut.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Over the hill, 12.6.2020.

  1. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Itse kun väänsin omaa Camaroani kilpien väliin sen reilu seitsemän vuotta, tuli sinä aikana osteltua osa jos toinenkin. Selkeästi mallispesifiset osat tilasin mahdollisimman isona könttänä suoraan rapakon takaa, yleensä konttirahtina, jolloin rahtikulut ja siten kokonaishinta jäivät kohtuullisiksi. Siinä oli taustalla myös se helppous, että sain yhdestä verkkokaupasta about kaiken tarvitsemani kliketi klik ja kassalle.
    Mutta esimerkiksi moottoriin menevät palikat tuli hyvin pitkälle hankittua US Partsin tiskiltä, ja montaa muutakin kulutusosaa. Lisäksi Tradepartsista tuli hankittua jonkin verran osia, taisin South West Tradessakin käväistä.

    Autoprojekteissa kun on sellainen ominaisuus, että harvoin pystyt kaikkea huomioimaan isoihin tilauksiin. Sitten tulee hätä kun yks ja toinenkin nippeli puuttuu ja sitä pitää sitten lähteä taksilla yötä myöden etsimään jostain päin valtakuntaa. Sitä joku taisi sanoa, että projektin viimeisten kuukausien aikana se rahanmeno on silmitöntä, koska puuttuvien osien suunnittelemattomaan hankintaan sitä tuohta sitten kuluu.

    US Partsin osalta olen pitänyt sähköpostitiedustelun helppoudesta ja nopeudesta, ja tiskillä asiointikin juohevaa.
    Tradepartsilla taasen erityisesti Camaron osia on löytynyt mukavasti hyllytavarana, asiointi parhainta puhelimitse.
    Mutta kyllähän se ulkomailta tilailu vaan on tullut jäädäkseen, koska se on myös helppoa.

    Toisaalta yhtälailla esimerkiksi autoja käydään korjauttamassa/maalauttamassa/yms. Virossa ja syvemmälläkin Baltiassa, koska työ edullisempaa.

    Ja jos huomataan että lonkerotölkki maksaakin -10snt vähemmän Latviassa, niin saman tien otetaan vilkku pois Tallinnan SuperAlkon kohdalla ja jatketaankin tuulettimen remmi vinkuen Viron läpi kohti Latviaa...
     
    amarillo tykkää tästä.
  2. T5

    T5 Gearhead

    Tämä "tietotaidon" poistuminen tuntuu olevan joku urbaani legenda, jota viljellään jatkuvasti.
    Samalla tavalla ODn tietotaidon piti tippua, kun osa porukasta lähti karmit kaulassa paremmille foorumeille.

    Youtube ja Google on nykyään niin hyvät työkalut, että kaikkeen löytyy ratkaisu. Kaikkiin ongelmiin on joku isossa maailmassa (jenkeissä) 99.9% varmuudella törmännyt ja siitä löytyy jenkkien keskustelupalstoilta tietoa. Usein vielä Youtubesta löytyy video samaisesta ongelmasta.

    Ja jos nämä ei riitä, niin se paljon parjattu Facebook on todellinen ystävä hädän hetkellä. Siellä on todella hyviä harrastajaryhmiä, joista löytyy apua aina.
    (Jos sinne faceen ei uskalla omalla nimellä liittyä, niin liittyy vaikka naapurin nimellä).

    Se, että joku elämänsä näiden romujen kanssa touhunnut jannu lopettaa harrastuksen tms, on aina harmillista. Mutta se, että sen mukana häviäisi jotain korvaamatonta tietotaitoa on väitteenä sitä ihteään.
     
    Gary Grand, Impalas, xarper ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Niin, se tieto ja taito on 2 eri asiaa,onhan se nähty täällä odeessakin: hahmo jakaa "teknisiä neuvoja" vähän joka asiasta joita on googlettanut muiden ongelmiin, sitten ei kuitenkaan saa autostaan dampperia irti tai kytkintä ilmattua tai moottorisahaa kokoon...on eri asia lukea tai katso raina jostain vaivasta kun tosiaan osata homma tehdä, varsinkin oikein...toki tästäkin varmaan taas on joku toista mieltä mutta so not.
     
