Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Olikos se niin, että valmistusajankohta määrää, eikä rekisteröintipäivä/vuosi ?
     
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Tässä on näköjään noin 10 000 euron myyntikatetavoite. Täytyy olla sama auto joka oli myynnissä muutama päivä sitten eräässä toisessa autoliikkeesä vähän päälle 3000 euron hintaan. Se katosi ja samantien tämä ilmestyi myyntiin. Siksi kai rekisterikilvet pitänyt peittää? Edellisen autoliikkeen ilmoituksessa oli paremmat kuvat. Ihmettelin niitä katsoessa epäsuhtaa, eli maalipinta on hieno, mutta sisusta ei kovinkaan alkuperäinen ja konehuoneen ilmiasu ruosteineen suoraan käytön jäljiltä. Nyt on taidettu katsoa Classic Datasta korkein hinta kuntoluokkaan 1, mutta tuo on kyllä kunnoltaan kaukana siitä...
    https://www.nettiauto.com/dkw/-/11440464
     
    Muokattu: 1.7.2020
  3. T5

    T5 Gearhead

    Minua on alkanut ottamaan päähän suunnattomasti liikkeet, jotka tunkee jotkut omat mainoskilvet autojen omien kilpien päälle ja ottaa myyntikuvat.
    Ensimmäisenä tulee aina se mieleen, että yrittävät estää ostajan mahdolliset tiedonhaut autosta.
     
  4. Mac

    Mac Gearhead

    Valmistusvuosi on museorekisteröinnissä se mikä määrää,eikä käyttöönotto/vuosimalli.
     
  5. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Käsittääkseni ostajalle selviää auton rekisterinumero viimeistään silloin kun papereita tehdään, miksi uteliaan tsättirenkaanpotkijan pitäisi se tietää??
     
  6. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Selvittääkseen onko auto ylipäätään rekisteröity Suomeen. Kuka sen omistaa. Onko se katsastettu ja koska. Onko se ajokiellossa. Onko veroja maksamatta. jne.
     
    cdv70, KKOSKINEN ja T5 tykkäävät tästä.
  7. T5

    T5 Gearhead

    Jouni tuossa jo avasi asiaa, mutta esim. koneen version haku on erittäin kätevää rekisterinumeron avulla.

    Vaikka trollina ton tiesitkin. Kunhan vaan halusit taas sieltä tuplanikkis takaa vähän huudella :rotfl:
     
  8. budweiser

    budweiser Gearhead

    Yksityistenkin myyjien ois hyvä peittää rekkarit kun myös rosvot etsii työkohteitaan kilpien perusteella.
     
    Peeaa tykkää tästä.
  9. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    MRV-84 näkyy olevan.
     
  10. hla

    hla Gearhead


    Eiköhän tossa ole tarkoitus myydä se ulkomaille kun ilmoitus on englanniksi kirjoitettu. Esim. Saksaan ja hinta sen mukainen.
     
  11. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Olen ymmärtänyt, että Jason myy yleensä Britteihin vanhoja Fordeja kovalla rahalla. Ainakin aiemmin.
     
  12. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Oon joskus kokeillut tuota, mutta monesti on tullut palautetta että rekisteritunnus pitää näkyä ilmoituksessa. Mikä on kyllä mielestäni väärin, mutta minkäs teet...:mad:
     
  13. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Nettiauton säännöissä ainakin aiemmin luki, että rekkarin pitää näkyä.

    Multa muutama vuosi sitten poistettu koko ilmoitus mitään ilmoittamatta/kysymättä, kun ei ollut sääntöjen mukainen. (rekkari ei näkynyt). Hieman vitutti, koska olin ilmoitusta laatinut toista tuntia. Erikoisempi auto, ja tekstiä kirjoitaessani etsin kaikki paperit ja historian, ym.
    Pitkä teksti hävisi bittiavaruuteen.:mad:
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vähän samantyyppisestä vastoinkäymisestä kuin viikinki75 kertoi viisastuin sen verran että jos johonkin myynti- tai muuhun luritukseen tulee pitkähkö omatuotantoinen tekstiosuus niin copypastaan sen koneelle ennen kuin klikkaan jotain Lähetä/Send tms kuvaketta.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  15. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Olen myös oppinut tämän kantapään kautta. Tuo ei ollut ainoa ilman mitään ilmoitusta poistettu.
    Voisivat edes ilmoittaa jos joku mättää, että sen voisi korjata, eikä suoraan poistaa koko ilmoitusta. PRKL!
     
