Auto kaasuttaa itsekseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Tom81, 12.10.2020.

  1. Tom81

    Tom81 1st gear

    Osaako joku sanoa mistä voi johtua että kierrokset nousee ja laskee itsekseen. Kylmänä käy normaalisti siihen asti kun saavuttanut normaalin käyntilämpötilan, jolloin flekti käynnistyy ja sen jälkeen alkaa kierrosten nousu ja lasku.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mikähän pirssi kyseessä? Jos joku ranskalainen, niin tyhjäkäyntimoottorin vaihtaisin. Niissä on ollut enemmän ja vähemmän samanlaisia murheita. Viiden minuutin homma ja muutama kymppi menee rahaa.
     
  3. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Opeli on joskus tehnyt tota kun mennyt jäähdytin nesteen lämpötilaanturi. Väittänyt välillä kuumalla -40 ja tyhjäkäynti 1500rpm . Mielenkiintoinen ajaa automaatilla talvella
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Meillä Omegan ruiskukone teki tuota, nimenomaan tyhjäkäyntimoottori takkuili, uuden sai Motonetista muutamalla kympillä ja vaihtotyö muutama minuutti. Vaimon mielestä oli vikuri ajaa, kun talvella meni korttelinvälin sivuluisussa.
     
    musta pässi tykkää tästä.
  5. impala67

    impala67 Double Gearhead

    vanhan ajan kaasarivehkeissä jos kiihdytyspumppu tms. oli rikki saattoi "tiputella" ekstra pensaa kaasarin kurkkuun, mutta tämä on turhaa spekulointia ilman tarkempia tietoja onko kyseessä mikä aikakausi ja tekniikka...
     
  6. Tom81

    Tom81 1st gear

    Kyseessä Chrysler neon -96. Check engine valo syttyy yleensä oireen alkaessa. Putsailin antureita ja ehkä inan auttoi mutta edelleen sama juttu. Välillä kierrosten nousun yhteydessä tyhjäkäynti laskee alas että meinaa sammua mutta pysyy kuitenkin käynnissä. Itseä mietityttää voisko olla imupuolen vuoto.
    Ja ainoastaan tekee tuota kun moottori lämmin.
    Mittailin TPS:ää ja mielestäni näytti toimivan.
     
    Muokattu: 13.10.2020
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Vikakoodiahan se pukkaa, sen lukeminen voisi auttaa vianhakuun huomattavasti.
     
  8. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Keydancella saa koodit ulos.
     
  9. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Mulla tekee Camaro tuota,ei vikakoodeja ja on sitten etsitty vikaa ja vaihdettu osaa,seuraavaksi irtoaa imusarja
     
  10. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulla meni ryslerissä muutama iac vuosikymmenen aikana. Jos ei ole aukastu vuosiin niin pelkkä sen kanavan nuohous voi jelpata.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    -96 5.2 Grand Jeepissä oli sama vika.
    Tyhjäkäynnin säätömoottori.
     
  12. Tom81

    Tom81 1st gear

    Tota kokeilin mutta ei vaikuttanut
     
  13. Tom81

    Tom81 1st gear

    Tosiaan tekee sitä että tyhjäkäynnillä alkaa ensin ihan vähän kierrokset nousee ja laskee pikkuhiljaa lisääntyy kierrokset ja nousee vaihtelevasti 3000-4000. Kun sammuttaa ja käynnistää uudelleen niin heti korkeat kierrokset. Ja vain silloin kun moottori lämmin.
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Keydance:

    Virrat päälle, pois, päälle, pois, ja päälle. Jätä virrat päälle. Olikos se nyt check engine valo joka alkaa vilkkua sykleissä, laske ne. Esim blinkblink blink= 21
     
    impala67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!