    Norri, TimoT, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Totta sinansa, mutta sa unohdat tassa sosiaalisen aspektin kokonaan, joka voi olla sysaava voima uudelle harrastajalle, joka muuten saattaisi luovuttaa. Netista ohjeita katselemalla saattaa usko omiin kykyihin loppua kokemattomalta kun sanasto ja tyokalut vieraita jne. Mutta jos hieman kokeneempi jeppe sitten antaa oikeat osat kateen, neuvot kylkeen, ja kaupanpaalle osoittaa viela oikeat tyokalut(ja niiden kayton) niin huomattavasti varmemmin se nuori juippi lyo vehkeensa kondikseen omin voimin.
     
    Inlinee ja Jori85 tykkäävät tästä.
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Facebook mainittu. Tämä kirjoitus on kuulemma Facebook'issa

    [​IMG]
     
    maverick999, roadmaster95, Jori85 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Näin kun toi Beretta nostettiin trailerille. Mitenköhän siinä noin pääsi käymään..? :eek:
     
  7. tapsah

    tapsah 2nd gear

    varasin ton capricen kahden viikon ajaksi että kun saan rahat kokoon mutta se olikin sitten jo myyty, ikävä temppu myyjältä..
     
  8. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mä en tajua tuota puhelinmyyntiä. Sitoa 1-3 henkilöä vastailemaan puhelimeen kaiket päivät ja vastailemaan kysymyksiin ja hintatiedusteluihin. Kunnon nettikauppa kuvineen ja tietoineen maksaa, mutta luulis sen haukkuvan hintansa, ainakin verrattuna niihin puhelimessa työpäivänsä käyttävien palkkoihin.
     
    Norri ja xarper tykkäävät tästä.
  9. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Teoriassa mutta ei käytännössä Suomen markkinoiden mittakaavassa.
    Kunnon nettikauppa kun tarkoittaa laajuutta tyyliin "Rockauto", jotta se aidosti palvelee kaikkien merkkien ja mallien harrastajia Acadianista Willysiin. Ja toisaalta, jos sen mittakaavan verkkokaupan pystyttäisi, niin 85% olisi "Tilaustavara" -leimalla.
    Ei kukaan pidä sellaista varastoa, että kaikkea olisi saatavilla sormia napsauttamalla.

    No joo, Marjakankaalla on ihan asiallinen yritys myydä osia verkossa. Ovat niin sanotusti tulleet bisnekseen sellaisena aikakautena, kun ei toimitusjohtajan enää tarvitse briiffata kirjoituskoneiden ja lankapuhelimien takaa haettua henkilöstöä "Nyt mekin ollaan sitten menty sinne intternettiin!". Heilläkin tosin aika paljon tilaustavaraa valikoimassa, ja oman käsitykseni mukaan tuovat itse maahan.

    Tästä päästäänkin sitten siihen tosiasiaan, että sitten pitää ottaa luuri käteen ja soittaa. Näppärämmät lähettävät sähköpostia.
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja jos otetaan esimerkiksi elintarvikekaupatmaaseudulla, viikolla haetaan naapuripitäjän isosta marketista rekkalastillinen ruokaa ja muuta turhuutta, mutta kun lauantaina huomataan, että maito on vähissä, suunnataan vanhaan, tuttuun ja turvalliseen kivijalkakauppaan, joka on kököttänyt siinä samassa paikassa jo muutaman sukupolven ajan, ja otetaan sieltä se litra maitoa, mutta annas olla, kun tuo maitopurkin myynti ei enää kannata, kun viikossa roudataan tonni hedelmiä ja lihaa roskikseen, niinainoa vaihtoehto on lopettaa kauppa, jonka johdosta se maitopurkin ostaja on raivoissaan, sillä nyt pitää lauantaina hakea se 1 maitopurkki sieltä naapuripitäjästä.
     
    hot rod man, Gary Grand, simeoni ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    ^^sen verkkokaupan voi aloittaa vaikka siitä että laittaa ne varastotuotteet sinne, se tilaustavara kannattaa asiakkaan joka tapauksessa tilailla itse suoraan sieltä missä sitä on varastossa
     
    Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    En ole kovin syvällisesti aiheeseen perehtynyt mutta minulla on hiukan semmoinen tuntuma, että Rockautolla itsellään ei ole hirveitä varastoja vaan se on eräänlainen eri kauppiaiden yhteenliittymä. Se tarjoaa myyntialustan ja varmaan ottaa provikat mutta nuo tavarat tulee oikeasti milloin mistäkin, vaikka rockauton etiketit on päällä.

