Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. Larry

    Larry Double Gearhead

    ^^Noinkin tyylikkäästä laitteesta peräisin. Taitaa olla tyyppivika kun kuvan autostakin on tosiaan kapseli jäänyt matkalle...

    Toisaalta löytyi wanha bakeliittinen (?) rikki leikitty pikkuauto. Keulassa iso M tai N. Mitähän autoa tämä on kuvannut?

    [​IMG]
     
  2. Larry

    Larry Double Gearhead

    Ei ihme että on hajonnut.
     
  3. Larry

    Larry Double Gearhead

    Puuttu siitä peräpää, mutta otin silti varulta talteen.
    Tällainen vähän vanhempi Vauxhallin merkkikin löytyi.

    [​IMG]
     
  4. mikke71

    mikke71 1st gear

    Eikös Espoossa Leppävaarassa ollut joskus joku kerääjä. Olikos Kekkonen nimeltään? Hänellähän oli paljon autoja. Jos en väärin muista niin joitain erikoisiakin.
     
  5. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    SK- ja isalmela tykkäävät tästä.
  6. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Pari tuollaista makaa jossain metsässä...

    [​IMG]Hellepäivä by Hartsa T, on Flickr
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  8. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Pari hassua eurobongausta Kaavin takamaastossa. Erään talon pihalla luiskaperä talbot solara...enpä muista ihan eilen nähneeni. . Viereisen talon pihalla oli sitten hitusen sammalta jo ottanut valkea cx citroen, pikavilkaisulta näytti GTI-mallilta...Kuten isäukko sanoi että pienten hiekkateiden varsilla talojen pihoilla näkee vaikka mitä, kun ajelee rauhassa ja pitää silmät auki.
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ei ole Solara jos on luiskaperä, Solara oli nimenomaan porrasperäversio 1307/8/10/1508/10 luiskaperästä.
     
    Muokattu: 19.8.2020
    PetteriT ja isalmela tykkäävät tästä.
  10. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    https://aijaa.com/tD4uiD

    Vanha kuva, mutta menköön. Tarina kuvan taustalla on seuraavanlainen. Isäukko aina kertoili kuinka naapurissa olivat nappuloina leikkineet naapurinpojan kanssa vanhassa autonromussa
    ( siis 50-luvulla). Ensimmäisen kerran kertoili, kun olin varmaan polven korkuinen. Utelin aina että millainen auto siellä on, vanha hoppa kuulema josta pyörät ja akselit oli silloin otettu hevoskärreihin. Puupuolaiset kuulemma.

    Isä lupasi että käydään joskus katsomassa, vuodet vieri, monia romuja koluttiin mutta koskaan ei naapuriin tunnuttu eksyvän. Naapurikin kuoli ja talo autioitui. Sitten yhtenä sunnuntaina isä sanoi että käydääs ny kattomassa vieläkö löytyy...löytyihän se samasta paikkaa jossa olivat leikkineet, isän ilme kertoi että eräätkin leikit oli leikitty. Todettiin ei tule tuosta ehkä autoa...siellä maahan hautautuneena oli nuo takalokarit myös jotain etäisesti etulokareita muistuttavaa ja jotain muita pellinkappaleita...konetta siinä ei kuulema ollut silloinkaan.
    nosteltiin tuolla tavoin muotoonsa ja jätettiin sinne. olisi kiva tietää mikä tuo alkujaan on ollut, lätkiä ei muistaakseni ollut ja nyt ei enää viitsi mennä koluamaan kun talossakin on jo uudet asukkaat.
     
    Norri, malvasto, Pande_K ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Kyllähän tuosta vielä auton tekee, pikkutyöllä vaikka museoautoksi.
     
    PetteriT tykkää tästä.
  12. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Tuollainen löytö kyllä vajassa oli, ikkunasta kuvattu.

    https://aijaa.com/TdcZXN

    Olisi kiva tietää tuosta edellisen viestin autosta että mikähän lienee ollut. ikäkautta veikkaisin 20 luvun alkupuoleen...
    Isällä oli niitä vinkkejä kaikista romulaareista ym.. Paljon kertoili, joitakin näytti...varma keino saada isä-poika laatuaikaa kun lähti pyhäaamuna suhaamaan jollekin 200km roadtripille, kattomaan jotain pystyyn ruostunutta volgaa. Ensimmäiset romut näytti varmaan kun olin jotain 5-6v. muistan vieläkin miten täpinöissään olin ja jankkasin isältä että voidaanko viedä joku niistä kotiin...ne autot jäi mieleen. pari kuplaa toinen taisi olla pikku takavaloilla, mutta isolla ikkunalla. Renault 8 se kantikas ja sämplylä dauphine, fiat 1300 jonka herranlahjat oli jo katolleen kipanneet, joku 600 fiude.
    Kävin sitten isompana siellä ja nehän oli jo siinä vaiheessa piesty ihan romuksi. Silloin ekalla kerralla kuitenkin oli valtaosassa ikkunoista ehjänä. Muistan, että isä kävi romujen omistajalta ihan kysymässä, että saadaanko mennä niitä metsään katsomaan...käytöstavat kunniaan, vai mites se oli, varmaan ihan opetusmielessä teki sen, että poika oppii ettei toisten nurkissa luuhata ilman lupaa.
    Tälläkin isännällä jolla oli nuo kuplat ym oli ollut toisessa paikkaa 58 fury mutta sen se oli jo myyty silloin 80-luvun alussa pois. oli lohko haljennut kun ei ollut ollu pakkasnestettä ja jäänyt seisomaan joskus 70 luvulla.
     
    Norri, Larry, malvasto ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Umpeen kasvavassa pihassa autotalli *sormet ristissä ovelle*

    Eikä siellä ollut kuin petojen sukua... :D

    [​IMG]Summersend by Hartsa T, on Flickr
     
    passerby, 12345678910, PetteriT ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Milloin viimeksi oot tuollaisen nähnyt ajossa? Joutas pelastaa. Tuttava meinaa tuollaisen hakee lähiaikoina entisöintiin.
     
    hartsa69 ja PetteriT tykkäävät tästä.
  15. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    ^ Totta, ei noita näe oikein missään!
     
  16. julmajari

    julmajari Gearhead

    Fiat, sitä löydät kaikki viat...myin kaverille tommosen 90 luvulla, onneksi pöllittiin ennekuin tuli sanomista auton kunnosta...
     
  17. f34

    f34 Double Gearhead

    No tuohan kertoo merkin haluttavuudesta, kelpaa varkaillekin.
     
  18. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Eilen Lahes'
     
  19. mjm2

    mjm2 3rd gear

    Kyllä Uunot kannattaa ottaa jo talteen. Tuo kylläkin 90-luvun malleja. Ei sillä, harvinainen sekin nykyään.
     
  20. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Enemmän noita Unoja kuitenkin näkee, kuin saman kauden 5-sarjan bemareita, siis E28 ja E34.
     

Kerro tästä muillekin!