Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

  1. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Jos air show todellakin toi 10 000 katsojaa viikonloppuna paikalle niin ymmärrän kyllä että lsk mielenkiinto ilmailun puolella.
    Moni asia johtanut siihen että fyyran puheet kisoista ja katsojamääristä jäänyt lupauksien asteelle.
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Kauhava oli pitkään tarjolla sotilasilmailun koulutuspaikaksi kahdelletoista Euroopan valtiolle."
    Tämä on kirjoituksen ydinlause. Nyt jos tuota ajatusta ajaa business-yrittäjä eikä vastuiden ja velvollisuuksiensa rajaama ilmavoimat, niin se voi onnistuakin. Ja koulutustoiminnan tulot olisi jatkuvaa tuloa, eikä satunnaista vähäväkisten kiihdytyskisojen yms tuloja, niin sitten lähtee se strippi kentältä niin että vilahtaa... :oops:
     
  3. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Nii, en mä tiedä mitä fyyra on luvannut. Ne on voineet ehkä esittää mitä Alastaron kisa veti, mu tlupaaminen kai edellyttäis jonkinlaista tulsovastuullisuutta. Noi fyyran numerot on olleet jäsenille saatavilla, valta-osa Alastaron ksioistakin oli tappiollisia kun taas suurin riski ja kustannukset tietty EM-kisoista. Katsojistaha, maksavasta yleisöstähän se on kiinni. Hhuono ihmisiä on pakottaakaan tulemaan jotain lajia seuraamaan. Jostain syystä toistaseks Kauhava ei ole katsojia juuri vetänyt.
     
  4. Minusta Kauhava on vetänyt hyvin porukkaa siihen nähden miten on mainostettu ja mitkä on tänävuonna olleet yleiset ohjeet.


    Ekakisassa ei mainoksen mainosta, kukaan ei tiennyt koko kisasta mitään, silti lipunmyynti kohtuullista ja perkeleen kylmää oli

    Toisessa oli 2 mainosta Ykköset lehdessä ja hyvin porukkaa. sateli välillä ja 10-20km päässä radasta oli pirun huonoja kelejä. Ei ne nykyihmiset lähde jos luvattu paskaa taivaalta vaikka sää voi olla ihan eri 20-50km päässä.

    Kolmannessa ilmat oli todella kylmät. Pitkät kalsarit ja pilkkihaalarit olisi vaatinut.
    Nykymaailmassa ei paljon haluta kärvistellä paitsi ne jotka on niin kaasuissa ettei tuuli ja sade tunnut missään...


    Ainahan niissä ilmanäytöksissä on ollut porukkaa. Se on semmonen mihin menee kaikki nekin jotka ei moottoriuheilusta välitä paskan vertaa ja niitä on kuitenkin suurin enemmistö.
    Kauhava, Tikkakoski...perinteiset lentopaikat vetää aina lentokonehommilla porukkaa. Kauhavalla ollut mm. Lentäjien juhannushommia jo kekkosen ajoista lähtien.


    Lipunhinta kohdallaan, kisat menneet plussalle ilman ACS tukieuroja kisahommaan.
    Menkääs katsomaan SM ratakisaa tai SM rallycrosskisaa. Ei siellä yleisöryntäystä ole. Enemmistö katsojista on kuljettajien mukana tullutta porukkaa. Rallysprintistä puhumattakaan.

    ah
     
  5. homer

    homer Double Gearhead

    Kyllä rallisprinteissä ainakin täällä etelämmässä porukkaa käy. SM-ratakisoissa kuskit taitavat sitten kyllä tuntea kaikki katsojat. Ei nykyihminen vaan taida sateeseen/kylmään lähteä. Sen näki kun viime syksynä kun Heinolassa ajettiin F-rallisarjan kisa. Viitisen vuotta sitten syksyllä samassa paikassa (jossa usein sattuu ja tapahtuu) oli varmasti triplasti katsojia verraten viime syksyyn.
     
  6. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Ainahan niissä ilmanäytöksissä on ollut porukkaa".... ei ole mistään yksittäisestä näytöksestä kyse jos Kauhavasta kansainvälinen sotilasilmailun koulutuspaikka tehdään. Ja vuokraajana/tilaajana on valtiollinen toimija, niiltä ei yleensä rahat lopu kun sotaväen hommista on kyse. :rolleyes:
    Jos tuollainen koulutuskeskus tulee niin se on LSK businekselle ja Kauhavalle todella hyvä asia, mutta kiihdytysurheilulle ei niinkään.
     
  7. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Niin eikös nuo sotailmailun koulutukset vaadi myös melulupia eli syö käytettävissä olevia melupäiviä Kauhavan kentältä. Siinä ei välttämättä jää kiihdytyskäyttöön melupäiviä kuin pyöreä nolla jos enemmälti alkavat harjoittelemaan.

    Taisi olla elokuun ensimmäinen fhra järjestämä kutsukilpailu yleisöltä suljettu? Joten ei sitä varmaan olisi kannattanutkaan mainostaa.
     