    Vanhoihin toyotiin on sitä kautta tullut tilattua osia, kun yksikään kivijalkakauppa ei niitä myy, ei edes toyota itse. Lähetyspaikkoja on useita ja tullut myös japanista.
     
    Gary Grand ja dart -66 tykkäävät tästä.
  13. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Kyllä se nykyään tahtoo olla niin, että tekniset neuvot ja varaosat löytyy netistä. Itse pyysin kotimaiselta tarjouksen BBF osista koko koneen läpikäyntiin. Tarjous noin 2300€ plus toki vielä postikulut?? Ei niistäkään yhtään armoa. lisäksi hyllyssä ei ollut puoliakaan osista. Tilasin sitten koko setin jenkeistä. Veroineen ja kuluineen 1600€ kotiin tuotuna. Plus se virranjakajakin, jolla olisi ollut kotimaassa kahden kk toimitusaika, tuli samassa paketissa reilussa viikossa. Eipä oo tarvinnut kotimaisia häiritä turhilla kysymyksillä....en mä ymmärrä miksi mun pitäisi elättää riistoyrityksiä? Ei kai se asiakkaan vika ole, jos suomen pienyrittäjyys taloudellisesti on tehty valtion suunnasta kannattamattomaksi.
     
    Impalas, Gary Grand ja xarper tykkäävät tästä.
  14. xarper

    xarper Gearhead

    Ja vanhemmat isot volvotki hyvin edustettuna rockautolla kun suomesta et saa tukivarsia ees moisiin, esim 960...

    Toinen hyvä esimerkki honda prelude mihin saa rockautosta taas mitä vaan ja suomesta ei mitään.
     
  15. Fastback

    Fastback Gearhead

    Reilussa viikossa, eli lentorahtina tuli, mitä maksoi lehtorahti ja mitä osia piti sisällään - kuulostaa vaan niin hyvältä ollakseen totta. Summitillakin oli viimeksi reilu 250usd halvin lentorahti.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Lentorahti 165$ viimeks kun tilasin sillä, tuli stroukkisarjaa ja vähän vaikka mitä muuta isompaa ja painavempaa. Toimitusaika oli tyyliin 3pv tällä ja +1pv ku tullasin myöhässä ite.

    Samaa luokkaa oli viimekskin ku kattelin ja mätin vanteita yms koriin et sai ton esille.
     
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Nettikaupast toki on sillee ikävä tilaa et ne joutuu maksaan et ne saa käsiinsä.. Tai no, ohan pankkikorteis luottopuoliki..
     
    Norri, amarillo, artsiracing ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. 1320

    1320 Gearhead

    Tämän olen minäkin huomannut, joskus saattaa Rockautosta saada selvästi halvemmalla osat kuin kotimaasta, esimerkiksi silloin kun tilasin Pickupin koneeseen kaikki sähköanturit sun muut sähköhimmelit, mutta monta kertaa on kotimaan hinnat olleet sellaisia, että säästöä ei tulisi yhtään ulkomailta tilaamalla, vaan oikeastaan jopa toisinpäin.

    Suomessa olen pääosin ostanut US Partsilta. Nettikauppaa en ole käyttänyt, vaan olen käynyt aina tiskillä ja homma toimii. Hinnat on pääosin asiallisia ja osat saa heti mukaan (mikä on etenkin käyttiksen eli '74 Malibun osien kannalta tärkeää, kun sillä tarvii kuitenkin joka päivä päästä liikkumaan), eikä tule ylimääräisiä tullaus sun muita kuluja.



    Mut itse asiaan, perjantaina tuli käytyä tutkimassa US Centerin varastoja, ja olihan siellä kaikenlaista tavaraa. Ja pari sellaista osaa tarttui mukaankin mitä en ole muualta onnistunut löytämään, joten kannatti käydä. Hinnat oli varsin kohtuulliset.

    Tuossa muutama kuva parkkikselta ja myyntipuoleltakin: https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat+2020/US+Center+Loppuunmyynti,+Loimaa,+12.6.2020/

    Ja joo, sitä trailerilta pudonnutta Berettaa ihmettelin kavereille ääneen kun se lähti paikalta, et ei oltu sidottu ollenkaan kyytiin. No 10 kilsaa se oli ilmeisesti kärryllä pysynyt, kunnes....:wc:
     
    isalmela tykkää tästä.
  19. tapsah

    tapsah 2nd gear

    :D:D:D:D:D:p terkkuja "we call 911" miehelle!
     
  20. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    Hyvin polkaistu.
     

Kerro tästä muillekin!