Auto varkaiden helppo elamä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TBO552, 24.7.2020.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ei kysele mitään, vaan tekee sen liikennekäytöstä poiston, sillä se onnistuu. Miksi helvetissä omistajan pitäisi maksella varkaan kuluja ja veroja varkaan ajeluista?
     
    Norri tykkää tästä.
  2. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Muistan etäisesti uutisen missä nisti varasti seisonnassa olevan auton ja omistaja oli sitten kusessa kun seisonnassa olevalla autolla oli ajettu ja olikohan vielä mällättykin.

    Vakuutusyhtiöiden logiikka vetää vertoja speden naisen logiikka jutuille.
     
    PilsnerBil tykkää tästä.
  3. leemu

    leemu Gearhead

    Vahvaa mutua, mutta taitaa olla tosiaan niin, että jos liikennekäytöstä poistettu auto tavataan liikenteestä, niin sanktiot lankeavat rekisteriin merkitylle omistajalle.

    Veikkaisin, että synninpäästön saa jos auto on ollut poistettuna liikenteestä jo ennen sen joutumista pitkäkyntisten käsiin..
     
  4. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Aina ei voi ihan ymmärtää näitä sääntöjä...
    Vähän sama kuin jos kadottaa pankkikortin, niin sitä ei sais kuolettaa, kun löytäjähän vois sillä vielä ostella jotain.
     
    cdv70, PilsnerBil ja isalmela tykkäävät tästä.
  5. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    ei se tuu oleen helppoo jos saan tuon dillen kiinni:poff:
    mulla on bulvaaneilla osienosto ja paperittomien "mökkimopojen" ostoilmoja torissa ja eri paikkakunnilta toki katotaan millon tärppää:odroll:
     
  6. multsi

    multsi 2nd gear

    Ainakin ajoneuvoveron maksuvelvollisuus katkeaa varkaushetkellä, eli rikosilmoituksen tekemisellä ja parkkisakotkin saa oikaistua, joten tuskinpa se valvontamaksu omistajalle lankeaa jos varas on liikennekäytöstä poistetun vienyt
     
  7. leemu

    leemu Gearhead

    Ei varmaan lankeakaan jos on poistettuna kun varkaus tapahtuu.
    Sitten voi olla eri asia jos poistaa jälkikäteen.
     
  8. TBO552

    TBO552 3rd gear

    Itse poistin auton vakuutuksista kun Falck hinauspalelu oli raadon takaisin tuonut pihaan ja oli aika kallis.
    ja tuskin tulen penniäkään saamaan näiltä kusipäiltä kun ei ollut muutakun perus liikenne vakuutus.
     
  9. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Jos ajoneuvo varastetaan, niin eikös siihen vakuutuksen lopettamisen sijaan kannattaisi ottaa täyskasko, kaikilla palo-, ilkivalta-, mettäänajo-, yms. turvilla.
     
    J.J. tykkää tästä.
  10. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    täst on aikaa miinus 20v ainakin. kerrostalon parkki paikka tallina no kummiskin vaihettiin transiittiin konetta ja jätettiin uuden koneen (yhtä paska kun edellinen) asennus seuraavalle päivälle lähettiin raskaan jumpan jälkeen sit tietysti raflaan yms siin jotain mimmeikin oli oltiin aamu yöst röökillä viimesillä liemillä partsil ku huomattiin että kossit yrittää pöllii meijän transiittia yks istu jo autossa toinen yrittää saada sitä käymään joutu sen verran häiriin näitä ennen kun sen viä et huudettiin näille partsilt et tääl on avaimet eikä tarvii tulla herättään kun auto käy mut tää selvis ilman virkavallan apua eikä kaikki kato ees että kone olis paikallaan
     
    three hundred tykkää tästä.
  11. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    koska nykyään kaikilla hihhuleilla on oikeuksia,uhreilla ja taviksilla velvollisuuksia.
     
    three hundred, PilsnerBil, Norri ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. max

    max Double Gearhead

    Jossain määrin asia on kyllä näin.Lisäksi jos omaat eksoottisen ulkonäön,niin ymmärrystä ”erheelle” on enemmän.
    Ei tästä ole kuin muutama päivä,kun Ahmed yritti tulla tasa-arvoisessa risteyksessä vasemmalta kyljestä sisään.
    Mietin sitä huudon ja käsienheiluttamisen määrää minkä palmuunkiipeejä olisi päästänyt kontaktin sattuessa.
    Ei varmasti olisi selvitty ilman poliisin väliintuloa.
    Ai miksikö? Ähly ei erota vasempaa oikeasta.
     