  8. jknR

    jknR Gearhead

    Elokuun ekassa FHRA:n kisassa varikko oli suljettu yleisöltä, katsomoon kyllä pääsi.
     
    MRKM tykkää tästä.
  9. z 900

    z 900 Gearhead

    No mutta sehän olis toisaalta ihan hyvä että loppuis kauhavalla kiihdyttelyt ,niin ei ainakaan kenenkään enää tarttis vinkua että kun se on niin kaukana ihmisten ilmoilta ynms. kaikkea muuta negatiivista??????? Tää rata nyt on siinä missä se on,vaikea ruveta sitä siirtämäänkään?
    Mainostamisesta aina meuhkataan, on aika turhaa mainostaa jos sillä ei saa edes mainosrahoja takaisin? Kyllä ne joita oikeasti kiinnostaa niin kyllä ne löytää kisapäivät.
     
    1purehell tykkää tästä.
  10. Hyvinhän Ykköset lehden kaksi mainosta oli huomattu Elokuun ekaan kisaan ja porukkaa asiallisesti paikalla. (jakelu + 200 000lehteä Pirkanmaa - Keskipohjanmaa väli ja toisinpäin Vaasa- Jyväskylä väli. Ei ole niin kallis mainos noissa ja tuo ihan varmasti rahan takaisin. Maakunnan maajussit ja muut ei roiku overdrivellä tai muissa rasvapeukaloiden jutuissa. Kyllä he lukevat tapahtumailmoitukset näistä jokatalouteen jaettavista lehdistä.

    Ensimmäiseen kisaan jäi moni tulematta, kun sanoivat että ei tienneet kisoista mitään.

    No, oli niin tai näin, homma meni eteenpäin kaikilla osa-alueilla ja huonoa tuuria oli se että hellettä oli treenipäivillä mutta kisapäivät oli kalseita ja vetisiäkin.

    Paikkahan on mitä mainioin ja kaikille sopivan matkan päässä, niin kuin on aina ollut kaikki suomen radat.

    Aulis

    Taas olisi testipäivää tulossa Kauhavalle. Aurinkoista luvannut ja kovaa kattausta radalla.
     
  11. three hundred

    three hundred Gearhead

    Saakohan tulla katselemaan testiä lauantaina???
     
  12. rotax

    rotax 2nd gear

    Testipäivää,,,milloin ?
     
  13. three hundred

    three hundred Gearhead

    Lauantai tai sunnuntai. Toinen rata repattu... Nitron jyrinää...
     
  14. rotax

    rotax 2nd gear

    Ok,,,itse motoparkissa lauantaina.:(
     
  15. Ei ole ihan tarkkaa tietoa, ehkä facebookissa on enemmän asiasta, mutta jotenkin näin se menee:

    LAUANTAI 19.9.
    Toinen latu tervattu
    ajanotto on
    useampi nitropyörä , TD....
    Hinta menee osallistujamäärän mukaan. (20, 30, 40 ajajaa...), kulut peittoon periaatteella.
    Järjestävät jokatapauksessa.
     
  16. three hundred

    three hundred Gearhead

    Pääseekö katsomaan?
     
  17. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Minun ymmärryksessä on ollut että Kauhavalla on aina pidetty ovi auki ilmailulle, että ei rakenneta kiinteitä meluesteitä, valleja yms.. ilmailua haittaavia tekijöitä.

    Mutta jos vaikka kävis niin että loppuu, niin sittenhän kaikki olisi taas hyvin. Ajetaanko lie Tierpissä enään koskaan? ja siihen vielä kun Kauhava pantaisiin pakettiin niin olisi kaikki onnellisia. Ei olis radat enään kaukana, olis vain huippuratoja mahtavilla faciliteeteillä tarjolla.
     
    Muokattu: 16.9.2020
    Voliant, 1purehell, z 900 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Itse Kauhavalla joskus asuneena, voin kyllä sanoa, että enempi niistä koneista lähti meteliä, kuin noista kiihdyttelyistä ikinä.

    Olisihan se kohtalon ivaa sille valittajalle. Saatiin häädettyä kiihdyttelijät, mutta saatiin jatkuva lentokonemelu takaisin. :poff:
     
    gremlin, kuula ja Bluestone tykkäävät tästä.
  19. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Valituslupa hylätty ja ympäristölupa kumottu.
    Toivottavasti asiat saadaan hoidettua pois alta kevään aikana eikä joku kukkahattuinen mielensäpahoittaja saa lopetettua vinkumisellaan ajamista Kauhavalla.
     
  20. No niin....Tätä se on näiden vihervassusossujen kanssa.


    Nyt sitten varmaan siellä Alastarolla ajetaan, kun siitä on kovasti täälläkin unelmoitu.
    ja mikä pahinta, osa täälläkin palstalla vierailevista taputtaa karvaisia kämmeniään yhteen.

    Ah
     

Kerro tästä muillekin!