    Muokattu: 3.7.2020
  16. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Näköjään myyjä laittanut uudet kuvat, nyt näkyy kilpi ja on sama auto.
    No eiköhän ne Classic Datan hintaluokitukset nimenomaan ole tarkoitus olla Saksan markkinahintoja? Tosin tuo Classic Datan uskottavuus vähän kärsii, kun sitä lukee. Esim. mistä Classic Data oikein on saanut vuosittain toteutuneet kauppahinnat ZIL 111:lle kuntoluokittain Saksassa? Kyseisen auton valmistusmäärät huomioonottaen, niin onkohan Saksassa edes yhtään Zil 111:stä? No, Classic Data löytää siitä huolimatta toteutuneet kauppahinnat. Tulee mieleen Suomen tullin autovero-osasto muutaman vuoden takaa. Suomen tullikin löysi aina toteutuneet kauppahinnat Suomessa vastaavista automalleista, joita ei todellisuudessa ollut yhtään Suomessa. :odsmile:
     
    Muokattu: 3.7.2020
    Gary Grand tykkää tästä.
  17. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Kun muutama vuosi sitten myin turbo Possuani suttasin kuvista kilvet.
    Joku siitä tietysti loukkaantui ja Nettixiltä tuli vaade kilpien näkyvyydestä.
    Laitoin asialliset perustelut silloiseen autokatraaseeni ja kutsumattomiin vieraisiin liittyen ja ne riitti, eikä kilpiä tarvinnut kuvissa pikku vänkäämisen jälkeen näkyä.
    Auto meni kotimaahan pyyntihinnalla n. kk sisällä, mutta roikotin ilmoitusta muutamilla uusintaeuroilla ihan vittuuksillaan (varattu merkinnällä), jotta tää loukkaantuja sai jatkossakin murehdittavaa.
    Ei oikea ostaja tarvi rekisterikilpien tietoja, se soittaa pyydettyyn numeroon, kysyy kysymyksensä ja hakee auton pois.
    Kilpien näkymättömyydestä valittajat usein vaan kaivelee kilvistä uteliaisuuttaan verotus, omistus, yms. tietoja, kun ei pokka riitä puhelimen tarttumiseen ja sitä rekkaria ja tietoja suoraan myyjältä kysymiseen.
    Yhdellä entisellä työkaverilla oli pakonomainen tarve selvitellä naapurien ja työkavereiden autojen omistussuhteet, soitteli niistä maksullisen palvelunumeron kautta ennen näitä nykyisiä sähköisiä järjestelmiä.
    Pystyi sitten omalla vanhalla preludellaan elvistelemään, kun se naapurin uusi pösö oli pätkissä ostettu.
     
    karpo29, PilsnerBil, 64c10 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. T5

    T5 Gearhead

    Noiden kilpien peittäminen estää esim. ihan sen yksinkertaisen operaation kuin moottorityypin katsomisen. Volkkarilla tuntuu olevan samasta koneesta se miljoona ja yksi eri versiota, niin jo sen takia niitä tietoja olisi autosta hyvä katsoa ennakkoon.

    Mutta toinen rotu on nämä "minulla on taatusti just se auto, mitä kaikki rosvot haluavat!!"-sankarit. Nämä on yleensä muutenkin autoaan kohtaan täysin harhaisia ja narsistisia.
    Nää jannut ei tajua sitä, että nykyään ihmisistä löytyy ihan googlella/puhelinnumerolla valtavasti tietoa. Ja jos sen auton sijaintia ei sillä löydy, niin mikä niitä pahiksia estäisi käydä ihan ostajan elkein sitä autoa katsomassa ja saada silloin niitä tietoja?

    Tietenkin se voi olla itselleen kivempi todistella sitä turvan tuomaa erinomaisuuden tunnetta, mutta harhaa sekin vaan on.

    Harri yläpuolella oli vienyt sen vielä askeleen pidemmälle ja oli roikottanut autoaan myynnissä (ja maksanut siitä vielä :rotfl: ) sen takia, jotta joku mystinen henkilö loukkaantuu vielä enemmän. Tuo menee jo todellisen harhaisuuden puolelle :poff:
     
    teddy99 tykkää tästä.
  19. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Taitaa rosvot nykyään uudempien kohdalla käydä koeajamassa auton ja kopioimassa avaimen/koodin
     
  20. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Miten olette onnistuneet peittelemää kilvet, kun olette liikenteessä? Joku "rosmo" voi napata numeron vaikka cruisingissa. Onko ongelman ratkaisu puuhakilvet?
     
    Inlinee, PilsnerBil ja cdv70 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!