    PilsnerBil ja Norri tykkäävät tästä.
  13. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    loistava päivä rehelliselle työtätekevälle suomalaiselle miehelle, tänään monki löyty kun bulvaanille tarjottiin paperintonta kiinamonkia ja kuinka ollakkaan oli meidän Honda, runkonumero tälvätty ja käläkälällä maalattu mutta kyllä tuosta vielä monki tehdään eikä myyjät olleet mitään kakaroita vaan aikusia ukkoja 2kpl
     
    maverick999, menu*, FuryIII '71 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Työvoitto.
     
  15. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Täällä härmässä saa vain kakkosnelosesta.
     
  16. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    22nen kin riittäs
    Niskaan
     
  17. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Ainakin yhden peräkärryn tiedän, jonka vakuutusta ei saanut katkaistua kun se oli rikosilmoituksen myötä tullut kirjatuksi varastetuksi. Oli kyllä erään yhdistyksen omaisuutta, joten voi myös olla ettei kenelläkään ollut motivaatiota ruveta vääntämään asiaa tosissaan. Perustelu kuitenkin oli muistaakseni jotain sellaista, että kun vakuutuksenottaja ei voi todistaa ettei se kärry ole liikennekäytössä, niin vakuutusta ei voi keskeyttää. Terveisiä absurdistanilaisesta perseestä!

    Erityisen hassu oli myös tapaus, jossa joku pirilippis oli tehnyt pahviset kilvet joiden tunnus vastasi Trafin datasta löytynyttä samanlaista autoa. Poliisi oli sössinyt ratsiassa sen verran ettei ollut tarkistanut auton valmistenumeroa, vaan kirjannut datasta löytämiensä tietojen kanssa ko. tunnuksella. No siitähän sitten prosessi alkoi. Kaveri onneksi pystyi helposti näyttämään toteen, että liikennekäytöstä poistettu auto on tallissa paksun pölykerroksen alla ilman vaihdelaatikkoa ja sai tämän jälkeen poliisin myöntämään että ratsiassa pysäytetyn auton identiteettiä ei ollut varsinaisesti kai epähuomiossa tullutkaan tarkistettua...
     
  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tämä lienee rikoksena jo tosin vanhentunut mutta sanotaanko varuiksi näin että aikoinaan kaveri laitteli 126 fiatia rekisteröintikatsastus kuntoon. Ikävä pyörällä pitkää matkaa kulkea ja laiska kun oli niin kimppatallin pihalle oli hylätty terroristi kleinbus. Siittä rekisterikilvet ja ajeli kunnes oli fiude kunnossa katsoukolle vietäväksi. Yli 20 vuotta aikaa ni muista enää että oliko viralliset siirtokilvet konttorille vietäessä vai mäntiinkö volsun kilvillä liki konttoria ja loppu ilman. Pimiällä ku tallilta pois ajeli ja aamusella aikaisin meni niin ratsioilta vältyttiin. Sillä sai ylinopeudestakin sakot kylläkin 60 rajoitusalueella mutta myydessä käytettiin myyntivalttina ja todisteena nopeasta autosta. Suhteellisen rehellisenä miehenä palautu yön pimeydessä kilvet volkkariin sitten.

    kerran kans Kotkaan Karhuvuoreen kerrostalon pihaan mennessä kyselin nuorilta miehiltä talon numeroa jota etsin. Niillä oli kans paffista tehdyt kilvet autossa. Luulin että olivat hämmästyneitä mutta tais olla huimausaineista pupillit laajenneet heillä.
     
  19. TBO552

    TBO552 3rd gear

    Tänään tuli vakuutusyhtiöstä lappu että tarvii täyttää paperi korvausasian käsittelyä varten "PIKAISESTI" Lappuun pitäis minun laittaa kuskin tiedot/vammat kuskilla/matkustajalla. ja merkitsemään tummentaen auton kuvaa mihin on osunut ja vahinkoja tullut. siis voi helvetti ei ainakaan tämä yhtiö tajuu vielläkään että auto oli anastettu.
     
  20. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    juu saman lapun minäkin täytin tuosta monkista :odeek:
     

Kerro tästä muillekin!