700r4 vaihtaa vähän liian aikaisin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Rytari, 2.7.2020.

  1. Rytari

    Rytari Gearhead

    Tähän saa arvuutella mistä voisi aiheutua kun tuo haljenneen tilalle vaihtamani käytetty, kauan varastoituna ollut 700:n vaihtaa turhan herkästi isompaa, ei tahdo 4.3:n jaksaa vääntää alhaalta tarpeeksi.

    Governorin otin jo vanhasta lootasta, jouset oli ainakin eriväriset, vanhassa muistaakseni keltainen ja valkoinen, uudesta pois ottamassani kaksi punaista. Se auttoi hieman, punajousinen kuvernööri latoi pienellä kaasulla kaikki vaihteet 30 metrin matkalla jolloin auto sammui, vanhasta lootasta kotoisin olevalla sentään pääseen saman matkan/vaihde eli lähes vanhaan verrattavissa olevat vaihtoajankohdat

    Kyläajossa pärjää jo tollaisenaan, mutta maantielle kiihdyttäessä 2 vaihteella kierrosten noustessa yli 3k heittää 3 ja 4 vaihteet käytännössä peräkkäin ja sitä ei voimamoottori ( eikä laatikon 3-4 pakka )siedä.
     
  2. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Tämä ei mitenkään auta ongelmaan, mutta itellä ollut joskus vähän samaa ongelmaa jossain vehkeessä. Ajelin keppi kolmosella kylillä, ja vasta sitten maantiellä kun tarvii, niin neloselle.:)
     
    440 SIX PACK tykkää tästä.
  3. Rytari

    Rytari Gearhead


    Joo, no nyt on joutunu ajeleen kakkosella kun ei toi kutonen jaksa sillä kolmosella kiihtyä sinne maantielle eikä oikein mennä liikenneympyröissäkään kun muut ajaa niissä niin hitaasti ;)
     
  4. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Niin se ei tietenkään vaihda alaspäinkään. :)
    Jos ei vaihda pienemmälle, niin ilman muuta kepistä vaihdetta pienemmälle. Muuten kyllä kärsii vaihteisto.
    Mulla on ollut pari Moparia, joissa ei kickdown toimi, ja niissä joutunut keppiä hämmentämään tilanteen mukaan.

    Kai säkin oot sen verran vanhoilla ajellut, että osaat ajaa korvakuulolta/ auton ominaisuuksien mukaan.
     
    Muokattu: 3.7.2020
  5. Rytari

    Rytari Gearhead

    Juu, korvakuulo toimii vielä, mutta niin on yleensä toiminut kaikki ominaisuudetkin mitä autoon on laitettu, jos mä haluaisin käsin hämmentää niin vaihteita kuuluis olla pari lisää
     
  6. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Ootko ihan varma että tv-vaijeri on tarpeeks kireellä?
     
  7. Rytari

    Rytari Gearhead


    Ei pysty kiristään, ei aukea kaasu enään auki jos
     

Kerro tästä muillekin!