Mukava setti kotimaisia varttimailereita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Rekkuriepu, 3.1.2021.

  1. Rekkuriepu

    Rekkuriepu 3rd gear

    Keräsin tähän kuvaan ne livenä näkemäni varttimailerit, joista olen sitten rakentanut 1:25 mallin.
    Yksi tai parikin mallia tuohon asetelmaan vielä mahtuisi...?

    [​IMG]

    [​IMG]

    -Bo Warelius Fennia Camaroon mulla olisi sopiva rakennussarja

    -'69 Novaa on parikin aloittamatonta sarjaa, eikä yhtään sitä vm. rakennettuna.

    Hakulisen harmaa Nova taitaa valikoitua mallailukohteeksi, kun katselin ko. auton videoita juutuubista.
     
    SARKERI-71, Larry, Seevu ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

    Myös Pata Ekmannin Novasta saattaa löytyä kuvia helposti, tosin ajoi vain katukisoja ;)
     
    Rekkuriepu tykkää tästä.
  3. Rekkuriepu

    Rekkuriepu 3rd gear

    Juu on myös to-do listalla tämä. Mulla on sellainen muistikuva, että se oli aikoinaan musta Centerlinen vanteilla, sittemmin hopeinen? NX-640 oli rekkari.
    No joo kuvia löysinkin, punainenkin väri näkyy koriin lasketun.
     
  4. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Himottaisko tehdä Valiantti? Nyt en saa nimee päähän kellä oli, mut tää nostalgia vallu, minkä tämä VIP henkilö teki takas radalle. @Shining Whit
     
  5. Rekkuriepu

    Rekkuriepu 3rd gear

    Niin Wheelie Valiant? Jyrki Aukion kunnostamana? Magee auto, mutta hankala keksiä lähtökohtaa, mistä alkaisin mallintaa.
     
    Kalu tykkää tästä.
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    V8- lehdessä auto esiteltiin Patamustana Novana, korkealla keulalla, ja varmasti aiheutti monelle pikkujannulle harrasteen suuntaamista pärinän ja paukkeen puolelle :)
     
    Seevu tykkää tästä.
  7. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    On se hieno kun jollain on taitoo ja viitseliäisyyttä, hyvää työtä Ismo!
    Seppo kyl varmaan hirttää tekijän munista jos joku tekee viel "pata ekmanin" novan. Ei siin mitään, alukshan se tosiaan oli musta ja korkeajousituksinen. Sit se tais livetä johki puuhun, ja siitä tuli matalampi ja hopea mustilla raidoilla. Myöhemmin sit punainen mustilla raidoilla, saatto se lipeeminen tapahtua tossakin välissä. Motti oli kokoajan 350 ja Patan aikana autolla ajettiin ainakin yks kisa myös MS luokassa. Sepolla auto on ollut varmaan kohta 30 vuotta. Viimiset kymmenkunta hyvässä tallessa maalarilla... Se on täyskunnostuksen alla, mittavat peltityöt tehty, ja tulossa käsittääkseni punamustaan "seppokuosiin". Mottina edelleen 350 ja automaati perässä. Motti, joka siis on aivan Sepon käsialaa niinkuin käytännössä kaikki muukin autossa, on ollut tässä välillä mm. Heiskasen etumoottoridragsterin voimanlähteenä. Vaikkakin aikoinaan ihan tyylikäs, nopea ja näyttävä, niin auto oli kohtuu huonosti tehty. Nyt hyvempi.
     
  8. Tohon joukkoon sopisi se Anglia, jolla myöhemmin Antti Kivinummi ajeli. Onko se Anglia sellanen malli, johon ei löydy muovimallia?
     
  9. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    Mulla olisi täällä Simunassa Revell 1.25 Anglia Street Rod Skips Fiesta pienoismalli aihio alkuperäisessä paketissaan, tästä voisi saaha SSShop Anglian pienillä muutoksilla, jos pienoimallien ammattilainen kerkiäisi kokoamaan niin hyvä olisi !
    t, Antti
     
    Rekkuriepu tykkää tästä.
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Hieno kokoelma tosiaan :odcool:

    Valiantin sarjoja ei juuri näytä olevan, huonosta 60-luvun sarjasta saa maksaa 400 dolalria eBay:ssa, eikä laatu ole varmaan kovin kummoinen ruuvattavine tasapohjineen...mahtaisiko löytyä hartsisarjana jostain ?

    3D tulostus ?

    Kuvaisi ensin oikean auton ympäriinsä pyörittämällä autoa jollain pyörivällä show-alustalla ja ottaisi jokusen sata tai vaikka tuhannen kuvaa, myös ylhäältä.
    Sitten jollain photogrammetry-ohjelmalla 3D malliksi, muunto tulostimen koodiksi ja tulostaisi...3D tulostajat tietänevät tarkemmin prosessin.

    Asetonilla höyryttämällä pinta sileäksi ja siitä alkaisi tehdä...

    Nuo esim tehty 3D tulostamalla, mittakaavaa ei sanota, mutta löytyy paljon erilaisia...hintavia, pelkkä koodi $300.
    https://hum3d.com/3d-models/plymouth-barracuda-dragster-1974/
     
  11. Rekkuriepu

    Rekkuriepu 3rd gear

    No tuo olisi jo niin hi-tec juttua, että kiitti ei.
    Mä teen omat osat ja mahdolliset korimuutokset ihan muovilevystä tai -palkeista, 3d hommat ei nappaa yhtään. Eikä kyllä hartsikoritkaan.
     
    LPV tykkää tästä.
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

    En tiedä, minkälaisia lähtökohtia nykyään on saatavana, mutta legendaarisia autoja ovat ainakin Husson Dart gt, Pitkä- Pekan poliisi- Dart, tai vaikka Tami Branderin Nova ;)
     

Kerro tästä muillekin!